Šta je novo?

0800 - besplatan poziv?

neca

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2002
Poena
619
Mozda ce biti interesantno iako nije vezano za mobilnu telefoniju.

Od 3. decembra 2007. godine, sve ambasade Viza servisa će moći da se pozivaju preko brojeva IN mreže 0800.
.
.
tarifiranje će se vršiti po zakazanom terminu, 200 dinara (bez PDV-a), kroz račun za telekomunikacione usluge

Opste je poznato da su u vecini zemalja brojevi koji pocinju sa 0800 besplatni za one koji pozivaju.

koliko znam poziv za ambasadu Grcke je bio 0900 koji se tarifira fixni iznos po pozivu...

verovatno je stamparska greska...

pazi stvarno, znaci dranje i pranje

Pa cela ideja je da kad čovek vidi 0800 zna da je besplatno. Sad su i od toga napravili cirkus: može da bidne, ne mora da znači. Ko njima smišlja sve te gluposti?!

Pa cela ideja je da kad čovek vidi 0800 zna da je besplatno. Sad su i od toga napravili cirkus: može da bidne, ne mora da znači. Ko njima smišlja sve te gluposti?!

Eeeeeeeeeee marketing je cudo da se ljudi zayebu.

Nema vise citaj kao sto je napisano,nego citaj mala slova i nauci da citas izmedju redova

Poslednja izmena:
mali info sto se tice tog 0900 broja za ambasadu grcke. Pozvao sam centar kako bih zakazao predavanje dokumenata za vizu. Zakazem, odem, vratim se, dobijem vizu i dan kasnije mi stize od telekoma srbija veliki koverat sa aplikacijom za grcku vizu i papirom na kome pisu potrebna dokumenta! Naravno, papir pokazuje POGRESNE podatke :)

Ajde da se nadovezem. Ako se tarifiranje vrsi po ZAKAZANOM sastanku, onda to nije skupo. Ja sam letos pokusavao da zakazem termin za italijansku ambasadu i potrosio oko 400 dinara na pozive, i nijednom nisam zakazao termin za predaju dokumenta posto nije bilo slobodnog mesta, i uvek su mi govorili da pozovem ponovo, posto ce mozda neko da otkaze. E sad, ako je ovo jos jedna birokratska glupost, pa ispadne da cim okrenem taj broj oni mene skrate za 200 dinara, to je uzasan lopovluk, jer onda bi moj racun od letos bio uvecan ne za 400 dinara, nego za 4000 dinara, a priznacete to nije mala razlika.

Dobio sam objašnjenje od Telekoma, a to piše i na sajtu samo je malo konfuzno napisano.
Tarifiranje će se vršiti po zakazanom terminu, 200 dinara (bez PDV-a), kroz račun za telekomunikacione usluge
Znaci poziv je besplatan, napaćuje se zakazani termin.

Vrh Dno