Šta je novo?

14000 dinara, Samsung 2343NW...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Nisam mogao da izdržim a da ne prenesem drugarima sa foruma. Naime u WinWin-u se monitor iz naslova (samo D-Sub veza), može pazariti za 14000 dinara. Odlična kupovina. Testirao sam 2343BW, koji se sklapa na istom mestu i koji je pomenutom modelu identičan (samo ima dodatni DVI konektor). 2048 x 1152 rezolucija, odlična crna, dobri uglovi i odziv, veoma dobre boje i solidan kvalitet izrade...

Opcija je i Samsung2443NW koji je nešto skuplji i radi u 19 x 12, ali se meni više dopada slika na SM 2343 modelu...

po sadašnjem kursu, to je 147 evra...

Poslednja izmena:
Kad će taj test ?
Mada meni više nije potreban : pazario sam 2343BW.

Nisam mogao da izdržim a da ne prenesem drugarima sa foruma. Naime u WinWin-u se monitor iz naslova (samo D-Sub veza), može pazariti za 14000 dinara. Odlična kupovina. Testirao sam 2343BW, koji se sklapa na istom mestu i koji je pomenutom modelu identičan (samo ima dodatni DVI konektor). 2048 x 1152 rezolucija, odlična crna, dobri uglovi i odziv, veoma dobre boje i solidan kvalitet izrade...

Opcija je i Samsung2443NW koji je nešto skuplji i radi u 19 x 12, ali se meni više dopada slika na SM 2343 modelu...

po sadašnjem kursu, to je 147 evra...
Pre koju nedelju si rekao da 2343BW ima najbolji TN panel koji si video do sad :D to me je dosta privuklo ka ovom monitoru, al' ipak me zanima kolika je razlika između njega i mlađeg lošijeg ''brata'' koji ima samo VGA ulaz?

Ja ima 2343nw, monitor je za svaku pohvalu zaista. Jedini minus je probijanje po gornjoj ivici, ali to se primecuje samo kad je slika totalno crna. Uostalom to je i mana svih LCD trenutno. Samsung 2343nw je odlicna kupovina, bez razmisljanja.

Nadam se da je u tekstu deo posvecen "nonDVI vs. DVI" modelu. Deluje extra za tu cenu, mada je i DVI model povoljan, 210e, samo jos da je 24".

Nije stvar samo u DVI - 2343BW ima i bolje postolje.

zapravo, BW ima i sa TILT i sa height adjust/pivot postoljem, tako da postoje tri varijante, od kojih su dve BW i jedna NW. Razlika između DVI i DSub verzija nema, osim ako se ne primate na to da je slika bolja čisto zato što monitor ima DVI konektor. Ja često nisam primetio razliku, osim kod ultra krš modela, ali to je zato što imaju loše D-Sub konektore, a ne zato što je D-Sub generalno takav...

Za 14000- DZABE!!! Da mi sad treba monitor ,ne bih se uopste razmisljao.

Ja sam danas bio do Winwin u Balkanskoj, cena ovog monitora je veca od 14000, tj negde oko 16500 a zvao sam jos neke njihove prodavnice i u njima je 15000, kazu nisu jos nivelisali cene.

Meni je ta rezolucija prevelika za 23". :trust: Pre bih uzeo Acer X233HB sa rezolucijom 1920x1080 za 12500 dinara.

Zato imate 21.5 inch Acer H223H za 104 evra ili 23.5 inch, zaboravih oznaku, ima na kraju uporednog testa Full HD monitora, broj 1, u najavi) za 140-ak evra. I to je sjajan monitor!!!
Oba su FullHD, naravno...

zapravo, BW ima i sa TILT i sa height adjust/pivot postoljem, tako da postoje tri varijante, od kojih su dve BW i jedna NW. Razlika između DVI i DSub verzija nema, osim ako se ne primate na to da je slika bolja čisto zato što monitor ima DVI konektor. Ja često nisam primetio razliku, osim kod ultra krš modela, ali to je zato što imaju loše D-Sub konektore, a ne zato što je D-Sub generalno takav...

Nema razlike izmedju dvi i d-sub?:trust:Cekaj pa zasta je onda uopste i pravljen dvi,razlike ima sigurno.

Sta mislite o ASUS VH242H (23,6" - 0,272 pixel pitch) odnosno Acer H233H (23" - 0,265 pixel pitch) kao alternativama 2343BW? Trebalo bi da su sa cenom svi u 500din, a sa slikom...?

Nema razlike izmedju dvi i d-sub?:trust:Cekaj pa zasta je onda uopste i pravljen dvi,razlike ima sigurno.

Mislio sam na elektroniku, panel, praktično sve osim konekcije. D-sub ume da ponudi sliku sa jako blagim smetnjama, pogotovo preko notebooka, interferencija od punjača, napajanja i sl. Na desktopima, sa dobrim oklopljenim kablovima, na dobrim grafičkim karticama i sa kvalitetnim adapterima, teško da može da se uoči razlika između DVI i DSub...

Mislio sam na elektroniku, panel, praktično sve osim konekcije. D-sub ume da ponudi sliku sa jako blagim smetnjama, pogotovo preko notebooka, interferencija od punjača, napajanja i sl. Na desktopima, sa dobrim oklopljenim kablovima, na dobrim grafičkim karticama i sa kvalitetnim adapterima, teško da može da se uoči razlika između DVI i DSub...

Ako je do grafichke, da li bi ATI x550 pravila problem? Imam drugara koji je u dilemi, ali ne znam da mu odgovorim.

naravno da ima razlike. prva je HDCP. meni se sviđaju cene tih "krsh" monitora bez dvi-a, ali ne mogu da ih pazarim pošto nemaju HDCP podršku. a HDCP mi treba zbog Blu-Ray-a, jer kad bih pustio neki film slika bi bila mutna zbog zaštite.
naravno da se to ne odnosi na ripove(mkv), ali postoje neki filmovi koje jednostavno moraš imati na original Blu-Ray-u.

U metrou na akciji 12.950 din.
Da li postoji bolja ponuda za te pare +- 500 din.

Jel ima nedje neki od 24 cola za te pare, ili makar da je u tom "krsh" fazonu?

Poslednja izmena:
Kupio sam ga u Win-u za 13990 (skuplji od Acera za 500 kinti). Monitor je OK (bez mrtvih pixela) samo što su slova baš mala, kad povećam dolazi do zamućenja u pojedinim programima. Postoji li način da se to sredi? I pitanje,na koliko držite kontrast i osvetljenje?

Poslednja izmena:
Ja 63/60, volim bleđu sliku jer ceo dan gledam u monitor. Ubija me prejak kontast i osvetljenje. Ovo, naravno, za ozbiljan rad. Za igre i filmove mi odgovaraju "jača" setovanja.

Jedna od stvari koja mi je smetala na bivsem Acer 19w analogu je stalno podesavanje synca na monitoru i to zbog TV kartice koja je preko antene unosila smetnje u sistem, takodje sa starom Asus 9600gt te smetnje su bile mnogo manje izrazene nego sa Leadtek 9800gt koju sada imam.
Sada sa DVI monitorom toga vise nema.

ima li josh kakvih alternativa ili po mogucstvu monitora sa dvi izlazom, a za slicne pare? mogu li ja uopste da povezem taj monitor na svoju graficku (iz potpisa)?

Vrh Dno