Šta je novo?

1GBit Lan + n Wifi - koji je naj izbor

milika

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da ima ok domet, ne mora da ima 7 antena itd, neka klasika...

Al 1GBit vazan jerbo ima 5-6 klijenata koji vuku pa je 100Mbit malo,
a n Wifi, eto kad vec kupujem...

hvala....

Mislis na ruter ili na svic (AP)? Za sta ti treba - da podelis net sa jednog (npr ADSL ili kablovskog) modema na 5 klijenata? Onda ti je (bar za net) dovoljan i 100 Mbps ruter, jer se protok ne deli kod zicane veze (postoji odvojeni kanal za svaki port). Medjutim ukoliko ti treba intenzivna razmena fajlova izmedju klijenata, onda je GbE bolji izbor.
Budzet resenje bi ti bilo TP-Link, samo nadji neki model koji ispunjava specifikaciju, a u visoj klasi Linksys, mada je to sve isto sr....

+1

TP-Link TL-WR1043ND je odlicna kupovina , imao sam prilike da probam TL-WR941ND koji nema Gbit mrezu , vezu drzi stabilno bez gubitka paketa tako da je za svaku preporuku po mom misljenju.

Ja koristim TL-WR941ND vec oko pola godine i imam samo reci hvale. Usujujem se i da kazem da mi radi mnogo bolje od cuvenog Asus WL-500Gp (koji mi je, nazalost, nedavno sam od sebe crkao) Sad polako planiram da upgrade-ujem kablovski deo kucne mreze na 1Gb/s pa mi je TL-WR1043ND u ozbiljnom razmatranju (steta sto nije bio u prodaji kod nas kad sam kupovao 941)

E sad, kako saznati koji wireless cipset koristi 1043 (ako je isti kao 941, odnosno neki Atheros, onda je to super jer se odlicno ponasa sa Atheros 802.11N mreznom kartom u mom laptopu) Takodje me interesuju detalji u vezi ugradjenog gigabitnog switch-a u njega, tj da li podrzava jumbo frame-ove i kolike?

Nazad
Vrh Dno