Šta je novo?

101put

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
Varijanta 1. Athlon ili Sempron? Pretpostavljam Athlon, naravno AM2 socket. To bi mi bilo privemeno resenje
dok je krajnji cilj neki Athlon x2.

Vraijanta 2. Pentium 4 ili Pentium D proc.? Takodje privremeno resenje, krajnji cilj Core2Duo E6600, naravno 775 socket.

E sada nakon te dileme treba da se odlucim za koju platformu da se odlucim. Najverovatnije ce to biti Intel 775,
ali hajde da sacekam mozda neko misli opravdano da je AMD bolji ili da je AM2 socket bolji za na duze, ali sigurne
staze nego Intelova 775.

Voleo bih da vidim neki Vas komentar u vezi ovoga.

Nakon sto sam razmotrio svoje potrebe, rekao bih da spadaju u potrebe prosecnog korisnika i da bi me zadovoljila
bilo koja varijanta. Ne igram se mnogo, a niti radim nesto spec. poput renderovanja i sl. pa da mi treba specificni
tip masine. U sustini mi treba nesto sigurno i stabilno za na duze vreme. Kada to znam, nekako mi se vise svidja Intel,
mada mozda i gresim. Masina ce svakako biti SLI, jer sigurno cu bocnuti dve grafulje kad tad... Posto ne pratim
mozda iz nekog razloga SLI ne moze na Intel masini... Uostalom sta je sli sta crosfire ili kako se pise...?
Sada me interesuje i nesto sto ce malo da se u dogledno vreme ocuje. Necu izvlaciti maximum ili juriti neke rezultate,
zanima me sta bi se dobro kloknulo Intel/AMD a da bude stabilno. Nekako od ranije koliko znam Intel nije bio raspolozen za oc
ili sam ja nesto pobrkao... Vremena se menjaju kao i sve uostalom.

Ima ovde dosta pitanja i ne znanja sa moje strane pa se iskusnim vukovima izvinjavam unapred, a opet verujem da ce nekome
ove moje dileme a potom odgovori biti korisni.
Kasnije cemo pricati koja MB (planiram isto neku kvalitetniju-stabilnu i sigurnu), koja grafulja, a sa kvalitetnom memorijom cu se snaci (OCZ).

smaranju je dosao kraj...:)

pozdrav

izuzetno brz odgovor, ali de da sacekamo jos nekoga... i da odgovorimo na jos neka pitanja.
tamo je vidim Intel No1 i ok, otprilike mi i odgovara. U jednoj temi sa rekao da u HR ima da se kupi E6300, sada vidim da ima i E6600, kosta oko 2400kuna, 7.2 kune je 1e, pa sada kome se racuna neka odbije 18% i eto... ali treba sacekati jos. Do tada kao sto sam rekao imam prelazno resenje sa nekim drugim CPU.
Mene zanima sada jos, kada vec pricamo o Intelovim proc. kakvo je to 775 podnozje, planira li se neko novo, otkud znam, quadcore ce isto biti na 775 socketu ili nekom drugom...?

pozdrav

benchaman je napisao(la):
Ne igram se mnogo, a niti radim nesto spec. poput renderovanja i sl. pa da mi treba specificni tip masine.

Sta ce ti SLI ako se ne igras mnogo i sta ce ti dual core ako ne radis rendering ili nesto zahtevno. Uzmesh lepo jedan brz single core AM2, 570 ultra plocu, memaru na 800Mhz i npr. 7600GT grafiku. Imaces makinu za sve sto si naveo a za ustedjeni novac uzmi neki dobar TFT ,)

Koliko znam nema zvanicnih potvrda da SLI radi na 965 plocama, mada vidim da neki ljudi na netu tvrde da su uspesno poterali... Ali onda gledas skuplje ploce koje imaju 2 PCIE za graficke karte.
c2d 6300 kod nas je oko 210 evra. Najjeftiniji Pentium D je 805 koja je oko 100 evra...
Licno mislim da je isplativije zaboraviti na SLI, uzeti jeftiniju ready c2d plocu, dodati malo i uzeti odmah 6300.

Inace i 805 i 6300 se overklokuju k'o blesavi... Samo sto je 6300 mnoogo bolju cpu

benchaman je napisao(la):
ipak pucam na c2duo... Imam TFT :)

Ne razumem onda zasto si naveo varijantu 1 u tvom prvom postu :trust:

za SLI nemaš potrebe ako uzmeš core2duo ok,naguraj dosta GB DDR2 i uz neku *1*bolju grafu zaboravićeš SLI, a u startu imaš uštedu jer su SLI ploče skuplje.
Ne treba ti SLI režim ako nisi polu ili full profi user.
ASUS neka WiFi ploča
core2duo ...tipa E6400
DDR2 2+2GB
i neka 7900 ili 7950 i plafon
koj* će ti više...

e bas! koja je sli i no sli najbolja za c2d? znaci stabilna, kvalitetna i bilo bi pozeljno da ima wifi ali nije uslov?
ili jos pricekati ako je sve jos sveze...

Vrh Dno