Šta je novo?

12" laptop

cebzab

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2007
Poena
304
Ljudi, upomoc!
Treba mi pod hitno laptop(notebook/kako god) koji ima sto manji ekran(12" ili malo manji).
Performanse mi maltene nisu ni bitne, operativni sistem mi nije bitan, nije mi bitno da li je stariji ili noviji model(nov/polovan).
Bitno mi je samo da moze pristojnom brzinom da otvori neki program za obradu teksta, za slusanje muzike i internet explorer, da ima wifi(fabricki ili dogradjen), da mu baterija traje duze nego na konvencionalnim 15"-15.4" laptopovima, da je lagan i po mogucstvu da lepo izgleda.

Ja bih najradje uzeo neki apple laptop, koji su polovni sada ban-badava, ali ne znam koliko je ok 500-800mhz-a na apple laptopu, za operacije koje sam naveo gore i ne znam koliko mu traje baterija.
Ako neko ima neki bolj predlog, samo kazite, samo napred.
Cisto da se razumemo, to bi mi bio pomocni laptop za "tegljenje", za faks, da kucam ko covek, da ne moram da pisem olovkom...itd...itd...

Pomagajte...

Uzmi i potrazi FlyBook.....ovde ga jedan drugar ima vec nekih godinu dana i ne odvaja se od njega, jer mu je uvek u dzepu od vrata u kolima :)d), a inace svuda ide po terenu...

Bio je i review na benchmark-u pa potrazi od koje firme u Srbiji se moze nabaviti...
Definitivno, mala, slatka, zgodna i mocna igracka (cak ima i slot za SIM karticu da budes uvek online ;))...ima sve sto imaju i standardni laptop-ovi a nosis ga u jednoj ruci, i ako ti je vruce mases njime ko lepezom....

Evo nasao sam link (bench-market je, ne benchmark....)....
http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12707

S obzirom na cenu Flybooka, razmisli o MSI PR200 ili S2xx seriji ili cak FSC Amilo Si1520

Odlican je, nema sta...jos da ne kosta 2000 eur, de' bi meni kraj bio.
Mnogo mi je to parica da se iskesiram za 3rd computer.Ali u svakom slucaju, hvala na predlogu.
A, jel' to ok, kada van notebook drzi bateriju 3h, jer sam ja bio u fazonu, da pazarim nesto sto moze da izgura 4,5 sati.

Jedini lap koji sam licno video da izgura vise od 4 sata je apple-ov :) Prosto znaju sta rade! Inace i MSI-ovi modeli sa 12" su se pokazali kao odlicna kupovina (merkam jedan za sebe ,) ).

POZDRAV

Mozda da bacis pogled na Dell X1 i Dell X3 ? Otkucaj ove modele u Google-u i naci ces verovatno obilje review-a.

Mozda mozes i da ih nadjes polovne.

Takodje, mozda i novi Dell D420 nije lose resenje.

Poslednja izmena:
MSI S270 se pokazao kao super resenje (a cena mu je <800e). Baterija drzi ozbiljan rad sat i po (a to znaci extra koriscenje i procesora i diskova i monitor na max). Za prosecan rad, bez problema 4-5h (drzi cesto i vishe)

Poslednja izmena:
Najradje bih uzeo ibook, ali je cifra kod nas nenormalna.Ostaje mi solucija, ako budem bio istrajan, da cekam ortaka da dodje iz Amerike sredinom maja, pa da mi donese neki ibook, jer su tamo ban-badava.50-60% jeftiniji nego kod nas.(zbog kursne razlike, prezasicenosti trzista i generalno nize cene)
Ovaj msi, je stvarno super, jos, ako moze da mu izdrzi baterija 4 sata, pocecu ozbiljno da razmisljam o njemu.(a vidim da ga ima i u beloj boji)

Sta planiras da radis sa laptopom, mogu da isprobam koliko bi trajala baterija.
Sestra ga koristi najvishe, drzu muziku pola dana ;)

Treba mi za sitne gluposti - kada bih ga koristio, ovo bi mi trebalo:
1.wifi - 2h ili vise + net
2.muzika 3h
3.word/txt - 4-5h

Recite mi momci, za koliko min kesha moze da se nadje neki 12" laptop, ne mora biti niv, cak ne mora biti ni P4, odgovara mi i slabiji vazno je da je jeftin

ne sumljam da je dobar pogotovo za 1600e, :wall: , odakle meni tolike pare za njega???

znas li neku frmu koja se bavi prodajom polovnih masina?

Kod nas je najbolja. A fyi, probao sam samo u poslednjih mesec dana preko 50 notebooka koji koštaju više od 1000 evra.

Dobro bre Maxic, jel vidis ti smajlija ili ne?:)
LM, verovatno si probao u toj klasi (13.3) Sony SZ. Pa zar ne mislis da je Sony 5x bolje uradjen? Uz to i nema taj ocajni ogledalo ekran...(ako imas sa LED ekranom to je onda druga prica).

Nisam sony, ali ima jedan HP (javicu oznaku), koji je bolje uradjen, tablet je, ali je sporija (losija) masina...

zocky, nije da hocu, moram :)

Vrh Dno