Šta je novo?

17" i dva HDD-a (HP 4710s)

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Da li svaki notebook sa ekranom 17" ima mesta za dva HDD-a?

Recimo Pavilion DV-7 ima i u dosta konfiguracija dolazi sa dva diska, ali kada na hp.com pogledam neku konfiguraciju koja ima samo jedan disk, nigde nije navedeno (ni u mogućim proširenjima), da postoji mogućnost dodatnog HDD-a.

Ovog trenutka me konkretno interesuje za HP 4710s, ali i neka generalna info je dobro došla :)

Izgleda da HP 4710s nema dodatni bay za HDD.

LINK 1 - na slici se ne vidi mesto za drugi HDD
LINK 2 - ovde lik kaže:
DeLaFe je napisao(la):
Then I received an offer from Tiger Direct for the ProBook 4710s at a pretty good price, BUT- no second bay, the configuration is stupid- no easy access to upgrade memory or swap a hard drive if needed and based on the review here, they tend to heat up.
Ako ima još jedno mesto, može biti slučaj da nema kavez i priključak, tako da to mora da se dokupi (što je kod mene slučaj :)).

Na kojoj slici? Ne vidim fotku unutrašnjosti :(

Razumem za kavez, a kako fali priključak? Fali port na ploči ili...?

Tako gledano, moglo bi da se desi da i ovaj Pavilion koji gledam nema konektor za drugi disk :(
Ideja je da za nekoliko meseci na to mesto legne SSD.

Nema slike sa unutrašnjošću, ali na pretposlednjoj je zadnja strana na kojoj se ne vidi poklopac za pristup disku, a kontam da noviji laptopovi, ako već imaju tu mogućnost za drugi HDD moraju imati i poseban poklopac za to, a ne da se rastavlja kućište. Ja sam moj otvarao pre par dana da vidim da li može da se ubaci još jedan, ali pored toga što nedostaje kavez, na samoj ploči ne postoji SATA konektor već su ostavljene kao "lemne tačke" koje su blago ulubljene i tu se valjda doda taj konektor. Napravio sam u na brzinu u Sketchup-u, otprilike ovako nekako izgleda, ako se dobro sećam.

Inače, kupuje se odvojeno LINK

Edit: Ovako nekako to izgleda LINK2
Ovde se vidi da nije jednostavno kačenje u pitanju, već se konektor mora lemiti za ploču :).

:wave:

Prilozi

• bay1.png
    bay1.png
    456.2 KB · Pregleda: 52
  • bay2.jpg
    bay2.jpg
    21.9 KB · Pregleda: 45
  • bay3.jpg
    bay3.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Izgleda da zato i ne navode u specifikaciji.
Evo čovek ima Pavilion DV7 koji najčešće i dolazi sa dva HDD-a (ne kod nas) i nedostaju mu konektori. Predpostavljam da je nabavka konektora i kedija, sa ugradnjom bez narusavanja garancije pain in the ass...

sa cime se ljudi zamlacuju kupi ekstereni hdd i resi svoje probleme

Nazad
Vrh Dno