Šta je novo?

16GB DDR3 na kojoj ploci?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Da li je neko pokusao ovako neku akrobaciju? Nebitno Intel/AMD bitno je da ste probali i da radi. Znaci ne interesuju me komentari "sto ne bi radilo" vec "meni radi na xxx yyyyy ploci"...

Drugo pitanje je da li postoje neka brzinska ogranicenja ili tako nesto?

hvala.

ECC radi na P5E64 ako imas Xeona. Ograniceno naravno na DDR3-1333 CL9 ;)
Ovo je iz iskustva, a imas na XS->Storage dosta potpisa sa ECC>16GB. (ima i na drugim podforumima, ali ovde je dosta lepo skoncentrisano)

Tacno sam znao da cu nesto da izostavim :) NE-ECC :) ... znaci ovi obicni Transcend 4GB moduli ili neki slicni me interesuju...

Probao sam ja bas taj Transcend na GA P55-UD6 ploci. Radilo je, default sve, nikakav overklok i slicno. Jedino su popunjeni bili plavi slotovi, nismo ubacivali u bele, nesto smo bas citali na netu, nije htelo iz prve da vidi sav RAM.
Ali da radi, radi. GA P55-UD6.

Na X58 (S1366) radi kao sat (konkretno je bila GA-EX58-UD5). Mislim da nije bitno koji model uzmes od ovog chip seta, eventualno da uzmes modele sa 6 slotova za memoriju radi eventualnog prosirenja (trpi do 24GB). Ovo ti je malo skuplja, ali trenutno najpouzdanija kombinacija.

Hvala na odgovorima, bacam se na proucavanje siromasnog lagera naseg dobavljaca :)

Vrh Dno