Šta je novo?

1950pro,problem sa strujom!

Sam Fisher

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
320
Kupio sam danas x1950pro i vidim da ima 6-to pinski konektor za struju. Problem je shto ja nemam takav na mom napajanju, CoolerMaster 360W. Jer mi treba neki adapter ili, ne daj boze, novo napajanje. Ovo napajanje sam kupio pre 3 meseca za 40 e i sad da ga bacim kroz prozor. Oce biti problema ako instaliram kartu bez dodatnog napajanja?

Poslednja izmena:
Bice problema ako instaliras bez dodatnog napajanja.
Postoji naravno adapter koji dva klasicna prikljucka za HDD stvara taj jedan koji tebi treba...
Ako ne nadjes nigde a verujem da ima po Beogradu ja mogu da ti posaljem jer meni ne treba a ostalo mi je od X1900aiw...
Moram da pomognem mom omiljenom liku iz igara:)

Hvala Broz. Znaci postoji adapter, to sam hteo da cujem, da ne moram da menjam napajanje i idem u dodatni troshak.:D Promuvacu se onda sutra po gradu pa cu kupiti, mogu da se strpim jedan dan. Thx josh jednom.

Now you will not have to purchase a new power supply for your new PCI-Express (PCIe) Video Card.....

http://www.xpcgear.com/6pinpciexpress.html

Nema na cemu.
Ako bude problema kazi pa da se dogovorimo....

PS nesto mi pade na pamet-zar nisi dobio uz karticu taj kabl?!

Evo ga Broz... stara dusa od coveka... ;)

:wave:

Hvala Broz. Znaci postoji adapter, to sam hteo da cujem, da ne moram da menjam napajanje i idem u dodatni troshak.:D Promuvacu se onda sutra po gradu pa cu kupiti, mogu da se strpim jedan dan. Thx josh jednom.

Ne verujem da ćeš igde u Beogradu naći taj "adapter" ili šta već (sa 4 na 6 pinova).

Ja sam kupio svoju karticu pre mesec-dva, sa drugarom sklapao komp i zgrozili smo se kada smo videli da moje Chieftec napajanje nema 6-pinski priključak. Na zvaničnom sajtu piše da u pakovanju dolazi adapter, ali ga u kutiji nije bilo.

Subota popodne. Gde da kupim prokleti adapter?! Zovi jednu, drugu, treću, dvadesetu radnju. Uglavnom su bile zatvorene, ali oni koji su radili tvrde da u životu tako nešto nisu ni videli (?). Dođe ponedeljak, ja lepo okrenem radnju gde sam karticu i kupio i pitam šta i kako, međutim - slaba vajda. Ljudi kažu da dobijaju takva pakovanja od dobavljača. (kutija je bila u celofanu, stvarno ne verujem da je neko otvarao originalno pakovanje, vadio te adaptere, pa ponovo celofanirao kutiju).

Na kraju sam morao da izbijem sebi iz džepa još para i da kupim novo napajanje... Nisam imao ni vremena ni nerava da se igram sa pravljenjem istog, kako mi je neko već preporučio...

Ne verujem da ćeš igde u Beogradu naći taj "adapter" ili šta već (sa 4 na 6 pinova).

Ja sam kupio svoju karticu pre mesec-dva, sa drugarom sklapao komp i zgrozili smo se kada smo videli da moje Chieftec napajanje nema 6-pinski priključak. Na zvaničnom sajtu piše da u pakovanju dolazi adapter, ali ga u kutiji nije bilo.

Subota popodne. Gde da kupim prokleti adapter?! Zovi jednu, drugu, treću, dvadesetu radnju. Uglavnom su bile zatvorene, ali oni koji su radili tvrde da u životu tako nešto nisu ni videli (?). Dođe ponedeljak, ja lepo okrenem radnju gde sam karticu i kupio i pitam šta i kako, međutim - slaba vajda. Ljudi kažu da dobijaju takva pakovanja od dobavljača. (kutija je bila u celofanu, stvarno ne verujem da je neko otvarao originalno pakovanje, vadio te adaptere, pa ponovo celofanirao kutiju).

Na kraju sam morao da izbijem sebi iz džepa još para i da kupim novo napajanje... Nisam imao ni vremena ni nerava da se igram sa pravljenjem istog, kako mi je neko već preporučio...
jako cudno posto uz 100% kartica (pogotovo mid/high end) koje sam imao prilike da vidim dolazi taj adapter

Pa adapter nisam dobio uz karticu a sad sam zvao neke radnje po Subotici i nemaju, neki cak ni ne znaju o cemu govorim. Izgleda da ce biti teze nego shto sam mislio. Broz, mogli bi neshto da se pogodimo za neki dill ali, jesi li ti u Srbiji ili u Americi?

Pa adapter nisam dobio uz karticu a sad sam zvao neke radnje po Subotici i nemaju, neki cak ni ne znaju o cemu govorim. Izgleda da ce biti teze nego shto sam mislio. Broz, mogli bi neshto da se pogodimo za neki dill ali, jesi li ti u Srbiji ili u Americi?

koja kartica je u pitanju?idi na sajt proizvodjaca i vidi (obicno pise negde sta sve ide uz karticu) ja sam 99.9% siguran da taj kabl dolazi uz tu karticu i onda zovi firmu/lika gde si kupio i trazi,nema druge

Ovde sam u Orlandu, treniram sa Darkom Milicicem ;)

Mislis, obilazite kafice i splavove i jurite meleskinje? :D

jako cudno posto uz 100% kartica (pogotovo mid/high end) koje sam imao prilike da vidim dolazi taj adapter

koja kartica je u pitanju?idi na sajt proizvodjaca i vidi (obicno pise negde sta sve ide uz karticu) ja sam 99.9% siguran da taj kabl dolazi uz tu karticu i onda zovi firmu/lika gde si kupio i trazi,nema druge

I ja sam išao na sajt proizvođača i tamo piše da u paketu koji je identičan onome koji sam dobio dolazi taj adapter, međutim kod mene ga nema...

Bezuspešno sam tražio tih par dana i nisam ga našao...

Sad je i zvanicno. U Subotici NEMA adaptera. Prodavci su ishli iz krajnosti u krajnost. Od "Nikad čuo" do "Imamo takvo napajanje zajedno sa kućištem". Neki su mi rekli da ako nisam dobio kabel sa napajanjem znači da moje napajenje ne može da gura grafičku pa zato moram da kupim drugo. Obilazio sam i servise pa reko ako imaju zaostalo od neke spržene grafičke ili napajanja ali nop!

baci post u domacje trzhishte...mozhda neko u srbiji ima a da mu ne treba...tipa ima na napajanju.

baci post u domacje trzhishte...mozhda neko u srbiji ima a da mu ne treba...tipa ima na napajanju.
Odlicna ideja!
Ima ljudi koji su kupili napajanje zajedno za grafickom tj sklopili konfe u zadnjih nekoliko meseci i taj kabl im sada skuplja prasinu, kao meni na primer...

@Sam Fisher: znachi uvek se trudim da sebe iskontrolisem da ne komentarisem likove koji lupetaju u vezi napajanja?! Ne mogu da verujem da su ti to rekli u fazonu-ako nema znachi da ne moze da gura?! Pa sta to znachi da Zippy od 600w od prosle godine ili PCP koji moze da napaja tri prosecne konfiguracije zajedno ne moze da gura kartice sa dodatnim napajanjem ako mu po difoltu nisu stavili taj izlaz?! Kakav nonsens...

Hey Sam, ako ne reses problem pisi mi na PM da se dogovorimo (citaj: uvenuces ako budes cekao da ti stigne od mene:d ). Poslusaj Izoguda za pocetak.

@Car: necu da nasedam na provokacije;)

Evo videcu ja sutra za taj kablic pa ti javljam. Imam u blizini prodavnicu koja je u principu imala sve moguce kablove i adptere koji su mi zatrebali. Bacam ih sutra na jos jedan test, ako ima videcemo da ti ga dobacim nekako.

E BigJoe to bi bilo do j***, imam kartu od ponedeljka i stoji mi u fioci. Kakav bedak.

Au Fisher nemas srece... Ovoj firmi sam konacno nasao kabl da nemaju. By the way pogledao sam i sajt firme LOGO ni oni nemaju, proverio u par PC prodavnica... U dve su culi o cemu se radi, ali nazalost nemaju.

E sad ima i gorih slucajeva za utehu tebi. Recimo ja imam HANTAREX 32" HDTV, ali posto je kupljen preko nekih ljudi (kod nas ga je tesko naci) stigao mi je pogresan daljinac i TV skuplja prasinu. Naravno nasi serviseri i ako su ikad culi za doticnu firmu o daljincu mogu samo da sanjam...

Rekoh vam ja... Muke Tantalove :smoke:

E ***, znaci moracu da kupim novo napajanje zbog glupog kabela.:wall: A sadasnje necu moci da prodam, isto kao i staru karticu jer nemam 100 postova za male oglase. Bedak x2.

Poslednja izmena:
Sad mi palo na pamet. Jel ova jeftina napajanja od po 10-tak evrića imaju taj adapter? Ako imaju, onda mogu to da kupim, bacim napajanje, uzmem kabel i eto rešenja. Svakako sam planirao da je kabel oko 10-tak evrića. U jednoj radnji mi je prodavac otvorio kutiju i pokazao da ima adapter ali to je bilo neko fensi od 50-tak evra.

Pazi Sam, ne mozes ti tek tako da skines adapter jer on ide direktno iz napajanja.
Imas tri opcije:
1. da kupis fensi napajanje
2. da cekas da ti ja posaljem i dobijes prosirene vene:)
3. da koristis svoje stealth mogucnosti, usunjas se negde i maznes jedan adapter

sad ti vidi....

@Broz
Pa ovo napajanje shto mi je prodavac pokazao je bio samo dodatak u pakovanju, kao onaj shto si ti postovao. Sad moguce da kod jeftinijeg samo ide žica ali ovde je bilo gomila nekih dodatnih žica među kojima i ta.
1. Pre 2 meseca sam kupio CM 360W za 40e i sad mi je bedak da dajem opet 40+ e za josh jedno.
2. To je istina. Respect za ponudu ali, kao shto kažeš, raspašću se dok mi stigne.
3. Pa mogao bih da se ušunjam negde ali šef kaže da ne smem da koristim "dobra" firme zarad ličnih interesa. Jedino kao neki "secondary objective".:D

LM, idem sutra da posetim jednu firmu u Subotici koji prave raznorazne kablove po porudžbini i potrebi pa ako mi oni ne "skockaju" nešto onda ću uzeti neko najjeftinije napajanje sa tim prokletim kablom.:crash:

Moze i tako ali OBAVEZNO probaj kako to radi tj pitaj da li mozes da vrnes napajanje ako ne radi kako treba. Mislim svasta se desava...

Nema na cemu, ako se predomislis/ne upali kombinacija ti pisi......

@Fisher
U slucaju da naletim sutra po centru grada na tako nesto bacicu ti post ovde, ako nisi resio problem.... Mada cisto sumnjam i nadam se da ces problem resiti vec nekako.
@Broz
Stvarno si faca, nema sta... Za takav gest koji bi ucinio jos jedan Respect i od mene, iako sam sporedna licnost u ovoj prici:)

Respect i od mene za broza :)

E druza a sto ne pogledas ovde u domace trziste sobici pa napisis nesto potreban adapter i slicno , mozda se neko javi :)

E a posalji Maxu poruku jer on je nas covek za kartice i mozda ima par tih komada :)

Broz, pošalji meni jedno pedesetak komada, neće da se baci... :)

No gotovo je sa mukama. Otisho sam danas u radnju i kupio najjeftinije napajanje sa doticnim adapterom a to je Codegen 400w za 2500din. Pa sad valjda ce sve da bude u redu. Dobio sam i garanciju i kutiju :) a napajanje na prvi pogled i ne deluje toliko loshe. Cak mi se cini i bolje od ovog Cooler Mastera 360w koje imam a jeftinije je 10 e. Teshko je i ima veliku 12-icu da ga ladi. Popijem kafu pa odo da ga montiram. Pozdrav svima! :,,:

Sto je namazan ovaj nas Lignjoslav, jos bi i da profitira ;)

@Fisher: pa nista, sad samo postavi oglas da prodajes novo napajanje bez kabla za pcie:d

Nazad
Vrh Dno