Šta je novo?

17'' LCD i dete od 3 godine... Sta kupiti?

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
dakle sestra ima dete od 3 godine koje stalno visi za kompjuterom (vec resava neke slagalice u Incredible mashines :D ). E sad da dete ne kvari oci bio bi red uzeti lcd monitor ali problem je u tome sto ona stalno dira ekran.

Da li postoji neki model koji ima zastitnu plastiku/staklo ili se moze kuptiti takav dodatak kao sto je bilo za CRT monitore ono cudo da smanji zaracenje.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A da ga naučite da ne dira monitor? Mislim, kad se kuče može naučiti da ne piša po stanu nego na tačno određenom mestu, može i dete...

mnogo si pametan... ajde idi u bilo koju firmu pa ces videti da 80% ljudi dira monitore iako svi znaju da ne sme da se dira. A ti tu pametujes za dete od 3 godine...

ako ne znas odgovor bolje cuti

@raindog - ne mora tako zustro :)

Sto se tice monitora pogledaj AG Neovo, oni su u ponudi imali 17" tft koji ima "zastitno" staklo ispred panela. Cena nije bila bas niska, ali je slika bila odlicna.

Video sam ga kod mitnick-a, a cini mi se da ga je i Kokos imao.

btw stvarno treba nauciti malu da ne dira monitor prstima. Ja sam moje drugove i sestru naucio tako sto bi ih zveknuo ako prst pridje na blize od 5cm od monitora. Narodna poslovica kaze "batina je iz raja izasla" :d

Vocko je napisao(la):
@raindog - ne mora tako zustro :)

e ovo je vec odgovor. znas li tacno koji je model

Poslednja izmena:
Ali batina ima dva kraja :)

Mislim da je woodoo u pravu, mozda je malo suvise plasticno to predstavio, ali sustina je ta. Imam cerku od 3 godine i lepo sam joj objasnio da ne dira tatine masinice i postuje to. Stavim je da nesto crta na kompu, imam tft, i uopste ga ne dira. Pokaze prsticem na njega, ali ne dira sam ekran. Treba detetu objasniti, malo raditi sa njim na disciplini i nema problema. U svakom slucaju neka uzmu tft, pa mozda ga stave i malo dalje za pocetak, cisto dok se ne nauci da ga ne dodiruje.
Srecna Nova Godina svima.

Poslednja izmena:
Heinz je napisao(la):
Ali batina ima dva kraja :)

da ovu malu cim udaris ona lupa svakoga sledecih nedelju dana pa nije bas prakticno...

ali valjda ce nekako shvatiti....

ajde onda mi preporucite sta uzeti od 17'' da bude ispod 300 sa PDV... treba samo da radi posao za osnovne stvari .

ja lupam kolege na poslu koji mi pipaju monitor
a svi imaju vise godina od mene |>>> znaci godine nisu nikakav pokazatelj...

nisu tft monitori toliko osetljivi da bi dete moglo zescu stetu da mu napravi prstima... kod mene na faxu su profani hemijskim vukli po ekranima, meni dobro nije bilo |_)))

Pokusaj da postavis monitor tako da je dovoljno blizu da sve vidi,a da je opet dovoljno daleko da mora da se bas pomuci da ga dohvati prsticima.
( Tesko izvodljivo - ali pokusaj )

raindog je napisao(la):
da ovu malu cim udaris ona lupa svakoga sledecih nedelju dana pa nije bas prakticno...

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ako celog života budete dečje greške pokrivali kešom umesto da ga naučite šta treba a šta ne, to neće biti dobro ni za dete ni za vas...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ako celog života budete dečje greške pokrivali kešom umesto da ga naučite šta treba a šta ne, to neće biti dobro ni za dete ni za vas...

Tebe cemo da uzmemo za primer :D

raindog je napisao(la):
.
Deca se ne biju, ne znam kako to ne shvatate i time se nista ne postize. Nije problem u detetu vec u roditeljima koji svoje dete "vaspitavaju" na taj nacin. Uzas!

Mozda ce ovaj predlog zvucati extra glupo, al zasto ne uzeti "obican" TFT monitor i posle kupiti parce plexiglasa odredjene dimenzije, probusiti rupe na plexiju i fixirati ga na monitor cicak trakom (kanapom, lastisem) itd... Jeste estetski gadno, al sta da se radi... (ovo sam naucio od onog genijalca majstor Rileta sto je krpio krntije u 'jutarnjem programu' tastinim najlonkama i detetovom zvakom :D :D :D )

Jeste ruzno, al mozes da pipas kol`ko oces :)

Nazad
Vrh Dno