Šta je novo?

100 Hz pod XP-om ??

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Za Win 98 postojao je programcic HZ Tool koji je omogucavao da se promeni refresh rate monitora.
Imam monitor DTK de-570, GF2 GTS, i XP Profesional + SP1.
Kako namestiti osvezavanje od 100Hz u rez 800 x 600 pod XP-om ( sada radi na 85 ).

ti bese imas gts i 52.16 drajvere? 😀
zar nemas tamo da zakucas refresh i/ili stavis custom rezoluciju/osvezavanje?

Mozda nema drajvere za monitor pa mu ne da preko 85Hz na toj freq.
Probaj sa Power Strip-om (~750Kb; ja svaki monitor teram da radi za 10-15Hz vise nego po specifikacijama) il NV Refresh Rate Fix-om (velicine je 1.92Mb, mogu ti poslati na mail...)

Edit: ako nisi instalirao drivere za monitor obavezno to uradi...

Da li ti je iskjucena opcija "Hide modes that this monitor cannot display" u Display Settings?

@Bahati [SiD]
Ja..ja.... taj sam !!! I bez obzira na osmeh GTS i StarStorm52.16 shibaju ko loodi !!! ;-)
Kad namestim na 100Hz, slika se suzi sa strane i odozgo...

@netizen_k
Ne, "Hide modes that this monitor cannot display" opcija je ukljucena.

Dark Angel je napisao(la):

E pa zato upotrebi Power Strip. 😉

@SuperStarr
Aj... daj neki link !

Da li ste svesni koliko ugrozavate monitor teranjem van specifikacija ? Svaki monitor verovatno ima neku sigurnosnu marzu preko predvidjenog max osvezavanja, ali to je dosta rizicna igra...

Zasto bi radio razvlacenje slike iz PS-a, kad se to normalno radi iz podesavanja samog monitora ??? Naravno, za svaku rezoluciju i svako osvezavanje ponaosob (...secam se da sam ovo vec u nekom thread-u pisao i da neko nikako nije mogao da ukapira ovo "ponaosob" 🙂 )

Cemu sve to kad je slika uglavnom mutnija na 100Hz u odnosu na 85Hz ??? Monitor treba da bude maltene zver da bi imao isti kvalitet slike na 100 i na 85.

PS: http://www.entechtaiwan.net/ps.htm

@drapin
Hoces da kazes da ce mi monitor crknuti ako ga malo dopingujem ???

drapin je napisao(la):
Da li ste svesni koliko ugrozavate monitor teranjem van specifikacija ? Svaki monitor verovatno ima neku sigurnosnu marzu preko predvidjenog max osvezavanja, ali to je dosta rizicna igra...

Zasto bi radio razvlacenje slike iz PS-a, kad se to normalno radi iz podesavanja samog monitora ??? Naravno, za svaku rezoluciju i svako osvezavanje ponaosob (...secam se da sam ovo vec u nekom thread-u pisao i da neko nikako nije mogao da ukapira ovo "ponaosob" 🙂 )

Cemu sve to kad je slika uglavnom mutnija na 100Hz u odnosu na 85Hz ??? Monitor treba da bude maltene zver da bi imao isti kvalitet slike na 100 i na 85.

Nisam primetio da mu steti a radi vec vise od 1god. ovako...
A razvlacenje slike je korisno kada ne mozes vise da je poguras levo/desno/gore/dole preko "OSD"-a, onda PS nastupa (da ne bi otvarao monitor i trazio potenciometre)...

drapin je napisao(la):

Digitalov 21" Trinitron cevchuga....1280*960@100Hz ;P
maltene ili zWer? :beat:

SuperStarr je napisao(la):
Mozda nema drajvere za monitor pa mu ne da preko 85Hz na toj freq.
Probaj sa Power Strip-om (~750Kb; ja svaki monitor teram da radi za 10-15Hz vise nego po specifikacijama) il NV Refresh Rate Fix-om (velicine je 1.92Mb, mogu ti poslati na mail...)

Edit: ako nisi instalirao drivere za monitor obavezno to uradi...
Ili RefreshLock i RefreshForce...

Crni je napisao(la):
...

Ili RefreshLock i RefreshForce...
sto me ignorisete ljudi ;P, zar nisu novi detonatori idealno resenje? za nv vlasnike doduse... 😉

...

@Bahati [SiD]
Ma jesu ... narocito StarStorm52.16 cheers

Samo tako nastavi, pa ces od monitora napraviti mikrotalasnu. (odnosno makrotalasnu)

po meni je najbolji program za refresh rate fix, a koji sigurno radi i pod D3D i OpenGl igrama

nVidia Refresh Rate Fix MKII v2.20 E

podesis sve rezolucije na min refresh rate,on izvede zahvat u regisry-u i vise ga ne vidis!...ne jede memoriju,resurse..super! a i mislim da je jedini koji resava taj problem sa OpenGl.

Nazad
Vrh Dno