Šta je novo?

13" 300 eura

suncica2222

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
180
treba mi prenosan laptop 13" za programiranje (da moze da tera visual studio i netbeans) za 300 eura nov ili polovan

da bude lagan, sto jaci procesor, mat ekran, grafika nebitna, (koliko je moguce za dati budzet)

budzet je toliki da ne bi bilo prevelike stete ako se izgubi ili osteti

dajte mi neke ideje, sta da gledam detaljnije

Poslednja izmena:
Mislim da za te pare mozes samo da uzmes polovan. Na KP uradis search za 13.3" i max 300e cenu i koliko vidim, imaces solidan izbor. Biraj kvalitetnije serije, ocuvanije laptopove i verovatno je bolje uzeti i neki sa i5 trece generacije, nego i7 prve. Koliko vidim, imas cak i X1 u ponudi.

Ne secam se da sam video nijedan quad core i7 prve generacije na oglasima. Uglavnom su to 620M/640M. A nisam siguran ni koliko su 740Q/840Q bolji od 2450M ili 3230M.

Za te pare je mogao da se kupi samo nov netbuk sa Atom procesorom. Znači ekstra krš, što ostavlja samo izbor polovnih. S obzirom na to da vrednost laptopova pada drastično od trenutka iznošenja iz radnje, pretpostavljam da među polovnim i može da se nađe nešto vredno €300.

Korisni predlozi. Prvo nisam znao da moze do i7 da se dobaci sa tim budzetom, ne znam koliko je prakticno 50 wati procesor u 13-ici u pogledu grejanja i trajanja baterije, pre sam misljenja da iznad i5 ne treba ici zbog autonomije, niti je mali ekran praktican za multitasking, neka me neko ispravi ako mi je pogresna logika.

A koji bi modeli dosli u obzir, nezavisno od konkretnih oglasa? Do sad sam snimio probook 430g2, to je model iz 2014., neocekivano solidna sprava za taj budzet (polovan).

Nazad
Vrh Dno