Šta je novo?

19" ??

Hyundai ImageQuest Q995 po ceni od oko 180E
Samsung 957P sa cenom od oko 175E

Evo, ako pomognem, da svedeš na ovo.
Ja bih verovatno uzeo ovaj drugi. Imam ga za 165 Evra, drugo, ima 3 godine garancije, treće, Erc ima odličaan i brz servis. U situaciji kada je kupovina novog 19" CRT monitora kocka, to sa servisom je bitno.

Ja sam smanji malo listu na ta dva + Hansol 930D Dynaflat sa cenom od oko 170E, samo shto nigde nisam uspeo da nadjem neke testove, tj ocene ovog Hansola. On mi je recimo prvi pa onda ova dva Hyndai i Samsung, poshto je on flat a ova dva nisu.

što praviš toliku nauku,imaš na benchu test 19" i q995 je BB ,ja sam se time vodio i nisam pogrešio....samo je pitanje da li je za tebe test na ovom sajtu dovoljno autoritativan,za mene jeste i nije mi teško da poslušam pametnijeg/stručnijeg od sebe.

notax je napisao(la):
Hyundai ImageQuest Q995 po ceni od oko 180E
Samsung 957P sa cenom od oko 175E

Evo, ako pomognem, da svedeš na ovo.
Ja bih verovatno uzeo ovaj drugi. Imam ga za 165 Evra, drugo, ima 3 godine garancije, treće, Erc ima odličaan i brz servis. U situaciji kada je kupovina novog 19" CRT monitora kocka, to sa servisom je bitno.

U ERCU ce da urade generalnu i nece vise da trosi ulje ...

Ma kakv bre servis sve bolidi , odneo moj drug SAMSUNG 755DX star oko 3 god, nisu mogli da ga upale . Kvar je bio u prekidacu za paljenje a oni konstantovali da je crko visokonaponski trafo . :guitar:

Poslednja izmena:
Floyd je napisao(la):
što praviš toliku nauku,imaš na benchu test 19" i q995 je BB ,ja sam se time vodio i nisam pogrešio....samo je pitanje da li je za tebe test na ovom sajtu dovoljno autoritativan,za mene jeste i nije mi teško da poslušam pametnijeg/stručnijeg od sebe.

Ma pregledao sam taj test i uzduz i popreko i prvi i drugi i po prvom BB je 957P a po drugom q995. Nijedan od ta dva monitora nije flat, dok je Hansol 920D flat ekran, pa zato neznam za koji da se opredelim, poshto nigde nisam nashao neke testove ovog Hansola.

Poslednja izmena:
957p nije flat,q995 i taj hansol su dynaflat,tj. "gistroflat", znači oba !!!,najjeftiniji 19" real flat je 959nf~240€,svi 19" monitori sa cenom oko 200€(+-20€) su dynaflat ili neka njena varijanta.
957p je bb za neflat monitore,q995 je bb za gistroflat,959nf je bb za flat tačka

Evo sad sam citao o Hansolu920eF, koji ne koristi dynaflat tehnologiju vec Hitachijev Egro-Flat ekran. Maksimalna rezolucija je 1792x1344 @ 75Hz, dok je optimalna 1280x1024 @ 100Hz. Dali neko zna gde ima da se nabavi ovaj model i kolika mu je cena? Ovo sam procitao u Gameru 02:01, a oni su ga dobili iz Pakoma. Ja sad gledam Pakomov cenovnik, i od 19"ica nalazim samo Hansol 920PT, sa cenom od 145E, a od ovih ostalih Hansola ni traga ni glasa.

Uzmi Hyundai i bices prezadovoljan.
Hyundai stavlja samo prvoklasne cevi u svoje monitore (uglavnom Samsungove) i imaju svoju elektroniku koja se vise puta pokazala boljom od Samsungove, ali imaju nize cene posto nemaju Samsungov marketing.
Vecina Samsunga koji dolaze na nase trziste (i druga "manje zahtevna trzista" - kako nas vode u svetskim trgovinskim institucijama), nisu prosli sve potrebne kontrole za "zahtevna trzista", tako da je veliki procenat djubreta!
Ako ubodes dobrog Samsunga onda super.
Potpuno sam ubedjen da Hyundai nudi najvise za ulozen novac.
P.S. Da ne bude da tesim sebe, ja nemam Hyundai nego Sony, a ni ne radim u Computer Dreamu pa da ih reklamiram. 😉

Nazad
Vrh Dno