Šta je novo?

16GB, da li je dovoljno?

Ivan I.

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
510
Uvek sam se uklapao u 16GB. Kada memoriju popunim slikama prebacujem ih na PC, one za koje sumnjam da će mi nekada zatrebati idu na oblak, tako da uvek mogu da im pristupim.
Evo šta je stalo kod mene u 16GB model, slobodno još oko 200MB.
Više od 1000 slika, 24 klipa:

App:

Mogu da oslobodim 1.9GB ako izbrišem iGO, jer se pojavila Here. Sjajno. Ako zatreba, vratim iGO.

Ko se u ovo ne uklapa, mora ići na model sa više memorije.

Nije dovoljno. Posebno ako telefon ima 4K, RAW podrsku i slicno...
16GB tacnije 12/13GB u 2015-oj je smesno, ja ispod 32/64 ne bih isao. Meni je 32GB recimo ok.

Ako telefon nema MicroSD podrsku mislim da 16GB verzija uopste i ne treba da postoji.

Da vidim kako si popunio 32GB? Meni nije neophodan 4K, RAW nisam ni koristio na 1020.

Ni izbliza dovoljno, ja sam kontao da ce biti, ali sada vidim da nije.

A i Here mape ako hoces da ih koristis offline zauzimaju dosta, oko 9GB je cela Evropa, mislim da je Srbija sama oko 220MB

Дефинитивно су мишљења различита, као и само коришћење телефона. Слажем се са Иваном, и по мени је 16 ГБ сасвим довољно. Још ако се све добро организује, нема проблема никаквих.

definitivno je dovoljno za iphone.

Svaki koji sam imao,imao je 16 gb i ni 1 nisam nikad popunio.Instalirano mi je ono što mi zaista treba (ne držim aplikacije koje ne koristim),igo navigacija,par igrica,muzika i slike.

Sad mi još manje treba,jer koristim capture i deezer.

Sa ipadom je druga priča,zbog težine igara na primer.Tu bez 32gb ne treba razmišljati.

Poslednja izmena:
Ni izbliza dovoljno, ja sam kontao da ce biti, ali sada vidim da nije.

A i Here mape ako hoces da ih koristis offline zauzimaju dosta, oko 9GB je cela Evropa, mislim da je Srbija sama oko 220MB

А теби сваког дана треба мапа целе Европе?

Meni dovoljno. Koristim 2 navigacije i jedino tu mi treba nekoliko GB za mape. Za sve ostalo cloud.

^ iCloud и тих 5 ГБ је додатни плус, да не помињем да се за смешну цифру може докупити још меморије ако је некоме потребно.
^^ Лепо је рекао, сада када има Here мапе, iGO може и да избрише и тако аутоматски добија 2 ГБ слободно. Уосталом увек може да обрише неку апликацију која му у датом тренутку није потребна, а има их много. И најмањи је проблем повезати телефон са рачунаром/лаптопом и пребацити све слике и видео клипове.
А теби сваког дана треба мапа целе Европе?
+1

mislim da je Srbija sama oko 220MB
Мапа Србије заузима око 170 МБ.

Poslednja izmena:
Sada imas 200MB slobodno i hoces nesto da snimis, sta onda?

Mogu da snim šta hoću. Prebacio slike na pc. I na verziji od 64gb možeš ostati na 200mb. I sta onda? Prebaciš. Meni je 1000+ slika dovoljno.

Au čoveče, znači sediš negde u gradu ili si na izletu i hoćeš nešto da snimiš a ostalo ti je 200 MB, gde ćeš naći PC da prebaciš.

Au čoveče, znači sediš negde u gradu ili si na izletu i hoćeš nešto da snimiš a ostalo ti je 200 MB, gde ćeš naći PC da prebaciš.

У том случају претпостављам да иде upload на Dropbox и проблем решен. :)

Ja to rešavam pomoću USB fleš memorije i OTG kabla. Kod sebe uvek imam 2 fleš memorije. Jedna za CWM bekap, druga za bekap svega ostalog. Na taj način mi je dovoljno 16GB na telefonu, a 32GB je taman.

^ Може и тако, и та опција је добра.
Znaci strimuje na dropbox automatski?

Претпостављам да качи слике које највише заузимају и вероватно само у случају ако тренутно нема довољно меморије за неку слику или видео, мада мислим да су такве ситуације ретке, готово немогуће. Уосталом сам ће ти рећи како то решава, да не нагађам ја безвезе. :)

Poslednja izmena:
80bc1840e8d20b2d101f77043bc025a5.jpg

uploadfromtaptalk1426185913957.jpg
Sa 16 buh mogao da placem.

38b3fffe4bd396dcd9d834798f579561.jpg

Tesko da je dovoljno, bar u mom slucaju...

^^ Ипак је то Андроид, ми причамо о iOS-у што је, сложићеш се, потпуно другачији концепт. Мени је на Андроиду било океј 32 ГБ и то пре свега због рута, јер сам на телефону држао доста апликација које захтевају исти, као и разне ромове итд.
На iOS-у је, барем за мене, сасвим довољно ових 16 ГБ.

Poslednja izmena:
Ja to rešavam pomoću USB fleš memorije i OTG kabla. Kod sebe uvek imam 2 fleš memorije. Jedna za CWM bekap, druga za bekap svega ostalog. Na taj način mi je dovoljno 16GB na telefonu, a 32GB je taman.

Ово баш и неће да може са ајфоном ;)

Dosadan si ko kratko ćebe. Koristiš telefon koji nema Card slot, verovatno isto imaš 16GB. Šta hoćeš?
Isto važi i kada ti na 1TB ostane samo 200MB. Šta onda? Nikad i ne čekam da ostanem na 200MB, ovo je bilo za test. Toliko možeš da skapiraš.

Ја сам са имао N3 и у њему картицу од 32gb, па ми је скоро цео капацитет обе меморије у ел био поприлично испуњен. Сад имам само 16gb, и сналазим се.
Нпр имам мање музике, филмове више не држим, немам икс инсталационих фајлова на телефону (апликације и пар ромова)...
Другачији су приоритети на другачијим платформама.
Можда би тема могла да се пребаци негде другде па да буде генерална дискусија, мада се плашим да се не би завршило онако како треба [emoji2]

Dosadan si ko kratko ćebe. Koristiš telefon koji nema Card slot, verovatno isto imaš 16GB. Šta hoćeš?
Isto važi i kada ti na 1TB ostane samo 200MB. Šta onda? Nikad i ne čekam da ostanem na 200MB, ovo je bilo za test. Toliko možeš da skapiraš.
Na kompu mozes ubaciti drugi hard disk, a i 1TB nije bas poredjenje sa 12GB.
Nemam nesto previse stvari na telefonu i trenutno je ovakvo stanje, i tablet mi ima isto 32GB, pa mi to olaksava stvari, a i nosim sa sobom usb otg od 16GB, za svaki slucaj

0f5dfae20dd7dd5f4c5f61215288a9b7.jpg

Ti si šampion. Imaš fon od 16GB i izvodiš ovde neke besne gliste. Lebe mekani. Ali si šampion. Imam tablet, tralala, trt, mrt, imam sa sobom i mrt trt. Blago tebi. Vidim da ti je dovoljno 16GB. Lepo je što se isto kao i ja uklapaš u 16GB.

Jel ti gledas istu sliku kao i ja?
Lepo pise 26.76 GB

Мислио сам да говориш о Ајфону и да знаш нешто што ја не знам, сада тек видим да си мислио генерално на већину телефона. Овде то није могуће. :)

Ја сам са имао N3 и у њему картицу од 32gb, па ми је скоро цео капацитет обе меморије у ел био поприлично испуњен. Сад имам само 16gb, и сналазим се.
Нпр имам мање музике, филмове више не држим, немам икс инсталационих фајлова на телефону (апликације и пар ромова)...
Другачији су приоритети на другачијим платформама.
+1 Све је речено, у потпуности бих се сложио са свим наведеним.
Што се музике тиче, не заузима она много простора, може да се напакује баш доста песама.

Али наравно и ово са количином меморије је, као и многе друге, врло субјективна ствар и зависи од приоритета самог корисника.

Poslednja izmena:
I ja tek sad provalih u kom delu foruma je tema. :D
Bez obzira mislim da ne bih mogao na 16GB da funkcionisem kako sam navikao.

Vrh Dno