Šta je novo?

1866 vs 1600 mhz ram

dejan2311

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poena
170
Koliko su ove prakticno sa vise mhz brze ako neko ima iskustva mogo bi da podeli sa nama, imam procesor athlon ii 640x4 3,0ghz pa me zanima koliko bi dobio ukoliko bi uzeo ove jace nesto su vidim skuplje a i na nekim plocama sam uvideo da sa 1866mhz rade sa fx procesorima.

Ne dobijas nista.

Jedino integrisana grafika ima benefit od brze memorije.

Dobices 1-2 fps u igrama eventualno. Znaci nikakva razlika.

Dobice 1-2 fps ako mu je fps 150+. Ako je tipa 25-30, dobice 0.1-0.2 fps

ako imas "dedicat" graficku ic ne znaci,samo je bitno za integruse.

Naravno, npr cl9 1866MHz je brza kao i cl11 2400MHz.
Ali opet, to se vidi samo u sintetici. :)

Koji je onda odnos zlatna sredina?
Ili gde se najvise dobija za ulozeni novac?

Vidim npr da je Kingston HyperX®FURY DDR3 8GB 1866MHz najjeftiniji od DDR3 memorije uopste, ali ima CL10...

Brzinu memorije neces uopste primetiti. Ako primetis onda si za lecenje zreo. Bolje gledaj da imas dovoljnu kolicinu memorije, toga nikad dosta.

Fury је супер, слободно купи.

Hvala na savetima.
Necu uzimati sada, vec za par meseci, pa se sada edukujem :D

svaki put kad okacite slinusa jedno mace umre.

nesto sam citao detaljniju analizu na netu kad sam kupovao ram, i zakljucak je bio da je na istoj masini, potpuno istoj, sa sporijim i brzim ramom razlika bila u min fps. ostalo se ne vidi. a kako je min fps najvazniji fps, ja uzeh brzi ram, i ne razmisljam, da ga ebem.

a sto te briga da pausalno kontradiktujes svim relevantnim dokazima koje kacismo?

video temu, otvorio da pogledam, napisao sta sam nekad negde procitao, apsolutno me ne interesuje sad da trosim vreme da trazim linkove po netu da bih nekome dokazao da brzi ram daje 1 fps vise jer od toga nemam apsolutno nista. i sam se slazem da kada se sklapa budzet gaming pc da je brzina rama najmanje vazna stvar. however ja kad sam kupovao kupio sam najbrzi ram na trzistu prosto jer sam tako hteo. problem?

Poslednja izmena:
Taj fury (1866 MHz, CL10) je mnogo dobra memorija za cenu* koju ima. Ako baš hoćeš, možeš da spustiš takt i latenciju na 1600 MHz, CL9, što je standard, a možeš i da je podigneš na 2133 ili 2400, ako ti treba za IGP. Ja moju držim na 2133 MHz sa 11-12-12-35 na 1.5V. Može još da se utegne, posebno sa većim naponom, al' mi je nebitno skroz.

*cene kod nas. Nema smisla da komentarišem bilo šta drugo :|

Zasto bre? :)
Koje onda kanale da gledamo?
Ako se dobro secam bese neka erika ili tako nesto da se hvali ovde na forumu, a cini mi se da si i ti pomenuo neki kanal oko grafike al' se ne secam koji.

hardwarecanucks pa svi ostali.kome je to malo contenta i previse profi,hladno i objektivno,ima i druge polu-pausalce tipa teksyndicate,overclock3d,jayz2cents...

Ja sam osjetio razliku u odzivu sistema kad sam sa 4gb 1333 MHz upresao na 2x4gb 1866 MHz.

Poslednja izmena:
NIje placebo nego dodatna 4 gigabajta. Isto poboljšanje bi osetio i da je ubacio još 4gb od 1333MHz.

Ma bas je placebo. To se desava samo kod novopecenih korisnika. Nije samo do kolicine rama jer mi sistem u svakodnevnom radu ne uzme vise od 3gb a na linuxu jos manje.

Jeste, placebo ili Windows. Do brzine sigurno nije.

ja sam sa 2133mhz (a bacam ponekad i render,ali to je druga prica) 8gb sjahao na 4gb 1600mhz (silom prilika,srecom na kratko) pa opet presao na 8gb 1600mhz i razlike,sem u kapacitivnosti,nema.i to sto mi je integrusa samo za slajdsou. :)

Nije placebo, ali nije ni do brzine memorije nego do kolicine. Win po defaltu ne zauzima isto na masini od 4, 8 ili 16GB. Sto je veca kolicina memorije vise ce i sistem da se razmase. Ko ne veruje a dokon je slobodno neka sebi iscupa jedan modul da proveri.

Nazad
Vrh Dno