Šta je novo?

13 najvecih Microsoft promasaja...

Realno gledano oni i jesu firma kojoj se neretko dešavaju promašaji, i to ne baš sitni. Prvo vista, pa 8 po velikom broju stručnjaka (i ja takođe mislim da je trebalo da i dalje razvijaju nešto što najviše odgovara korisnicima pc hardvera, a ne da se jednim dijelom okreću i tabletima, što me jako nervira, po meni napredak između 7 i 8 je minimalan, ali ja sam ostao na 7 jer na njoj imam sve što mi je potrebno i zato jer volim tradicionalni vindovsov izgled i intefejs). Usput, ovaj eksplorer to je vrhunac gluposti, ne mogu da vjerujem da jedna takva firma ne može da stvori normalan pretraživač (može se reći da su se bar približili sadašnjosti sa ovom posljednjom verzijom).

Naravno da će se okrenuti tabletima. Ako sada ne uspeju na mobilnom tržištu, za par godina ih više nema. Makar ne u trenutnom obliku.

Ja nikako ne bih 8 stavio onako visoko na listu, tj da se ja pitam ne bi ni bila, ali definitivno više na listi treba da budu kin, kurijer i brendiranje prozivoda.

Svaka kompanija ima gomilu promasaja, narocito one koje postoje 30+ godina. Dodatni problem je sto se IT brzo razvija. Setite se samo promasaja IBM-a od PCjr do OS/2, Sinklera od QL-a do C5, Commodorea sa C16, +4 itd. Microsoft je imao srece sto je dovoljno veliki pa je uspeo da prezivi brljotine, barem za sada.

Teško je reći sa strane da je nešto promašaj čak i da je kompanija izgubila mnogo novca. To je specifičan vid industrije tako da taj trenutni promašaj u nekom drugom koraku može da donese prevagu na tržištu bilo što se neće ponoviti greške bilo što se izvući parcijalne koristi

Ma ne brinite se za njihove promašaje. Ni jedna velika firma ne pravi pare samo na jednoj stvari, kad izgube na ćupriji, zarade na mostu. Bill gates je pre petnaestak godina platio američki dug prema UNESCO od nešto manje od milijardu dolara pa napravio dve na otpisu poreza.

Nazad
Vrh Dno