Šta je novo?

166 fsb. na 7vrxp 1.1

sufox

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
620
Da li je neko uspeo sa vrxp 1.1 da ostvari stabilan rad na >=166 fsb
tj. da li radi deljenje pci/5 i agp/2.5 i sa kojim biosom ?
Ja sam probao sa dve razlicite ddr333 memorije ali bez nekog velikog uspeha (imam otkljucan xp pa sam mnozilac smanjio).

Fox

Ja sam išao do 150 MHz (kao 10.5x150), ali preko toga verovatno neće memorija...Pogledaj da li si setovao da ti memorija radi sinhrono ili asinhrono...

delimir je napisao(la):
Ja sam išao do 150 MHz (kao 10.5x150), ali preko toga verovatno neće memorija...Pogledaj da li si setovao da ti memorija radi sinhrono ili asinhrono...

Memory je bila stavljena na 266 tj. sinhrono

Gigabyte nije overklokerska ploca max. fsb za stabilan rad joj je 157-158Mhz.

Na Anandtech je Anand kao max. fsb napisao 175.
Inace kada se dodje na 166 ako delioci rade kako treba, to bi trebala biti
stabilna brzina. Na 140-165 je overclockovan agp i pci jako.

Anand moras da je dobio neki ekstra primerak. :p Inace za 166 Mhz ili preko moras da imas delilac u biosu 5 sto Gigabyte nema. Ima ga recimo Abit KX7, dok recimo Abit KR7A i Epox KHA+ automatski dele na 5 pri frekvenciji od 166Mhz i sa 6 na frekvenciji od 200Mhz. KX7 deli sa 7 na 233Mhz (sta znaci dobar clock generator) ali dzaba kad nema memorije koja to moze da isprati. :wave;

Aca je napisao(la):
Anand moras da je dobio neki ekstra primerak. :p Inace za 166 Mhz ili preko moras da imas delilac u biosu 5 sto Gigabyte nema. Ima ga recimo Abit KX7, dok recimo Abit KR7A i Epox KHA+ automatski dele na 5 pri frekvenciji od 166Mhz i sa 6 na frekvenciji od 200Mhz. KX7 deli sa 7 na 233Mhz (sta znaci dobar clock generator) ali dzaba kad nema memorije koja to moze da isprati. :wave;

Zato i pitam da li je neko napravio 166 ili vise i sa kojim biosom
(mislio sam da mozda automatski deli sa 5). Valjda ce se setiti da
stave to u bios inace je dobra ploca, ovo joj je jedina ozbiljna mana

Aca je napisao(la):

Za sada.:)
BTW, KX7 je verovatno trenutno najbolja ploca, ali ipak da li mislis da moze da radi na 233MHz. Po meni, pre ce taj klok da dostigne memorija. Ja imam 256MB PC133 Kingston koja radi na 160MHz CL2, a dalje nisam probao jer ploca to ne omogucava u BIOS-u, a sama ne radi preko 142MHz.

Nazad
Vrh Dno