Šta je novo?

1000 € za shopping

Dushman

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
304
E ovako. Imam 1000 yevra za shopping. U suštini to ne bi bio ceo komp. Ne treba mi modem, dvd rezac/citac i HDD mogu da prenesem sa starog kompa (ali samo u slucaju da mi baš nestane love). Treba mi monitor takođe.

Za sada imam neki ovakak plan, a ako možete da mi pomognete to bi bilo jako lepo :p ...

Za monitor sam se već odlučio. To bi bio Samsung 930BF i našao sam ga u Eurolinku za 357 € (u eurolinku imam pospust na sve od 5 % tako da bi me monitor koštao u stvari 339.15 €)

Memorija bi bila 2x512 - 512 MB DDR2 533 MHz Corsair i toga ima u Modulus-u za 47.2 (što znači da mi za RAM treba 94.4 €)

Posle ovoga imam(o):p 566.45€ za trošnju.
Za ova dva sam manje-više siguran ali ako imate neke predloge i za ovo... ;)

Procesor: namera mi je bila da uzmem neki Athlon 64 (venice) s939 3000+

MBO: za ovo zaista nemam ideju... Mada mi se po glavi vrzma ideja o SLI (s939), nForce

GPU: VGA EN7600 /GT/2DHT/256, NVIDIA GF7600GT, 256MB DDR3(16M*32 DDR3 128 bit), HDTV, 2xDVI-I, 2nd VGA ima ga u Oryx Comp-u za 193.14 €
P.S. Prijatelj mi je predložio Nvidia 6800 GS. šta mislite o ovome?

Kućište: neko Chieftech ili Cooler Master serversko, ali sam pre za Chieftech.

Zvucnu kartu, DVD rezač, zvučnike, možda modem, miš, tastatura uzimam iz starog kompa tako da mi to ne treba.

Voleo bih da izbegnem opciju da uzimam i stare HDD-ove, ali ako ne ostane kinte...

Ako možete ostavite i cene pored komponenti koje predlažete...

P.S. Nije mi namera bila da izreklamiram ove dve firme iznad.
P.S.S. Informacije sam nabavljao sa PC berze.

Dushman je napisao(la):
E ovako. Imam 1000 yevra za shopping.

Blago tebi !

Zasto s939 kad mozes kupiti nov AM2 ?? Sto se ploce tice.. nF 570 Ultra je i vise nego dovoljno (osim ako neces stavljati dve kartice). Grafika... tu imas da biras: od 7600GT pa navise. Memorija: 2*1GB DDR2 i jedan SATAII HDD i imas konfu boli glava!

Da, ali koje su cene toga?
Čini mi se da mi onda ne bi ostalo za kućište (koje bi trebalo da bude oko 90-100€)

Što se ploče tiče, pa hteo sam SLI iz tog razloga. Da posle kada budem hteo "upgrade" samo dokupim još jednu grafičku.

I čini mi se da je grafika koju sam pomenuo gore OK. Da li možda imaš nešto drugo na umu?

I koji procesor onda tačno?

Dushman je napisao(la):
Da, ali koje su cene toga?
Čini mi se da mi onda ne bi ostalo za kućište (koje bi trebalo da bude oko 90-100€)

Što se ploče tiče, pa hteo sam SLI iz tog razloga. Da posle kada budem hteo "upgrade" samo dokupim još jednu grafičku.

I čini mi se da je grafika koju sam pomenuo gore OK. Da li možda imaš nešto drugo na umu?

I koji procesor onda tačno?

za budzet koji imas 7900gt all the way bices prijatno iznenadjen ;) stotinak evrica skuplja od 7600gt a u zahtevnim modovima i vise od 50% brza + 100e za kuciste i ostaje ti 600e za ostalo pa ti vidi ako ti igre nisu prioritet onda 7600gt i jaci (dc)cpu/dodatni hdd/veci monitor kombinacija imas stvarno puno za 1000e

Ne bih nikoga da uvredim, ali da li vi i čitate temu ili samo naslov?

Imam 566.45 € za graficku, plocu, procesor i kucište.

1000€ je bilo pre memorije i monitora...

Iskreno, ja sam pre za single GPU MB varijantu: Za SLI ce ti pre svega trebati mnooogo dobro napajanje tako da zaboravi da ces naci i kuciste i napajanje za 90-100e (samo kvalitetno napajanje ce te izaci oko 70-80e a zamisli koliko kosta tower kuciste sa kvalitetnim napajanjem kakvo ti hoces). Ako bash mnogo volish da se igrash, uzmi 7600GT umesto 7600GS a sto se CPUa tice mislim da ce A64 3000+ ili 3200+ biti sasvim ok.
Ako vec hoces dve kartice, 590 SLI + dve 7600GS ce ti lepo odraditi posao. Napajanje koje bi bilo preporucljivo da nabavis je Enermax ili Tagan (oko 500W)

E super. Hvala.

Znaci neka bude:

Samsung 930BF (339.15 €)

VGA EN7600 /GT/2DHT/256, NVIDIA GF7600GT, 256MB DDR3(16M*32 DDR3 128 bit), HDTV, 2xDVI-I, 2nd VGA (193.14 €)

AMD Athlon64 3200+ AM2 BOX (AM2, 2 GHz, FSB 1 GHz, 512 KB cache) (110 €)

KUCISTE CHIEFTEC SH-01-B-B-B-400 (107.08 €)

1 GB DDR2 RAM, PC4200/533 MHz, Corsair ValueSelect (CL4) (84€) (posle ću dokupiti još 1GB)

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition, nForce 590 SLI, (socket AM2), 2x PCI-E x16, 4xDDR2, SATAII, RAID, Dual GLAN, WLAN, Audio, IEEE1394, ATX (196.00 €)

To je na kraju 1029.37 €, ali cu nekako naći još 30.

Da li je onda ova konfiguracija OK, ili nešto ne štima?

Sve stima osim napajanja. Ako ikada u buducnosti pozelish da ubodesh josh jednu 7600GT tih 400W ce biti malo. Ovo ostalo je prva liga :)

Ustvari neka kućište ipak bude
CHIEFTEC DRAGON MEDIUM DX-01B-D-U 400W B (93€)

PeraNS je napisao(la):
Sve stima osim napajanja. Ako ikada u buducnosti pozelish da ubodesh josh jednu 7600GT tih 400W ce biti malo. Ovo ostalo je prva liga :)

Ne mora da znaci, sto se tice napajanja sve preporuke za Enermax Liberty 400W, ono je oko 80evrica. To napajanje moze da tera bilo koje 2 graficke zajedno za dual core procom i raptorima u raid-u.

Misko je napisao(la):
Ne mora da znaci, sto se tice napajanja sve preporuke za Enermax Liberty 400W, ono je oko 80evrica. To napajanje moze da tera bilo koje 2 graficke zajedno za dual core procom i raptorima u raid-u.

Slazem se ali Enermax je Enermax a Chieftec je Chieftec

ja bih preporucio coveku da poslusa miska taj liberty od 400w stvarno izuva koliko je dobar a sto se kucista tice probaj da nadjes polovnu limariju ako bas mora chief ako ne mora onda isto neki drugi (citaj mnogo jeftiniji) polovan lim i vozi jer je po meni mnoooogo vaznije da imas stvarno dobro napajanje nego neki fenseraj od kucista sa fabrickim napajanjem koje ne moze ni da prismrdi pomenutom eneru
p.s.izvini nisam video da si oduzeo cenu monitora od 1000e tako da 7900gt definitivno otpada a ako volis da se igras razmisli i o 2gb ram-a mada ce to tesko da stane u preostali budzet

Pa ljudovi hvala vam. Onda smo napravili konfiguraciju. Ovo o polovnom kućištu zaista nije loša ideja, ali principi (i neka loša iskustva od ranije) su me naterali da se krvlju zakunem da neću kupiti makar i jednu polovnu komponentu. Znam da je to delom neki bezvezan strah a delom sujeta, ali opet...
Ići ću na Chiefteck i njegovo šljam napajanje čisto neko vreme (dok mi se budžet regeneriše) a kada bude bilo vreme za "upgrade" dokupiću karticu i novo napajanje.

@ivke76 nema problema. Nisam neki "gamer" tako da mi vrh vrhova za grafičku nije neophodan. I mislim da će 1 GB RAM-a trenutno da radi posao :)

Pazi iako podrzavam tvoju odluku 100% sto se novih komponenti tice, lim je lim, preuzimam ovde garanciju od god. dana na sebe na bilo koju polovnu limariju koju uzmes :D, nema tu sta lose da krene bolje za 20e neku ok polovnu limariju i pomenutog Ener-a. lim nemoz da crkne ;).

Aj i ja da se ukljucim. Gde naci taj polovan lim? Nisam nesto video ovde na forumu da neko prodaj kuciste.

Baraba je napisao(la):
Aj i ja da se ukljucim. Gde naci taj polovan lim? Nisam nesto video ovde na forumu da neko prodaj kuciste.

S vremena na vreme neko ponudi kvalitetnu limariju, imate sobu kupujem pa postavite tu da biste ubrzali proces.

Misko je napisao(la):
S vremena na vreme neko ponudi kvalitetnu limariju, imate sobu kupujem pa postavite tu da biste ubrzali proces.

Nazalost Dushman ne bi mogao da ubrza proces posto covek ne moze da postuje u sobi KUPUJEM :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno