Šta je novo?

1000 evra za Conroe ready komp

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
825
E ovako, imam 1000evra za novi komp sa TFT-om. Mislio sam da uzmem neku 975X plocu sa Pentium D 920, da bih kasnije mogao da nadogradim na Conroe. Graficka u rangu 7600GS ili GT, 2GB RAM, HDD-Seagate Barracuda 7200.9 250GB, 16MB, DVD rezac Pioneer 110D, floppy i zvucnici Logitech Z3 li Z4. Ali ne znam koje kuciste, napajanje i monitor da uzmem. Da uzmem CM Wawemaster II ili neko drugo, a za napajanje Enermax Liberty 400W, samo ne znam gde ono ima kod nas da se kupi? A za TFT Samsung 730BF/930BF ili 760BF/960BF ili 731BF/931BF? Molim vas da mi preporucite neki sta od svega ovoga da uzmem a da se uklopi u predvidjeni budzet, kao i u kojim radnajama ima da se kupi. Slobodno recite sta reba da se izmeni

P.S - Treba mi odgovor sto pre, idealno bi bilo do 16h!

Sto se tice monitora, imaj u vidu i Samsung 740BF (2ms, DVI, 160/160 ~ 300e), a testove ovog i gore navedenih modela mozes pogledati na benchmark sajtu

Poslednja izmena:
Evo, npr. ako već uzimaš Pioneer DVD, uzmi 111, umesto 110. A kod grafičkih je velika razlika između GT i GS, ako imaš para idi na GT. Imaš jedan thread o glasnoći HDD-ova, pa bi tu možda želeo da zameniš tog Seagate-a za Samsunga, ako ti je tišina bitna...

Imaj u vidu i 740B 😀

Elem, cene monitora mozes proveriti na www.itsvet.com, tu imas najjeftinije u BG-u...

Sto se tice konfe, dosta solidno si je sklopio, eventualno mozda neko Tagan napajanje bi dobro leglo, DVD rezac BenQ najnoviji (ne znam oznaku) i memare 2x1Gb, naravno. Maticnu plocu ne bih ti znao reci koju, HDD ok, ali razmisli dobro ako ti treba RAID ili ne, grafulja 7600GT.

:wave:

Seagate bih uzeo zato sto sam procitao u SK-u da je najpouzdaniji i ima garanciju od 5 godina, sto je mislim najvaznije. Ljudi, ajde brze malo. Koju plocu, memoriju, kuciste? Molim vas, sto pre odgovorite

Poslednja izmena:
Ploča Intel D975xbx ''Bad Axe'' (gde, pojma nemam, probaj comtrade, mikrosistem,...)
Kućište: Chieftec LBX serija (ovo je malo subjektivno), ali probaj da ti ne naplate napajanje, pošto nije baš najkvalitetnije (kupiti u listu, na slaviji)
Napajanje: definitivno Ener Liberty, znači najbolje je.

Pronjuškaj malo po berzi, može da se nađe.
Probaj i na www.sinteh.com (nadam se da me moderatori neće tući😀 )
Buy the way, napajanje je solidno preko 100 zlatnika, ali vredi.

Poslednja izmena:
Hvala u svakom slucaju, ali sam nasao na www.itsvet.com. Ima u Tehnikomu kod sajma za 80 evrica

Odabrao sam sve sem ploce i memorije, tako dajte mi neke predloge. Ja sam mislio ASUS P5W DH i Transcend Jetram DDR2-667. Koliko kosta Corsair TwinX 6400 2GB?

Ovako, konfa je sledeca:
MATIČNA PLOČA Asus P5W DH
PROCESOR Intel Pentium D 920
MEMORIJA Apacer DDR2-533
HARD DISK Seagate Barracuda 7200.9 250GB, 16MB cache, SATA300
CD/DVD Pioneer DVR-110D
GRAFIČKA Gainward Bliss 7600GT
KUĆIŠTE Cooler Master Centurion 5 CAC-T05
NAPAJANJE Enermax Liberty 400W
MONITOR Samsung SyncMaster 730BF
ZVUČNICI Logitech X-530
MIŠ Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0
TASTATURA Logitech UltraFlat

Nadam se da nisam puno pogresio jer sam spisak vec poslao prijateljici

Poslednja izmena od urednika:
colt je napisao(la):
Ovako, konfa je sledeca:
MEMORIJA Apacer DDR2-533
CD/DVD Pioneer DVR-110D
ZVUČNICI Logitech X-530

Mogla je ddr2 667 memara. U svakom slucaju stvarno imas sa cime da cekas Conroe 🙂

Poslednja izmena:
colt je napisao(la):
Ovako, konfa je sledeca:
MEMORIJA Apacer DDR2-533
CD/DVD Pioneer DVR-110D
ZVUČNICI Logitech X-530

Ако ћеш да надограђујеш на неки Core 2 Duo исплативије решење би ти био 805.
SG има 5 година гаранције, ал' мало је вероватно да ћеш тај HDD толико дуго уопште имати у машини, Maxtor или WD су исплативији.
Боље узми DVR-111D.
Што се монитора тиче ту никад не треба шкртарити јер ћеш га имати можда и преко 3 године, у сваком случају би требало да узмеш 19-ицу макар закинуо на графичкој јер је њу далеко лакше заменити него монитор.

Иначе осим ако ти се буџет није повећао, ово што си навео се баш и не уклапа у 1000е.

Poslednja izmena:
uzmi vece kuciste centurion 5 je odlican ali bice guzve unutra (iz licnog iskustva) za skoro iste pare imas chifa bez napajanja vece je + imas vise mesta za fanove

Spacemaster je napisao(la):
Nego gde covek nadje asusa?
to se i ja pitam a on nestade bez traga i glasa

colt je napisao(la):
Molim vas da mi preporucite neki sta od svega ovoga da uzmem a da se uklopi u predvidjeni budzet, kao i u kojim radnajama ima da se kupi. Slobodno recite sta reba da se izmeni

P.S - Treba mi odgovor sto pre, idealno bi bilo do 16h!
Covek koliko vidim ovo sve planira da uzme kod nas,tesko izvodljivo,tako da ce morati on jos da odvoji 200-300eurica!😉

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Ocekivana cena ove ploce kod nas je oko 280-300eura,sto mi se nesto ne uklapa u gore pomenuti cenovni rang od 1000eura!
doticna ploca u deluxe varijanti (ASUS P5W DH DELUXE/WiFi) u hrvatskoj kosta manje od P5WD2-E PREMIUM s'obzirom da je p5wd2-e premium kod nas oko 220-230e hmmm stvarno tuga bozija gde zivimo

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=90951&gr=90953

ivke76 je napisao(la):
doticna ploca u deluxe varijanti (ASUS P5W DH DELUXE/WiFi) u hrvatskoj kosta manje od P5WD2-E PREMIUM s'obzirom da je p5wd2-e premium kod nas oko 220-230e hmmm stvarno tuga bozija gde zivimo

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=90951&gr=90953
Ivke sad sam ih zvao i nemaju je na lageru samo su imali jednu,ali kada pretvoris u eure ona cena je 259 eura,sto kod nas kad dodje,bice 280-300eura,bas kako sam i napisao.Sa tim sto je u germani oko 275-290eura.Posto cesto idem u Hrvatsku sigurno mi nebi promakla da je bila u prodaji!😉

ASUS P5W DH Deluxe (i975X) mi se budila na 400 MHz FSB-a (1600 Quad Pumped), a radila na 370-380 perfektno (osim sto se greje, jer je pasivno hladjenje, a dodatni ventilator nije bilo moguce montirati, posto sam imao neki gigantski ASUS kuler... Svaka preporuka!

Core 2 Duo XE X6800 radi perfektno na istoj, a isto se moze reci i za Core 2 Duo E6600. Prvi je O/C-ovan na toj ploci na 3.58 GHz, a potonji na 3.33 GHz.

Ploca je odlicna i mislim da nema razloga juriti Bad Axe, sarati olovkom i flashovati neke modovane BIOS-e... Doduse ne znam koliko kosta ova ploca kod nas, ali ako je tu negde kao Bad Axe - ja dileme ne bih imao...

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
ASUS P5W DH Deluxe (i975X) mi se budila na 400 MHz FSB-a (1600 Quad Pumped), a radila na 370-380 perfektno (osim sto se greje, jer je pasivno hladjenje, a dodatni ventilator nije bilo moguce montirati, posto sam imao neki gigantski ASUS kuler... Svaka preporuka!

Core 2 Duo XE X6800 radi perfektno na istoj, a isto se moze reci i za Core 2 Duo E6600. Prvi je O/C-ovan na toj ploci na 3.58 GHz, a potonji na 3.33 GHz.

Ploca je odlicna i mislim da nema razloga juriti Bad Axe, sarati olovkom i flashovati neke modovane BIOS-e... Doduse ne znam koliko kosta ova ploca kod nas, ali ako je tu negde kao Bad Axe - ja dileme ne bih imao...
lepi rezultati nema sta a jel si probao clockgen-om na vise od 400(mozda noviji bios predpostavljam da si imao neki rani beta bios kad si testirao)?ja cu cekati plocu koja ce moci na 440-450fsb jer cu merkati e6600 verovatno pa 9x 450 = 4.05ghz 😀 meni puna kapa

ivke76 je napisao(la):
lepi rezultati nema sta a jel si probao clockgen-om na vise od 400(mozda noviji bios predpostavljam da si imao neki rani beta bios kad si testirao)?ja cu cekati plocu koja ce moci na 440-450fsb jer cu merkati e6600 verovatno pa 9x 450 = 4.05ghz 😀 meni puna kapa

Ploca moze (teoretski) do 500 MHz FSB-a sa nezvanicnim BIOS-om koji sam dobio iz ASUS-a... Mada, mislim da je sada taj ili slican BIOS dostupan i za download.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno