Šta je novo?

1920x1080?

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Sta postoji kod nas u ponudi od monitora sa native full HD rezolucijom. 22'' je minimum a 24'' optimum?

Mogu i ja da pregledam itsvet i pc berzu ali kakvi su u praksi...?

E sad posto svakodnovno radim sa full HD video materijalom veoma mi je bitna koliko-toliko verna reprodukcija boja.

Sama brzina panela nije od velikog znacaja.

'fala unapred

2407WFP mi ovde dodje kao najbolja opcija cena/kvalitet , s tim shto obavezno proveri monitor pre kupovine. Radio sam na dotichnom svojevremeno, dodushe stvari koje nisu vezane za obradu videa, al' ne vidim prob zashto i to ne bi mogao da radi.

Samsung 245T je najbolji shto se tiche garancije, al' ako uspesh da nadjesh dotichni [3god garancije naspram 1 god kod dell-a]

E sad ako ti pare nisu problem preporuchio bih ti iz iskustva Lacie [ a i ko ne bi :) ]

http://www.itsvet.com/proizvodi/lacie/comp_comp_monitor/producer/523

overi dotichne modele

apple cinema display zanemari. Koriste panele od dell-a ili samsunga [nisam siguran], a naplacuju astronomsko.

Ako vidish full hd tft ispod 500 evra to ce biti naravno TN panel

Poslednja izmena:
Ne zaradjujem jos uvek dovoljno da bi mi se isplatio Lacie a i nije mi ni preterano potreban posto vec posedujem referentni monitor sa SDI za sam preview videa.

Mislim i ja bih voleo da mogu da se otvorim za http://www.sony.co.uk/biz/view/ShowProduct.action?product=LMD-2450W&site=biz_en_GB&pageType=Features&imageType=Main&category=LMD

ali jos uvek...

Na Apple Cinema Display-u radim svakodnevno na poslu i mogu reci da sam skroz zadovoljan..to je neki kvalitet koji bi zadovoljio moje potrebe za sada...

Sa dellom koji si naveo nemam bas dobro iskusvo.

Vecina sa dell-om nema al' to je vishe uzrokovano starijim serijama, pa samim tim sam napomenuo za proveru.

Novi model [2407WFP] bi trebalo da je prelezao sve dechije bolesti. Barem ja nisam primetio razliku izmedju starog modela i ovog novog. Slika je bruka na oba modela :)

Apple cinema je fensi monitor, al' preformanse su ravne i jeftinijoj konkurenciji, a cena je srazmerna brendu. Ne bi se zalio da imam dotichni na stolu, ali opet gledam sa finansiskog aspekta.

Mozda mozes da pogledas i onaj ViewSonic VLED221wm , jeste TN panel ali je navodno odlican gamut (koliko sam ja video ne lazu nista sto se tice boja u specifikaciji, mada nije da sam proveravao (118% OptiColor NTSC)). Imas ovde i topic gde sam naveo specifikaciju.
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9011198
Nije 24 ali i kosta znatno manje.

@Moderator : slobodno brisite pogresno procitah rezoluciju ovaj je 1680 x 1050, izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Mozda mozes da pogledas i onaj ViewSonic VLED221wm , jeste TN panel ali je navodno odlican gamut (koliko sam ja video ne lazu nista sto se tice boja u specifikaciji, mada nije da sam proveravao (118% OptiColor NTSC)). Imas ovde i topic gde sam naveo specifikaciju.
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9011198
Nije 24 ali i kosta znatno manje.

@Moderator : slobodno brisite pogresno procitah rezoluciju ovaj je 1680 x 1050, izvinjavam se.

Ali on nije full HD?!

Pa zato sam i napisao da brisu, manja je rezolucija pogresno sam zapamtio spec. monitora.

Ja sam danas uzeo Samsung 2493HM i jako sam zadovoljan njime. Luko mislim da ces ipak morati sam da pogledas monitore... od najjeftinijih TN-ova nema vajde pogotovo kod reprodukcije boja.

Apple cinema je fensi monitor, al' preformanse su ravne i jeftinijoj konkurenciji, a cena je srazmerna brendu. Ne bi se zalio da imam dotichni na stolu, ali opet gledam sa finansiskog aspekta.

samo da konstatujem da je ovo FUD i to onaj najbrutalniji!

Odkad je lg.philips S-IPS panel najbolji na svetu?

Shta fali Samsung S-PVA koji se sluchajno ugradjuje u Eizo ili Lacie koji koristi oba panela ? Inache Samsung S-PVA je i u novom dell monitoru.

Nemoj da konstatujesh, argumentuj.

Poslednja izmena:
a sta se desava sa NEC 24" ,s-ips panel,kosta 500€...

Gde ? Ako mislis na onaj WMX model u Pakomu, on nije IPS...

A pravi li iko razliku izmedju 1920x1080 i 1920x1200 tj odnosa 16:9 i 16:10?! I ima li uopste monitora 16:9 sa full HD rezolucijom?!

samo da konstatujem da je ovo FUD i to onaj najbrutalniji!

A iz kog razloga je navedeni Apple cinema toliko skuplji i bolji od npr. nekih Dell 24" modela, konkretno Dell E248WFP koji moze da se nabavi vec od 400$???

Poslednja izmena:
Pa zato sto je Apple :)

Salu na stranu monitor jeste skuplji ali tu se placa i dizajn, firewire/usb hub, zero dead pixel garancija isl..

Gde ? Ako mislis na onaj WMX model u Pakomu, on nije IPS...

da....bio sam ubedjen zbog 178/178 da je ips...ranije su mogli xVA paneli od TN-a po kontrastu,kako to vise nije moguce uglovi su mi bili sledece merilo ,sad ni to vise ne vazi...mora da se gugla za svaki model...
kakav je onaj acer 26" VA ? nema testa nigde....

DELL 2407WFP oko 800 eur valjda ima isto S-PVA kao i apple, a da li je isti kvalitet slike ne mogu da komentarisem, nisam video.

Poslednja izmena:
Vrh Dno