Šta je novo?

12ca klima za grejanje

Buki60Ls

Zapažen
Učlanjen(a)
24.09.2026
Poena
4
Pozdrav svim dobrim ljudima. U potrazi sam za klimom i vidim da postoje ovde dosta mišljenja i dosta iskusnih ljudi! Treba mi neka za 35 40 kvadrata jedna prostorija sa izolacijim kuća je u pitanju 8cm izolovana. Gledao sam neke teme i malo se zbunio. Hteo bih neku klimu koja nema kapilaru ,a da ima grejac spoljne i da nije toliko cest difrost a da mozda koliko toliko da spusti modulaciju. U budžet mi se uklapa hissense energ pro, i neke midee vidim da hvale Solestica, al easy ,jos neke modele... ali vidim da ima i drugih marki koje su u toj ceni dobre. Ne razumem se toliko u klime ali sam pročitao ovo za grejac, modulaciju i kapilaru pa sam zato i napisao 😕😃... svaka preporuka i pomoć je dobrodosla😃

Energy Pro ne bi, Solstice, All Easy Pro , Extreme, Fujitsu 14kmcc ok
Ok imam Solestice i all easy u vidu njih bas pratim , vidim da je najjača serija oasys ali mislim da mi nije potrebna zbog izolacije dobre pa samim tim a i skupa je dosta nemam je u kraju ispod 92 95000, a Solestice imam opciju na rate neke u Gigatron a sto se tice midea all easy tj Mdv nju mogu samo za keš 62 63000

Midea AG-12NXD1.WIK 12000 BTU i ovu sam zaboravio fa napisem nju imam ok cena i to bez kamate u tehnomaniji

Kolega Monstrum je napisao da All easy Pro ima najbolje tehnicke predispozicije za grejanje, odlicna spoljna, MDV je ok klima
Extreme ne bi od ove tri jer mi je Solstice novija. Ostaje izbor ili MDV AEP ili Solstice pa sta izaberes

Kolega Monstrum je napisao da All easy Pro ima najbolje tehnicke predispozicije za grejanje, odlicna spoljna, MDV je ok klima
Extreme ne bi od ove tri jer mi je Solstice novija. Ostaje izbor ili MDV AEP ili Solstice pa sta izaberes
Ok hvala puno na odgovoru. Midea extrime ima neka wiik serija malo novija mozda je ok. Mozda nju uzmem za spavacu sobu posto imam jos jednu sobu pa da ne forsiraj ovu 12 ili da ne bi kupovao 18cu bolje 2x12 a nadam se da ova extrime moze da završi posao za spavacu 20 25 kvadrata a recimo ova solestice ili mdv all easy za ovu veću prostoriju... takodje sam video da ova extrime i all easy pro imaju 28 29kg do 30 mozda spoljnu jedinicu tešku a solestice ima 23.1 kg

Aha, dnevna MDV a spavaca moze i jeftinija neka imas na ovoj drugoj temi za jeftine klime
Pa posto planiram da otvorim vrata i hodnik da dogrevam iz spavace imam opciju za neke jeftinije na kredit ali nije neki izbor bas su neke bezveze... Jedino mi Midea wiik to je valjda ta extrime save pro ili ne znam koja je pravo ime odgovara po specifikacijama za taj deo kuće, a ovamo bi nesto malo jače uzeo pošto ako gledam ispašće sa hodnikom 30ak kvadrada i spavaca ,a ovamo dnevna 40ak mislim da nece ova u spavacoj gasiti se i paliti posto kazu da ta midea extrime moze nisko da spusti modulaciju

Pa posto planiram da otvorim vrata i hodnik da dogrevam iz spavace imam opciju za neke jeftinije na kredit ali nije neki izbor bas su neke bezveze... Jedino mi Midea wiik to je valjda ta extrime save pro ili ne znam koja je pravo ime odgovara po specifikacijama za taj deo kuće, a ovamo bi nesto malo jače uzeo pošto ako gledam ispašće sa hodnikom 30ak kvadrada i spavaca ,a ovamo dnevna 40ak mislim da nece ova u spavacoj gasiti se i paliti posto kazu da ta midea extrime moze nisko da spusti modulaciju
Moze da modulira na grejanju do 240w.

Nazad
Vrh Dno