Šta je novo?

19'' flat CRT do 200e....

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vrlo niskobudzetno ali to je max sto mogu da izdvojim.... da cujem predloge..
Ja sam hteo uzeti Hansol 920d ali ne znam kolika mu je cena?

ne treba da juris flat po svaku cenu,ako je za te pare 957p bez premca,uuzzzi ga i zaboravi flat,mada je veoma pozitivno kod tih hansol-a sto imaju 3 god. gar.

Za te pare mozes da kupis dosta dobru 17-icu. Osim ako insistiras na 19"...

Cini mi da se da je 959NF oko 215...

Ne talasaj :)

959nf u Kudtijevom komsiluku: 260€ znaci, puno.

al zato:
19" Samsung SyncMaster 957P, 1920x1440, 0.22dp, TCO99 177 €

Ostane i kusur do 200€.

jaksa je napisao(la):
Ne talasaj :)

959nf u Kudtijevom komsiluku: 260€ znaci, puno.

al zato:
19" Samsung SyncMaster 957P, 1920x1440, 0.22dp, TCO99 177 €

Ostane i kusur do 200€.

Mozda sam ja zabagovao sto se tice oznaka, posto je to ipak bilo pre 1-1,5 mesec

onaj crni Dell za oko 200€ je sigurno najbolji u toj klasi...

LG otpada u igri su Samsung ili Hansol

...a LiteOn ?
Moze da se nadje za 167e

Jos jedan glas za 957p imam ga i veoma sam zadovoljan. Doduse 965MB je malo bolji (0.20 tacka, umesto 0.22) i flat je. I kosta 205e;
Reklo bi se da je to najbolji za te pare...

A sto ne bi pristedeo jos vrlo malo i kupio Samsung 967 MB? -ravan ekran,odlicne frekvencije,strava slika a negde je oko 215 EUR?Od samsungovih 19-ica jedino je losiji od Natural Flat serije,a kao sto vidis dosta je jeftiniji -ovaj cu i ja da uzmem cim se malo oporavim od kupovine MSI FX 5600 oops .Sto se tice 957P nisam ga nikad video,pa necu da lupetam -cuo sam i ja da je odlican,ali ravan ekran je ipak mnogo prijatniji -sad imam Samsung 753 DFX,dakle po mogucnostima identican sa 753S,ali kada je ravan ekran neuporedivo manje ti zamara oci.Sve u svemu ako ces da stedis, stedi na memoriji procesoru,kartici itd,ali ne na onome sto ti direktno utice na vid.

Ti DynaFlat monitori sasvim sigurno nisu "bolji" od 957p.
A mislim i da ste malo izmesali oznake.

Kod 19" monitora je relativno nebitno da li je ravan ekran ili ne (bar meni), mnogo je vaznija ostrina i geometrija slike.

Bas tako, potpuno se slazem sa Jaksom, video sam dosta 17" i nekoliko 19" DynaFlat monitora i iskren da budem, ono je zaista ocaj (moze da bude dobro ako ste ranije videli samo 753s)...

Ako je budzet u pitanju definitivno 957p, ista elektronika kao 757p, malo veci ekran... (mada kutija sta bi sa solucijom sa irc-a :), slika kao zilet ostra, itd... :)

Ja se izvinjavam,sto se tice oznake, Jaksa je u pravu,greskom sam upisao 967MB umesto 957MB,ali sto se tice toga da li je bolji 957P od 957MB -jel' moze neki konkretan razlog,jer po rezolucijama i frekvencijama su u dlaku isti,sa tom razlikom sto je 957MB ravan ekran i jos plus mu je dot pitch 0.20 mm umesto 0.22 mm kod 957P?Potuno se slazem u tome da samsungovi monitori variraju po kvalitetu od posiljke do posiljke i da u svakom slucaju treba pogledati konkretan primerak pre kupovine,ali zasto bi kod istog proizvodjaca jeftiniji model(957P) bio bolji od skupljeg(957MB)?

Preporuka za samsung 957p, ostra slika , dobre karakteristike ,iako nije ravan ekran nije ni balon ,kod mene jedina mana ovog monitora jesu moire-ovi koji nikako ne mogu skroz da nestanu, ali sad sam se vec navikao...

URGH! je napisao(la):
Ja se izvinjavam,sto se tice oznake, Jaksa je u pravu,greskom sam upisao 967MB umesto 957MB,ali sto se tice toga da li je bolji 957P od 957MB -jel' moze neki konkretan razlog,jer po rezolucijama i frekvencijama su u dlaku isti,sa tom razlikom sto je 957MB ravan ekran i jos plus mu je dot pitch 0.20 mm umesto 0.22 mm kod 957P?Potuno se slazem u tome da samsungovi monitori variraju po kvalitetu od posiljke do posiljke i da u svakom slucaju treba pogledati konkretan primerak pre kupovine,ali zasto bi kod istog proizvodjaca jeftiniji model(957P) bio bolji od skupljeg(957MB)?

Zato sto se katodna cev kod modela 957p, pokazala kao bolja. To je klasicna katodna cela sa tzv invar maskom, za razliku od dynaflat katodne cevi koja je po karakteristikama ispod trinitron/diamondtron katodne cevi.

jaksa je napisao(la):
Zato sto se katodna cev kod modela 957p, pokazala kao bolja. To je klasicna katodna cela sa tzv invar maskom, za razliku od dynaflat katodne cevi koja je po karakteristikama ispod trinitron/diamondtron katodne cevi.
sve shadow mask cevke su invar - to je legura od koje se pravi maska, al' od toga kako se napravi zavisi dal je flat il' nije. a porediti aperture grill i shadow mask cevke nije bas zgodno, posebno u tim apsolutnim terminima - bolje, gore...

svima koji se razmisljaju izmedju samsung modela preporucio bi da pogledaju hyundai ekvivalente. uglavnom koriste samsungove cevke, al' po kvalitetu su kao samsung iz slavnih dana. ;)

Pitanje za zagovornike Samsunga 957P -zar vam ni malo ne smeta "zakrivljenost" u odnosu na ekran ravan kao ogledalo,posto mene bas nervira iako je kod 19-ica sto je neko rekao to skoro zanemarljivo -mislim ne pocinjem prepirku,ali nekoliko ljudi koje znam i koji su se navikli na ravan ekran vise se ni pod kakvim uslovima ne bi vratili na zakrivljeni,a narocito ne kada je razlika u ceni 20-30 EUR.

Samsung preko zakrivljenog ekrana stavi ravno staklo. Pre pola sata sam
bas gledao jedan 755dfx :?

Gringo je napisao(la):
Samsung preko zakrivljenog ekrana stavi ravno staklo. Pre pola sata sam
bas gledao jedan 755dfx :?
samo flatron je potpuno ravan ekran - i df i ag monitori su zakrivljeni, neki manje neki vise. ali poenta i nije napraviti ravan ekran, nego ravnu sliku. svaki ce izgledati potpuno ravno sa razumne udaljenosti i iz razumnog ugla (citaj: sto blize pravom ;)).

uglavnom, i ja mislim da cimanje oko ravnog ekrana nije vredno krajnjeg rezultata, mucenja sa geometrijom, fokusom, moire efektom i raznim nus pojavama koje su nastale pokusavanjem proizvodjaca da u masovnu upotrebu uvedu tehnologiju koja mora biti na vrlo visokom nivou da bi se postigli kvalitetni rezultati. sve to ponekad dovodi do velikih kompromisa ili do visoke cene - zato fino uzmes neki dobar "obican" i strpis se godinu-dve za tft koji ce da valja cemu...

kUdtiHaEX je napisao(la):
LG otpada u igri su Samsung ili Hansol

Samo da pitam, Ali sto LG otpada. Jel imas neki poseban razlog tipa neko koga znas ima losa iskustva sa njima ili ga jednostavno ne volis?Ipak daju 3 godine garanciju.
Pitam jer i mene interesuje kupovina 19''-ice

LG 900B je odlican monitor za te pare daleko bolji od bilo kog Samsunga u tom cenovnom rangu pa dajte ljudi jel video ko neki monitor iz poslednjih serija od Samsunga pa to ne da je uzas nego horor film :) slika zrnasta, geometriju je nemoguce namestiti itd. Ovo govorim za "flat" modele tipa mb i dfx mada ni nf nije ono sto je nekad bio slika mu seta kad se otvara start meni i kad se radi minimize maximize video i probao ne govorim iz price.

Za male pare ima DTK 19" u Bel Computersu. Ja ga teram vec 3 godine... Moj model je DE 995 a ovaj sto se sada prodaje je neka nova oznaka...
Nije flat, ali ima 0.25 tacku, 1600x1200 max i optimalnih 10280x1024 @ 85 HZ

A onaj Samsung 19" 957 tera max 75 HZ u optimalnoj rezoluciji - 1280x1024! A Flat je. Cisto o "samsungu"
Ne znam kako sam samo ja ovo provalio, ali tako je,... Win XP sa najnovijim drajvrima nema vise od 75 hz.

Koju katodnu cev imaju DTK sada... :?:
Moja petnestica ima LG, ne znam sta sada ugradjuju...

Ne bih znao, nisam imao prilike da probam novi DTK 19", mada mislim da je to isti kao moj DE995, samo redizajniran... A mozda su i omanuli oznaku u cenovniku s obzirom da su karakteristike iste. :beat:

Ajde nek neko samo kaze rezolucije i maksimalne frekfencije na tim rezolucijama za Samsung 957p.

Ja sam ono mislio za 957MB a ne 957p. Sorry.
Dakle 955MB je flat 19" , i tera samo 75HZ u 1280x1024, sto je ocaj za Samsunga. Moj DTK tera 85 Hz u toj rez.

Nazad
Vrh Dno