Šta je novo?

1 monitor = 2 kompa

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
Monitor iz moje konfiguracije
Imam dva kompa, ali jedan monitor koji ima i analogni i digitalni ulaz. Imam i oba kabla, znaci DVI i analogni. Na jednom kompu je grafika sa DVI a na drugom imam samo analogni izlaz. Da li mogu oba kabla da spojim na monitor, a potom svaki kabl u svaki komp? Znaci u isto vreme da rade oba kompa. Jasno mi je da bi bila slika samo sa jednog kompa, ali u meniju monitora imam: Input Selection : Analog / Digital. Da li bih tako mogao da prebacujem sliku sa jednog na drugi komp?

da naravno.

ok, hvala,...

@trikosm ne znam, da ne bi nesto pocelo da varnici, seva,.. :)

Moze naravno, ja sam to radio sa mojim monitorom :)

Problem je sto moras drzati i 2 tastature/misa
Ako planiras da radis duze vreme tako sa dva racunara bolje kupi KBM switch. Sa njim mozes da kontrolises dva racunara sa jednim monitorom, tastaturom i misom.

@raven, to je po meni najbolja opcija, ali coveka zanimalo da li ovo moze da radi...

dakle, samo instaliraj VNC, ili samo RemoteDesktop i lepo radis na oba racunara, bez "varnicenja", a ako se nesto zaglupi uvek imas Input Selection : Analog / Digital.

trenutno mi je lakse tako d aprobam jer nemam mreznu karticu a ni lan prikljucak na ploci, ostaje da je tako kako ste rekli bolje, mada meni ipak treba jos jedna tastatura i mis i da ne duzim,... danas cu probati da li radi ovako ili ne...

Naravno da mozes da povezes 2 kompa na jedan monitor, na razlicite ulaze. radice sasvim sigurno. Probano na vise monitora, sto tft, sto crt.
Najbolje resenje, kao sto vec neko rece jeste da kupis KVM (keyboard, video, mouse) switch i da sa jednom tasturom, mishem i monitorom kontrolises oba kompa.

Nazad
Vrh Dno