Fuji Finepix S9600!!! -370e
Nije 18x zoom ali je trenutno najbolji ultrazoom aparat u svojoj klasi!!!
I ako ti je bas zoom bitan imas i 12x Canon Powershot S5 IS!!! - 320e
A za te pare koliko kosta Panasonic FZ18 mozes da nadjes i neki DSLR i objektiv koji ti odgovara!!!
Pogledaj Nikon D40, po meni ti je to bolja varijanta, jer ti se nikako ne isplati da dajes 520 evra za ultrazoom aparat!!!
Nije ono sto je najskuplje uvek i najbolje!!!
Trenutno imam Minoltu Z3 koji ima 12x opticki zum i u principu mi je ok aparat, ali imam nekoliko zamerki, a i 18x je vise od 12x
Sto se tice SLR-a ne znam dovoljno o tome, osim ono sto sam procitao ovde na forumu; da je to vrh sto se tice digitalaca i da je zesca navlaka.... Trenutno mogu da odvojim do 400 evra, tako da mislim da za te pare tesko da mogu da skrpim za neki DSLR i neki objektiv sa kojim bi mogao da dobijem slicne rezultate kao sa 18x klasikom...
Izvinjavam se unapred ako lupam gluposti i sirim netacne informacije, ali sam amater i samo znam da mi se fotografisanje MNOGO svidja i u tome zaista uzivam zadnjih par godina![]()
OK, ali nemozes gledati aparat samo po njegovom optickom zumu!!!
Ako te bas zanima fotografisanje, moja preporuka ti je definitivno Fuji Finepix S9600!!!
Potrazi njegove testove po netu!!! Definitivno najbolji digitalac koji mozes da kupis!!!
dSLR su aparati koji nemogu da se porede sa obicnim digitalcima, dve razlicite kategorije i ne treba pricati uopste o tome!!!
A da Fuji Finepix S9600, ti ima sva potrebna manuelna podesavanja, pa ako hoces stvarno da se bavis malo vise fotografisanjem moja najtoplija preporuka!!!
pozzz
Sa 18x zumom je ekstremno teško slikati iz ruke.
Pa probaj i videćeš zašto. Nije stvar samo u mirnoj ruci nego stvari toliko brzo "lete" preko ekrana da je teško i nanišaniti ono što hoćeš, kad ti izađe iz vidnog polja počneš da gubiš orijentaciju.zasto?
Pa probaj i videćeš zašto. Nije stvar samo u mirnoj ruci nego stvari toliko brzo "lete" preko ekrana da je teško i nanišaniti ono što hoćeš, kad ti izađe iz vidnog polja počneš da gubiš orijentaciju.
Pa ne gledam samo po zumu, ali mi je mnogo gotivno sto mozes da slikas neke stvari koje su sa manjim zumom jednostavno nemoguce... Kao na primer da li veverica na vrhu drveta ima karijes na petici
Pogledacu testove za Fuji-ja u svakom slucaju. Hvala na savetu!
Imao sam i ja Minoltu Z3, i apara je sjajan za slikanje po danu na ISO50, dok ako je slabija osvetljenost bez blica je mucenje. Takode ima dosta shuma preko ISO100.
Inace bio sam jako zadovoljan doticnim, mada mislim da mu je senzor tehnoloski prevazidjen.
Mislim da bi ti bilo dobro ako mozes da nadjes Fuji S6500 jer ima odlican odnos cena/kvaliet, i da probas da nabavis neki telekonverter za njega (polovan).
Inace 18x zum na novim aparatima je na 420mm kao i 12x na Minolti, tako da u sustini ne dobijas tele. Jedina prednost tih 18x je wide od 28mm. Takodje racunaj na slabiji kvalitet optike na tim 18x zumovima nego na Minolti.
Btw. zaboravih da ti kazem. Video sam coveka koji slika karijes pticama na drvetu. Znas li ti da taj foto aparat nose dvojica koliki je. Nije u pitanju samo 18x zoom. Covek ima optiku za tele fotografisanje u vrednosti od par hiljada evra i sl. I na to moras da vodis racuna da nece 18x zoom da ti resi problem i sl. Mozda ti cak i napravi problem jer fotografije nece biti vrunskog kvaliteta.
Pozdrav.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari