Šta je novo?

17" SONY Multiscan HMD A230 vs Samsung 757NF- zna li ne

Peter

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
604
Sony je skuplji 100 dm a dal vredi te pare i dal neko ima iskustva sa SONY-jem?

ja sve vise pocinjem da sumnjam u kvalitet trinitron/diamondtron (NF) tehnologije, ali na stranu to, mozes i sam da proveris koji je bolji. vidim da se interesujes za nokia monitor test, prouci ga lepo i probaj monitore. monitore ionako ne vredi kupovati po preporuci jer se ionako cak i primerci istog modela razlikuju medju sobom, ponekada dosta! ako ovo nisam rekao 1000 puta, nisam rekao nijednom. :D

Pazi, 757NF je sigurno bolji od tog sony-ja iz razloga sto je to Sony-jeva niza klasa.... Da je neki G2xx verovatno bi se "klali"...

Toliko....

A ti Jovo nemoj da nam diras Diamondtron :)!!!

byMaX je napisao(la):
A ti Jovo nemoj da nam diras Diamondtron :)!!!
ja uzimam dfx umesto nf-a, pa vi placite! :D ako sam se zeznuo, snacicu se, ako nisam javicu. ;)

I sam znas da sam nahvalio 757DFX ali samo 757 jer su 5-ica i 3-ka ******... DynaFlat se radi u tri serije... najvisa se koristi u 757DFX i prethodnim IFT serijama koje se vise ne prave, dok se srednja ugradjuje u 5-icu i 3-ku a najlosija daje drugim kompanijama...

OKOKOK....

A dali to isto vazi i za 19"? Mislim na DFX 957? Koja je KONKRETNA razlika izmedju recimo 957DFX i 959NF?

Dalje, evo specifikacije gore navedenog SONY-jevog monitora pa sami procenite - a ako ima jos neka caka - recite.

SONY HND A-230
Size: 17" (16" viewable)
Max Resolution: 1280x1024@75Hz
Dot Pitch: 0,24-0,25
HSF: 30-80kHz
VSF: 48-170Hz
Regulations: TCO99
Warranty: 3 Years
Producent varekode: HMD-A230

DA DODAM JOS I OVO SA SONY-JEVOG SAJTA (REKLAMA...):

17" CRT Sony FD Trinitron® designer monitor for a thrilling visual experience
New Hi-Bright™ version L-SAGIC electron gun for high brightness and better focus
eye-catching ultra-modern Sony design
Visually flat screen eliminates geometric distortion and minimises reflective glare
Superb image quality with DQL and MALS focusing systems
Hi-Con™ and AR screen coatings for superb contrast
Intuitive OSD control for easy picture set-up and adjustment
0.7 MegaPixels resolution (1024 x 768) at 100 Hz
TCO’99 and GEA (E2000) compliance

POZDRAV!

Pa, cevka. dfx je Samsung Dynaflat, a NF je Sony trinitron. Moze Samsung da se upinje koliko hoce, ali mislim da je za sada Trinitron cevka bolja. Prema tome, kupujte NF.

notax je napisao(la):
Pa, cevka. dfx je Samsung Dynaflat, a NF je Sony trinitron. Prema tome, kupujte NF.
:D NF je diamondtron, dakle NEC/Mitsubishi - ne vazi ona smorna fraza: "sony je sony". najtuznije je sto sad da postavis sve te "sony je sony" ili "nec je nec" likove ne bi umeli da ga prepoznaju izmedju dva monitora. ljudi manite se tih nagadjanja i gledajte sta kupujete.

ps. ti to preporucujes na osnovu toga sto si pogledao i nf i dfx, nadam se?

byMaX je napisao(la):
najvisa se koristi u 757DFX i prethodnim IFT serijama koje se vise ne prave, dok se srednja ugradjuje u 5-icu i 3-ku a najlosija daje drugim kompanijama...
ovo si procitao na samsung sajtu? ;)

Znam neke ljude u ERC-u, recimo... i to vrlo dobro.... Jel sad jasno? :)

Ljudi NEMA garancije sta dobijate bilo da uzimate NEC ili SONY. Ja sam godinama koristio NEC-ove monitore i bio oprezadovoljan. Sada sam uzeo FP955 i mnogo je losiji kvalitet u poredjenju sa predjasnjim NEC-ovim monitorima. Nije u pitanju losiji kvalitet slike vec losiji kvalitet izrade. Moram samo podvuci da je ovaj moj primerak made in Mexico.
No, ima tu jedna VEELLIIIKKAA zackoljica NEC ima zvanicnog partnera u Jugoslaviji firmu NECLINE koja je izuzetno poslovna - tako da imate zaista obezbedjenu 3 godisnju garanciju i korisnicku podrsku. Samo NECLINE ne radi maloprodaju.
Zaista je bitna stvar kad imate koga da pozovete i da dobijete savet ili odgovor iz prve ruke.
Ma sta ja tu filozofiram - najbolji je onaj monitor kojji ZA VAS ima najbolju sliku; za nekog je to NF, DFX ili FLATRON ali to nije ni bitno.

pozdrav
Mirko

byMaX je napisao(la):
Znam neke ljude u ERC-u, recimo... i to vrlo dobro.... Jel sad jasno? :)
kh, kh... aj' necemo sad o erc-u, uskoro ce sastanak. ;)

Vrh Dno