Šta je novo?

1541-II - PRLJAVA GLAVA!!

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ubijam se trazeci floppy diskove za c64 vec nekoliko meseci, da bi mi onda u jednom neobaveznom razgovoru uz kaficu, jedan dugogodisnji prijatelj rekao:
- E, ja imam stari c64 na tavanu sa svom opremom i sa jedno 100 flopi diskova!
:p:p
Uzmem ja sve to od njega, a ono prasnjavo ubi boze.. Gomila disketa lezi u prasini, jednu je cak i pacov pojeo do pola:mad: Ocistim ja sve diskove lepo i krenem da ih proveravam i formatiram, kako bih spasio sto se spasiti moze. Za divno cudo vecina ovih koje sam probao su uspele lepo da prorade!:D
Medjutim, na obe disk jedinice se zaprljala glava i prijavljuju read error cak i na dobrim disketama..
Kako se cisti glava na 1541 disku, je moje glavno pitanje?

Postoji ona 5.25" disketa za ciscenje glave a ako ti to nije pri ruci onda malo razredjenog medicinskog alkohola i stapic za usi.

Ne znam kako to izgleda unutar 1541 II drajva ali kod prethodnika je to laganica posto unutra ima mesta oko glave da se lako odradi ciscenje stapicem za usi uz dodatak alkohola mada nije losa ni destilovana voda uz dodatak nekog deterdzenta .Posle naravno sledi brisanje suvim stapicem kako bi se glava osusisla.

Resio sam problem stapicem za usi i alkoholom. Ima dovoljno mesta da se glava obrise, s tim sto sam morao da je obrisem posle formatiranja svake strane na disketama jer su mnogo prljave.

Nazad
Vrh Dno