Šta je novo?

1 komp 2 HDD 2WinXP-a?

• Začetnik teme Začetnik teme RS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RS

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2003
Poena
619
Ovo jos nisam radio pa bi bilo lepo da mi iskusniji daju neki savet kako to najbolje da uradim i kako da imam najmanje problema.Na masini je podignut WinXP na 1.Maxtoru 80GB ima jos i LG DVD/CD/RW na drugom ide kanalu.Treba da se doda jos jedan Maxtor 80GB u racku i da se na njega instalira 2. WinXP.Dali da ih kacim na isti ide kanal ili na razlicit?Cuo sam da je bolje da su na razlicitim kanalima (trebalo bi da se brze kopira sa jednog na drugi tako).Dali da idem na Dualboot (ako je to u ovom slucaju moguce) ili da postavim novi HDD u racku kao primarni master a stari kao primarni slave (na ide1), da u biosu podesim da prvo bootuje sa HDD-O pa sa HDD-1.Tako bi kad rack nije u kompu butovao sa starog HDD-a.Ili nesto trece?Hvala dobrim ljudima unapred. :bottle:

HDD-ove na jednoj grani, opticke uredjaje na drugoj.
Mnogo ti je lakse da uradis dual boot, jer neces morati da ulazis u BIOS, svaki put kad hoces da boot-ujes drugi sistem.

Tacno je da se brze kopira sa jedne grane na drugu, ako su obe 100/133 ali ako ti je druga grana 33 onda ce to biti znatno sporije. Stavi oba HDD na primarnu i to ce raditi dovoljno brzo, samo nemoj da zaboravis da ga prebacis na Slave. Ostalo kao i Apolon, ako ti radi posao, ako ne onda instaliraj bez dual....

Nazad
Vrh Dno