Šta je novo?

19" Wide Acer par screenshot-ova

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Novokupljeni Acer 19" Wide, AL1916Was, evo nekih screenshotova cisto ako nekoga zanima, a nije imao prilike da vidi neku igru u vajdu :)

Slike su iz HL2 Episode one, rezolucija 1440x900, HDR, high teksture, i naravno AA i AF iskljuceni. grafika 7300GT DDR3, Gainward GLH

Prilozi

• ep1_citadel_010002.jpg
    ep1_citadel_010002.jpg
    171.6 KB · Pregleda: 277
  • ep1_citadel_030013.jpg
    ep1_citadel_030013.jpg
    280.3 KB · Pregleda: 215
  • ep1_citadel_030014.jpg
    ep1_citadel_030014.jpg
    317.2 KB · Pregleda: 161
  • ep1_citadel_030015.jpg
    ep1_citadel_030015.jpg
    323 KB · Pregleda: 179
lepi screenshotovi, ali oni ne pokazuju kvalitet monitora :d

Znam nisam ni hteo da pokazem kvalitet monitora jer je to nemoguce, vec format 16:10, mislim kvalitet preko screenshotova je nemoguce videti ;) Cisto da ljudi vide kako izgleda HL2 Episode One u ovom formatu i sa dosta prostora sa strane.

Poslednja izmena:
I ja planiram da uzmem ovaj monitor pa Flight ako bi mogao da izneses neke utiske o njemu.Pre svega bi ga koristio za igre :) pa je glavno pitanje da li ti se vise dopada igranje na 4:3 ili sad...?:wave:

Meni mnoooogo vise na 16:10 :D Nikad vise 4:3 ne uzimam. Vlasnik sam Acera vec duze vreme i nijednog trenutka mi nije zatrebao bolji (mozda samo veci) monitor. Volim da igram, zadovoljan sam extra. Filmovi su keva na wide-u ;)
Eto... Uostalom Risko ako te bas zanima udri Search i naci ces svasta zanimljivo po forumu :d

@Risko,

Ovaj Acer je odlican, iskreno u toj klasi, a pogotovu za te pare tesko da neki moze da mu pridje, boje su odlicne, jake, prave za igranje, ostrina izuzetna, i za filmove je super, znaci DVD-e koje sam gledao na CRT-u i sada u wide-u kao da gledas dva razlicita filma, za igranje je tek prva liga. Postolje je losije, jeftina izrada, ali zato sam ga ja prikacio za zid, mada i to postolje zavrsava posao koga mrzi da dodatno petlja.
Postoji malo probijanje svetlosti na gornjoj i donjoj ivici, ali mnogo manje nego kod Samsunga koji su od 3-5 hilljada dinara skuplji od ovog monitora.
Ugao vidljivosti mu je solidan, bar ne lazu na specifikacijama, pikseli sitni :), i nema mrtvih piksela, i uopsteno ovi monitori nemaju mrtve piksele, to tvrde i oni kojima prodje mnogo ovih monitora kroz ruke-prodavci.

Tek vidis sta je pravo igranje, kada uzmes wide!

@Sajber Kurajber, slazem se potpuno sa tobom! ;)

Poslednja izmena:
I ja podrzavam sve sto je Flight rekao - stvarno dobar wide TN panel a kocka ti se posle njega ne gleda:d
Doduse ne znam koliko je zaista ostra slika jer je bilo vise monitora povezanih na razdelnik pa je bilo dupliranja ...
@Flight
Kada ga povezes direkt na karticu jel ima potrebe za DVI ili je slika dovoljno ostra?:)

Nema potrebe za DVI-jem, slika je perfektno ostra, prosto me navodi na razmisljanje koje su to razlike izmedju VGA i DVI, i kada bi ovaj panel mogao preko DVI, ne znam sta bi to moglo da se poboljsa???

Ekstra,sacekacu do leta pa cu da prodam svoj 21" CRT Eizo i uzmem 22" Acer kada jos malo pojeftini,) ;)

Znaci za igranje je extra(to mi je vazno).....:bottle:
Nadam se da cu ga uzeti u naredne 2 nedelje....
Hvala svima na pomoci:wave:

Monitor je super imao sam prilike da ga vidim kod Flight-a. Sve sto je rekao stoji. Ono sto sam primetio je da je wide monitoru potrebnija vertikalna sinhronizacija, sto je u nekim igrama poprilicno zahtevno npr. Test Drive. Sto je horizontalno monitor duzi to se vise primecuje cimanje i stvara utisak seckanja cak i ako graficka ima snage. Vsync mora uvek na on. Drugi minus je sto nema DVI, mrzim adaptere a rado bih ga se otarasio.

ljudi koliko kosta to zadovoljstvo, i da li je bolji od onog asusa koji se skoro vrteo po radnjama ko besan?!? *** ne znam tacnu oznaku :(

@ orckristeg,

Bolji je, a kosta 14,900 dinara.

@Pike naravno da mora V-sync on, to je odlika svih TFT-a koliko znam, a drugo moja graficka je isuvise slaba za Test Drive tako da to bas i nije merodavno. Sto se adaptera tice, ti ga i ne vidis jer se nalazi na ledjima kucista, a prvi monitor u toj klasi sa DVI-em, je skuplji 5000 dinara od ovoga, onaj Samsung sto si ti video za 18000 je sa VGA prikljuckom, a panel mu je izuzetno nekvalitetan.

Pozdrav!

Kod mene je V-sync iskljucena za Test Drive i ne primecuje se cimanje kao kod tebe. ;)
Kada je ukljucim drasticno padne fps tako da V-sync nije mala maca za bilo koju graficku.
Tvoja kartica ne tera Test Drive lose, stavise prijatno me je iznenadila. :)
Inace svidja mi se igranje na wide monitoru pa ovo samo konstatujem da znaju ljudi sta da ocekuju.
Pozdrav !

Poslednja izmena:
BTW, itekako ima razlike između DVI i VGA priključka. Nije nešto stra'obalno, ali se u svakom trenutku može primetiti.

@nidza,
Ovo te ozbiljno pitam, da li vredi 5000 dinara razlike?

@Pike, dobro, izvini nisam znao da kod tebe nema, ali opet i graficka ti je jedno 4 puta jaca ;)
Verovatno to nema veze sa grafickom vec je u pitanju wide format. U glavnom videcu sve to kroz praksu. :)

Ekstra,sacekacu do leta pa cu da prodam svoj 21" CRT Eizo i uzmem 22" Acer kada jos malo pojeftini,) ;)

ACER 2216Ws bi trebalo u dogledno vreme da se pojavi po lokalnim prodavnicama po ceni od oko 260EUR + PDV ...tj oko 300 EUR.

BTW, itekako ima razlike između DVI i VGA priključka. Nije nešto stra'obalno, ali se u svakom trenutku može primetiti.;)

Pored razlike u kvalitetu , postoji i razlika u ceni, jer je naša carina nedavno smislila da monitori sa DVI priključkom idu pod drugi tarifni stav, pa je carina za njih 15% umesto 1% (koliko je za monitore bez DVI).

Poslednja izmena:
Ma ljudi ne znam sta da kazem, taman sam se zagrejao za 19 wide i odem juce u radnju da pogledam kako to izgleda. OK ne ulazim u to kakav je osecaj igrati se, raditi, gledati filmove u 16:10 formatu, ali jednostavo kada sam pogledao 17'', 19'' i 19'' wide osecaj je da je 19'' wide samo prosirena 17''. Hocu da kazem da ako idem na wide monitor prakticno bi mi trebao za broj veci od kockaste dijagonale koju sam planirao. Trenutno koristim 17'' CRT i hteo bih da napravim bas pravi prelaz - nova tehnologija ali i veca dijagonala, tako da ako bih uzeo 19'' wide ne bi to bilo to.

Pa ti uzmi 20'' wide, mada svi pricaju kao 19'' wide nije to-to u stvari mislim da je izuzetan format i vecini ljudi odgovara, kome ne naravno tu 20'' wide, 22'' wide i tako dalje... Sto je veci monitor treba i vec soba, i tako dalje.

@nidza,
Ovo te ozbiljno pitam, da li vredi 5000 dinara razlike?

Šta znam. Zavisi od tebe. Ja bih rekao da vredi. Lično mi se sviđa ceo koncept oko DVI, u stvari, D-SUB kao ideja potpuno sumanut u sistemu u kome više ne figurira nijedan analogni faktor, a glavni paradoks je što D-SUB zabravo zahteva dodatnu elektroniku, za razliku od DVI, a pri tom je DVI skuplji. :) To se zove tržište.

Glasam za DVI po svaku cenu. U svakom slučaju D-SUB nema budućnost, i namenjen je vlasnicima starih kanti. DVI i HDMI su sve manje budućnost, a sve više realnost.

Pardon, prvi sa DVI sledeci je skupjli od 5000 dinara recimo 7000, ne vredi prijatelju, ne vredi.

@ostres

;)

I ja sam od juce ponosni vlasnik istog modela, s tim sto meni na samom monitoru pise AL1916W, umesto Was, ko zna zasto je to dobro. Monitor je OGROMAN ! Ja sam slusajuci price o nizem ali sirem monitoru pomislio svasta, pa sam jurio 22" onaj Benq, na srecu to se izjalovilo, jer je i ovo ogromno i terbace mi vremena da se naviknem :) posle cemo polako na 22", ima vremena.

Utisci su fenomenalni, kupio sam ga u Stevaco-u u Internacionalnih brigada, moram da ih pohvalim jer su bili i vise nego predusretljivi i dali mi da isprobam za bad pixele, kojih nije ni bilo, i sve to za 14499 din (nije reklama). Upravo cu da instaliram TDU, Test Drive2, itd. pa cemo da saberemo utiske. Do sada ima ocenu 5+. Topla preporuka.

Stevaco (aka ACER Srbija) je generalno super firma, takodje nije reklama, ali momci se stvarno trude i sa milion strana sam čuo da su ljubazni, fer i korektni.

A što se 1916W tiče - još nisam čuo o njemu ni jednu lošu reč.

Vrh Dno