Šta je novo?

17`` lcd

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Odavno nisam bio na forumu , sta se preporucuje u cjenovnoj klasi do 600 eura od 17`` lcd ekrana ?

Ja sam gledao, razmisljao, racunao i na kraju dobih.....42 :)

Ustvari LG 1710b.
Mozda bi mogla da bude malo svetlija slika, ali regulises to sa kontrastom i sve je super. Ugao gledanja, odziv ....sve je sasvim OK sto se mene tice.E, da, ima i USB hub (1 na 2, ali bolje ista nego nista :))

Platio sam ga 470, a firma u kojoj sam ga uzeo ih prodaje po principu: dok je nov - mrtav pixel znaci zamena na licu mesta, a ukoliko se nekim slucajem tokom vremena pojavi (ne znam kako je to moguce :)) vise od 3 (ili 5, ne secam se) mrtvih pixela, a monitor ti bude u garantnom roku - dobijas nov :)

acer al712,imam ga odlican je
u svim igrama se pokazao perfektno (ja sam pasionirani igrac:) a i za ostale poslove mi odlicno sluzi

Acer sam i sam imao prilike da vidim i zaista je ostavio dobar utisak . Jedino sto je problem sto ga je CG gotovo nemoguce naci , nabavne cijene su visocije i neophodno je povrh svega platiti i PDV u iznosu od 17 % . ceh pridruzivanja evropskoj familiji , sta cete ... Za koliko se moze naci u Srbiji i da li je kupovinu monitora kao posebne komponente neophodno platiti porez ?

PJ , na kraju ipak LG , pretpostavljam da je zaista dobar , obzirom da si birao duze vremena ...

pozdrav svima

Ako ti se bas ne zuri mnogo sacekaj da svi proizvodjaci predju na 16ms. Mislim da se to nece jos dugo cekati. E, pa imas na benchu test nekih 17ica ako se dobro secam....

Matadore, nacicemo ti al712 u bgd, imam ga i mogu da ti ga preporucim (i to ne samo ja).
Ti vidi kako ces resiti transport.

acer je odlican u igrama,besprekoran cisto da znas

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
acer je odlican u igrama,besprekoran cisto da znas
eh da je besprekoran, kol'ko bi mi zivot bio laksi... :D
dobar je, al' nije besprekoran, sto se igara tice pj je napravio bolji izbor. ;)
mislim da bi kupci trebalo jos malko da sacekuju. ako do kraja godine samsung, lg.philips ili au optronics (acer) ne naprave neki dojajan novi panel(monitor) mozete da me :smack:
a to ce zacas!, odes na more, zaljubis se, zanimas par meseci sa novom devojcicom i taman kad ti dosadi stize nova zanimacija!
c, c, c - boys and monitors, ko ce to razumeti... 8)

Bahati [SiD] je napisao(la):
...
dobar je, al' nije besprekoran, sto se igara tice pj je napravio bolji izbor. ;)

Dovodis me u iskusenje da instaliram neku igru type;

Vidim danas na NETu da je onaj XELO 17" pao na 330 evra....verujem da ima i jeftinije uz malo cimanja....
Ja hteo da ga uzmem zbog dizajna (???), ali niko nije hteo da mi raspakuje primerka da ga pogledam/isprobam, pa sam ipak odlucio za LG...

PJ je napisao(la):
...

Dovodis me u iskusenje da instaliram neku igru type;

Vidim danas na NETu da je onaj XELO 17" pao na 330 evra....verujem da ima i jeftinije uz malo cimanja....
Ja hteo da ga uzmem zbog dizajna (???), ali niko nije hteo da mi raspakuje primerka da ga pogledam/isprobam, pa sam ipak odlucio za LG...
Kakav bre XELO i dizajn.Sta si ti lepo video na tom monitoru.Onako nesto sam mogao i ja da napravim :mrgreen: .Samo nisam siguran dal' su ruzniji oni,na tvrdo usrafljeni, holsrafi,ili one dve rupe sa strane kroz koje se vide zice i kablovi :mrgreen: .Nosi Samsungov flat panel iz 171s koji je neupotrebljiv na svemu preko 60Hz.Bilo kakva promena refresha rezultira uzasnim zamucenjem.Osim toga,nisam dovoljno bogat da kupujem monitor made in Serbia and Monte Negro :mrgreen:

ako pokusavas da izbegnes PDV - pozuri uskoro ce ga i odje uvesti!

simpson H je napisao(la):
...Kakav bre XELO i dizajn.Sta si ti lepo video na tom monitoru.Onako nesto sam mogao i ja da napravim :mrgreen: .Samo nisam siguran dal' su ruzniji oni,na tvrdo usrafljeni, holsrafi,ili one dve rupe sa strane kroz koje se vide zice i kablovi :mrgreen: .Nosi Samsungov flat panel iz 171s koji je neupotrebljiv na svemu preko 60Hz.Bilo kakva promena refresha rezultira uzasnim zamucenjem.Osim toga,nisam dovoljno bogat da kupujem monitor made in Serbia and Monte Negro :mrgreen:
po specifikaciji ne bi rekao da je isti panel k'o u 171s. a ni ovako, odoka. ;) mnogo je bolji xelo...
i cuti sad o dizajnu, to je sporedna stvar! :D

bottom line - solidan monitor, super izgleda (kad vec pominjemo :beat:), a cena... mis'im stvaaaarno! dao bi mu best buy x 4! ;)

izvini bahati,ali ti sigurno se ne igras vise od mene,tj ja bas se bavim igrackom industrijom :)) pisem reviewe igara i vesti,tako da ono ipak sigurno mogu da ocenim da li mi neka igra losije radi ili da monitor ima slab odziv
probao sam od fpsa do strategija,sve radi bez problema...

simpson H je napisao(la):
...

Kakav bre XELO i dizajn.Sta si ti lepo video na tom monitoru.Onako nesto sam mogao i ja da napravim :mrgreen: .Samo nisam siguran dal' su ruzniji oni,na tvrdo usrafljeni, holsrafi,ili one dve rupe sa strane kroz koje se vide zice i kablovi :mrgreen: .Nosi Samsungov flat panel iz 171s koji je neupotrebljiv na svemu preko 60Hz.Bilo kakva promena refresha rezultira uzasnim zamucenjem.Osim toga,nisam dovoljno bogat da kupujem monitor made in Serbia and Monte Negro :mrgreen:

Ovo je tacno. Osvetljenje je neravnomerno i slika je bas zamorna za oci posle duzeg rada. Ja sam sedeo za njim oko 3-4 sata i nije bas bilo prijatno iskustvo.

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
izvini bahati,ali ti sigurno se ne igras vise od mene,tj ja bas se bavim igrackom industrijom :)) pisem reviewe igara i vesti,tako da ono ipak sigurno mogu da ocenim da li mi neka igra losije radi ili da monitor ima slab odziv
probao sam od fpsa do strategija,sve radi bez problema...
ma kakvi izvini, treba da ti se zahvalim! ;)
ja kad radim test i vidim da ima blura, ja ne mogu da ga nominalno izrazim, nego pokusavam da objasnim dal' smeta ili ne smeta. cinjenica da je vecina ljudi na forumu zadovoljna acerom za mene predstavlja neprocenjivu informaciju, jer sad lakse mogu da ocenim koliko zamucenja je zapravo previse.
ipak, to mi pomaze samo kod "ocenjivanja", ali ako mi das dva monitora da uporedim mogu da kazem koji se bolje u cemu ponasa i tu mi nisu potrebne dodatne informacije. da su mi potrebne ne bih testirao monitore. ;)

delimir je napisao(la):
Ovo je tacno. Osvetljenje je neravnomerno i slika je bas zamorna za oci posle duzeg rada. Ja sam sedeo za njim oko 3-4 sata i nije bas bilo prijatno iskustvo.
sta znam... osvetljenje definitivno ne smeta u win-u, kad je sve vec "belo". za filmove i igre je poroblematicnije...
a razlog sto je slika zamorna je mozda do AD konvertora, jel si podesio sharpness u osd-u?

bottom line: 300+€ nije mala para, al' u domenu tft monitora to je smesno k'o bioskop! ;) plus, nije najgori, daleko od toga! 8)

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

po specifikaciji ne bi rekao da je isti panel k'o u 171s. a ni ovako, odoka. ;) mnogo je bolji xelo...
i cuti sad o dizajnu, to je sporedna stvar! :D

bottom line - solidan monitor, super izgleda (kad vec pominjemo :beat:), a cena... mis'im stvaaaarno! dao bi mu best buy x 4! ;)
E bre Bahati ti se bas zakacio da ispravljas krive Drine :mrgreen:
1.I na tarabi pise.......... :mrgreen: (oni se reklamiraju da imaju bas taj panel :mrgreen: )
2.Kad sam rekao dizajn,mislio sam na greske u izradi,a ne dal' je lep ili ne(a i nije ruzan)

Nazad
Vrh Dno