Šta je novo?

10.5.5 -> 10.5.6 update problem

blade_bre

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2006
Poena
309
Leopard 10.5.5 imam trenutno, kada idem redovno na Software Update... paket se download-uje, i sistem restartuje. Ali onda kada krene instalacija jednostavno samo stoji na pocetku. Ne mrda se...

Ima li neko predstavu kako da ovo resim?

Koristim intel MacBook bajdvej.

Skini Combo update, otvori combo .dmg fajl i izvuci iz njega .pkg fajl, razmontiraj Combo .dmg i pokreni .pkg...

Ja tako radim zadnja tri update-a i nemam nikakvih problema...

Combo odradjen. Hvala za savet!!

znaci jos uvek brljavi prilikom Software update-a... c c c

ja skidam kombo jos od 10.4.10 kad sam morao da uradim Archive & Intall jer se update nije skinuo do kraja a Mac OS X pokrenuo instalaciju... kako je moguce da ovo ne mogu da poprave ?!?!??? samo treba da uporede velicine fajla i check sume pre pokretanja instalacije update-a... :trust:

Well, oni okače na sajtu uz svaki updte SHA-1 Digest, tako da možeš manualno da uporediš.

:) to da, ali zar ne bi mogao i sam istem to da uradi :trust:
zapisi ovo u thread o bagovima u Mac OS X! ;)

e a jel smemo mi koji imamo hackintosh da odradimo combo update?? Ja sam prosli put odradio ovaj software update pa sam ukucao MacOS, tako da to ne radi... Jel postoji bezbedan nachin na koji bih odradio 10.5.6 update a da ne upucam MacOS? Treba mi novi update da bih mogao instalirati iWorks '09 :)

Ako me sjećanje dobro služi, možeš da instaliraš normalan, nehakovan, Combo samo pod uslovom da ti instalacija sistema sadrži onaj EFI emulator (ili kako se već zove).

Inače, moraš da čekaš da hakuju combo...

imam iDeneb 10.5.5 instaliran... jel da skinem fajl sa apple sajta pa manualno, ili da koristim updater...? ?? I koji update onda da stavim? Znaci NE combo?

Postoje samo 2 fajla za određeni update (tj. broj), combo i single (neko to zove i delta).
Combo možeš da instaliraš i na mašinu 10.5.1, dok single možeš samo na 10.5.5 (odnosno prethodnu verziju).

Manuelno sve uradi i proveri koliki ti je fajl posle downloada i uporedi sa sajtom.

oket... here goes nothing ... :S Skinuo sam i izvukao .pkg fajl i sad instaliram.... pa ce vidimo kako prodje :-/

e pa ubio sam ga :( Prokletstvo! Nista, probacu da nadjem iDeneb sa vec stavljenim 10.5.6 ... da ne moram da radim update vise...
u tunguziju :( A taman sam sve lepo podesio!
Usred instalacije .pkg fajla mi je zatamnio ekran i izbacio onu poruku da ugasim komp.... a kad sam ga ponovo upalio nije hteo da se ukljuci vise... standard :/

Poslednja izmena od urednika:
a jel mozes na hackintoshu da uradis pre toga TimeMachine backup na externi hard disk? cisto da ne moras svaki put sve ponovo da instaliras i podesavas??

a jel mozes na hackintoshu da uradis pre toga TimeMachine backup na externi hard disk? cisto da ne moras svaki put sve ponovo da instaliras i podesavas??
Pa odradio sam to... ali ne iz nekog razloga, kad uradim restore sa Time Machine ne vrati mi mogucnost bootovanja sistema! Sad imam da biram izmedju Windowsa i Mac OSa, a kad uradim restore to se poremeti i ispise missing operating system... a kad ubacim Mac OS instalacioni dvd onda mi pokrene sistem bez ikakvih problema, sa svim podacima, sve lepo. kao da mu obrise taj boot manager ili sta vec...
Tako da se i ne isplati bas najvise taj Time Machine za nas sto imamo dual boot :-/

Jesi li sredio ...IntelCPUPowerManagment... pre instalacije?
Uhm, pa nisam... nisi nista pomenuo... :-/ Sta je to uopste? Neki kext?

Ok... evo me opet... Ne znam kako... ali proradio mi Mac OS! :O Bootovao sam ga u -x modu, i ukljucio se, lepo se ulogovao, sve radi osim sto mi se izgubila wireless kartica i u about this mac mi pokazuje da je cpu na 3.8Ghz a zapravo je na 3.0... i bio mi se jednom finder ukucao i shutdown nije radio kako treba. E sad sam ga opet ukljucio i bootovao u -v modu i jos uvek nemam wireless (al mi i ne treba tak da cu ostaviti ovako) a finder radi, a prikazuje mi da sam na 10.5.6 verziji :)
evo upravo sam skontao da ni zvucna ne radi :( Jeli, jel bih ja mogao recimo da ubacim kext za zvucnu iz 10.5.5 verzije? Nisam to nikad radio, al vidim da ljudi rade non stop...
Ne treba mi wireless, radi mi LAN tako da sam OK. Al bez zvucne ne mogu bas :)
aj pa javite ako imate ideju koju...

pozz

Poslednja izmena od urednika:
Pošto u Moja mašina ti piše da ti je zvučna integrisana, nađi koja je, i instaliraj drajvere.
Ako je ALC onda koristi HDApatcher.

Meni je update na 10.5.6 najnormalnije odradio bez ikakvih manuelnih download-a. Mozda je bug kod hackintosha?

Pošto u Moja mašina ti piše da ti je zvučna integrisana, nađi koja je, i instaliraj drajvere.
Ako je ALC onda koristi HDApatcher.
da, koristio sam ALC883 kad sam instalirao hackintosh.

Meni je update na 10.5.6 najnormalnije odradio bez ikakvih manuelnih download-a. Mozda je bug kod hackintosha?
Naravno da je do hackintosha :) Nije to predvidjeno da radi na PCju :D

Nazad
Vrh Dno