Šta je novo?

16MB EDO RAM 72 pin SIMM gdje?

Probaj u malim oglasima ovde ili na pcberzi ili sezam.net,
ima masa njih koji prodaju polovnu memoriju.

imas na jeftino.co.yu, video sam da neka firma prodaje, 500dinara po modulu :) malo je preskupo, ali sta ces :)
jel ti to treba za tritona? moze bilo koja edo memorija?

Da ne otvaram novu temu...Dali ima nekog uticaja ako se stave dva modula EDO rama razlicitog proizvodjaca?Naime i Ja imam KORG PA1X,u njemu je vec bio 16MB Kingston,a ja sam stavio jos jedan '' ŽNJ '' modul od 16MB(klavijatura ukupno podrzava 32MB)...Dali i kod njih ima razlike kao i kod DDR-a na pr.?( recimo ako se u komp stave 2 DDR-a,jedan na 333 a drugi na 400 oba ce raditi na 333)...Te memorije(EDO) su koliko mogu da vidim spore kao baba pa me zanima dali ima razlike u tim memorijama,ili su sve iste?Dali ta "žnj"memorija koju sam stavio moze da uspori onu drugu?

U principu mozes da stavis bilo koja dva modula, tj. ne moraju biti od istog proizvodjaca. Ja sam probao par komada i svi su radili. Cak sam stavljao i modul od 32MB u jedan slot i PA ga je prepoznavao kao da je 16MB, mada je posle jedno mjesec dana koristenja poceo da brljavi, tj. semplovi sa tog modula su zvucali malo cudno.
Ako budes nabavljao module, trazi one sa sto manjim vremenom pristupa. Kod mene su od 60ns, ali u sustini neces primjetiti razliku.
Na jednom forumu je jedan lik govorio kako odredjeni modul, od odredjenog proizvodjaca omogucava 64MB RAM-a na PA1X bez obzira sto je ogranicenje 32MB, sto je glupost, cisto da znas :D

Ok,hvala na odgovoru...Istripovao sam se malo jer mu treba par minuta dok podigne OS i ucita semplove,pa sam se ubacio da nije mozda do memorije,da postoji sansa da oko 30mb semplova ucita malo brze nego obicno...Nedaj Boze da na tezgi nestane struja...Kako da posle objasnim nekim majmunima da se strpe dok mi klavijatura ucita semplove???
@vmiro:
Jer si probao piano expansion board i onaj latin & latin dance expansion board,mp3 i CDRW i vif3?
Jer vredi to da se kupi i koliko kosta?

Nazad
Vrh Dno