Šta je novo?

14000 dinara, Samsung 2343NW...

sta znam, u poslednje vreme me nista ne moze zacuditi... mozda graficka ne moze da tera tu rezoluciju, mozda nema ulaz/izlaz (znam da ima) itd, mozda ti je ovo ovakvo a ono onakvo pa moras da promenis 5 komponenata da bi stavio jednu novu za koju si mislio da moze da se prikljuci na konfiguraciju bez drugih promena.... hehe... a pogotovo ako imas staru kantu od konfiguracije kao sto je moja... :)

p.s. koliko cenite da bih mogao da utopim ovaj moj monitor?

Poslednja izmena:
evo da se upišem...na maksinu preporuku odem u winwin, pre koji mesec, i uzmem 2343nw
furam ga na laptopu (asus n50)
i ja sam kukao što nema DVI...što nema HDMI...bla bla bla...
monitor je stvarno odličan i to samo po odnosu sa cenom nego generalno...
moj trik za autoadjust je otvorim notepad krcat tekstom preko celog ekrana...font 8...jednom auto adjust...i doviđenja zauvek...
oštar je ko žilet, probija odozgo samo kad se baš zagledaš i uopšte nije ziljavo napravljen...čak deluje dosta robusno...
eto...ako nekome treba...moj utisak je da vredi i više para od ovoga...

e da...radim dugo na poslu na 24 samsungu...uopšte nimalo ne smeta taj inč manje...a pogotovo 200 300 piksela više u mnogo programa znače daleko više od dijagonale...

btw...imao sam prilike da vidim i 26 samsung....bw...daleko od toga da sam odlepio...nekako mi se čini da je 24 gornja granica kvalitetnog monitora...

naravno sve je ovo već teško cepidlačenje...ali eto...my 2 cents

Poslednja izmena:

sjajno, malo sam gledao po oglasima, pa ljudi prodaju za 30-40 evra 17incha crt monitore, tako da mislim da bi ova gornja cena za moj bila ok, odlicno je ochuvan ipak!
sad razmisljam, ovde svi nahvalishe ovaj 2343nw tako da mozda to i nije losha solucija, video sam ovde u lokalnoj radnji i onaj benq 22incha shto se pisalo o njemu na forumu, on je josh jeftiniji od samsunga (11000).... mada opet sa prethodnim samsungom sam imao dosta problema, pa je mozda red da se isproba neshto novo.... vidim da ni o benq ljudi uglavnom nisu loshe prichali...
:banana::type:

....

Ja stvarno ne znam za ostale radnje, ali ja u poslednje vreme sta god sam kupovao a da je monitor ili stampac ili za mene ili za drugoga, kupovao sam preko neta, i ispostavilo se da su stvarno najjeftiniji, ako neko resi nesto da kupuje od samsung-a evo mu link. http://www.samsungshop.co.rs

Da dodam i ja iskustva posle 2 sata na poslu za ovim čudom.

Prvi utisak je - wow, koliko prostora u širinu. Onda sledi malo čačkanja i podešavanja, da bih ukačio da mi je ipak sitno sa normal fonts, pa sam povećao na Large. Pojedine sajtove i dalje moram sa Ctrl i + da povećam. :S: Moguće i da sam već umoran od celodnevnog sedenja za compom pa zato trokiram, videću u ponedeljak kako je kad se dođe svež i oran za rad. :D Filmovi neće biti na repertoaru pa to preskačem, za office rad je savršen - nema više skrolovanja u 80% tabela, Outlook 2007 tek sad dobija smisao sa svim onim vertikalnim panelima, u Word/PDF opušteno prikazuje dve strane jednu pored druge, može lepo da se otvori i poređa gomila prozora, monitoring gadgets... Ima dva polumrtva piksela koji se naziru kad je samo čisto zelena površina. Sve u svemu, za ove pare odlična stvar.

da li se ikome desilo da je kupio samsungov monitor a da nije imao mrtav pixel? za sada nisam chuo choveka a da nije imao makar jedan polumrtav pixel!

Pa evo ja juče otpakovao i dva 2220LM zajedno sa ovim 2343 i LMovi nemaju mrtvake, a moj ima. Pre neki dan sam boljoj polovini kupio 2033SN, ima isto dva polumrtva koji se vide samo na čisto zelenom ekranu. Iskreno, za ove pare ni ne očekujem nešto više, ko hoće, uvek može da kopa po kutijama u radnji dok ne nađe neki koji je OK ako mu daju. :d A opet, niko ti ne garantuje ni da se neće pojaviti neki tokom rada što nije dovoljno za reklamaciju dok ih ne bude 3-4-5 ili koliko već.

Kod kuće imam VP191b već skoro 4 godine i svi pixeli na broju i u komadu još uvek, ali to je druga klasa... a i nije Samsung. :d

Poslednja izmena:
da li se ikome desilo da je kupio samsungov monitor a da nije imao mrtav pixel? za sada nisam chuo choveka a da nije imao makar jedan polumrtav pixel!

meni je ovo drugi samsungov lcd, i ni sa prvim ni ovim nisam imao mrtvake. Najbolji nacin da se obezbedis od te neprijatnosti je informisanje :) Najveci broj prodavnica/prodavaca dozvoljava da se monitor pregleda i da se uveris da je "clean", meni je prodavac u winwinu za ovaj monitor dao i usmenih 7 dana garancije, ako mi se slucajno pojavi. Tako da ne treba preveliku buku praviti sa mrtvim pikselima, jer postoje vrlo efikasni nacini da se "odbranimo" od njih :)

Kao sto je Valek pitao, da li neko ima iskustva sa ASUS VH242H ? Na stranim sajtovima je dobio dobre ocene.

Može li mi neko od ponosnih vlasnika reći da li je monitor baš 23" ili koliki?
Ako neko može izmeriti visinu i širinu ekrana bio bih mu veoma zahvalan.
Takođe me interesuje koliko se monitor može nagnuti ka napred, koliki mu je taj ugao.

Hvala :)

Đ:)

ViewSonic VA2413WM

Kakva su vasa misljenja ViewSonic VA2413WM za 14500din?
To mi deluje kao bolja kupovina ? Sad je pitanje kvaliteta slike i svega ostalog u odnosu na Samsung?
1920x1080 i 2048x1152
24 ": 23"

Poslednja izmena:
Može li mi neko od ponosnih vlasnika reći da li je monitor baš 23" ili koliki?
Ako neko može izmeriti visinu i širinu ekrana bio bih mu veoma zahvalan.
Takođe me interesuje koliko se monitor može nagnuti ka napred, koliki mu je taj ugao.

Monitor je bas 23'' (nije 22,5 ili tako nesto)
A ne moze skroz da se nagne napre (ne moze da bude pod 90 stepeni u odnosu na podlogu) ali nije nikakav problem veruj mi

Odgovor za 2343BW - varijanta sa profi postoljem:
oko 5° , meni sasvim dovoljno za gledanje filmova iz (niske) fotelje.

Nazad
Vrh Dno