Šta je novo?

1T parametar = Overklok memorije???

Ivan176_83

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Da li je ukljucivanje 1 t parametra za memoriju i overklok memorije? Da li se ona vise greje tada jer po defaultu ona radi na 2 t?? Ako neko zna zasto bios nebira automatski 1 t za odgovarajucu memoriju kad ona vec to moze ??? Unapred hvala !:type:

ne greje se, a bios bira 2t jer sa 2t sve moguci modeli i podvarijante rade sa svim mogucim chipsetovima mem. kontrolerima i biosima.
to ti je onako, najuopstenije, najgeneralnije objasnjenje. naravno da ima izuzetaka...
i rucno postavljanje 1t iz default-nih 2t moze se, po meni,nazvati nekom vrstom OC-a.

poz.

Slobodno stavi 1T... :wave:

Da li moze neko da mi da za moju plocu msi k8n sli platinum parametre za 1T jer ima pored tog parametra 1t/2t i jos da se odrede i nano sekunde(tamo stiji za 2t 6 ns) i neki pristup memoriji od A0 D0 i E0 i koji treba izabrati??

Nista ne diras posto imas dve razlicite memorije(tacnije sa dva razlicita cipa,bese elpida i drugog se ne secam)podesi samo napon na 2.8V,tajminge zategni na 2.5-3-3-7,sve to uz 1T i sve ce da sljaka ok.😉

Poslednja izmena:
Zar bas niko ne moze da mi napise rucno podesavanje za 1t za plocu msi k8n sli platinum?? Mora da bar neko jos uvek ima ovu plocu?:zgran: :zgran:

Zar bas niko ne moze da mi napise rucno podesavanje za 1t za plocu msi k8n sli platinum?? Mora da bar neko jos uvek ima ovu plocu?:zgran: :zgran:

Ma, Command rate treba da podesish na 1T i to je to... :crash:

Poslednja izmena:

Nema šta mnogo da se podešava, samo stavi 1T, malo povećaj napon i trebalo
bi da radi. Pročeprkaj malo po forumu naći ćeš objašnjenje i za ovo a i za još
mnogo toga. Pozdrav :wave:

1T mi je radio sa istom memom na MSI K8N Neo2 Platinum a na ovoj nece !
Da li bi taj napon nesto promenio?
Ploca ima konektor ko neke graficke za dodatno napajanje i tu sam ubo jedan kabl iz napajanja.
To je kao za overklokovanja...
Procesor NE ZNAM da "dignem" a grafu jesam

T1 je obavezan detalj kod AMD sistema jer primetno ubrzava memorijski protok.

A ja svoj Kingston VR drzim na 2,75 2,5-3-3-7 na 450MHZ (nije vise kao u potpisu 🙂 ) na 1T i sljaka ko lud 🙂 moguce sam da sam zabo dobar primerak ili je to zbog razloga jer sam birao Ass in USA 😉, ah da dise se sistem i na 500MHZ za memoriju i prolazi testove ali u igrama puca.

Nazad
Vrh Dno