Šta je novo?

1070 coil whine

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo polovnu Gainward Phoenix 1070 GS, ima niskofrekventni coil whine, ako je to uopste coil whine. Sto je vece opterecenje vise je bucno. Zuvk je nesto izmedju grebanja (ali niske frekvencije) i sustanja. Cak se cuje i na idle u nekom ritmu, ali samo ako se bas pridje. U furmark stress testu se cuje sustanje iz karte bas ono na dva metra. Da vracam li ovo ili nije strasno?

Ako tebi ne smeta, nije problem. Ako ti smeta, pa problem je, jer ti smeta. Izi.

E cuje se kao kad stavis kafu pa voda krene da vrije haha. Smetalo bi meni da je cviljenje, tj high pitch zvuk. Ja se bojim da kartici ne smeta jer da bi ono bio coil whine, zavojnice bi trebalo da su skroz razglavljene...

Snimi, postavi. Svakako napamet nema šanse iko da te posavetuje valjano, jer je nemoguće bez uvida u situaciju.

Coil whine može da bude i low pitched.
Probaj da ograničiš frejmove na osvežavanje monitora (60fps recimo), to bi moglo da ublaži problem

Uvek je ogranicen na 60, vsync ukljucen jer je panel ionako 60hz. Evo snimka:
Zanimljivo, snimljeno sa Iphone i kada pustim samo preko telefona ima zvuka..

Poslednja izmena:
Coil whine može da bude i low pitched.
Probaj da ograničiš frejmove na osvežavanje monitora (60fps recimo), to bi moglo da ublaži problem
Moja greska, ipak V-Sync nije bio ukljucen u Control Panelu. Na 60fps zujanje je smanjeno za 90%.

Da, u pravu si prijatelju. :)

Vrh Dno