Šta je novo?

064 poskupljuje usluge

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
www.telekom.yu

01.07.2002. godine

Poskupljenje usluga MTS

Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija " a.d. obaveštava javnost da će usluge Mobilne telefonije Srbije od 1. jula 2002. godine poskupeti u proseku za 15%.

U domaćem saobraćaju minut razgovora za korisnike crvene tarife ubuduće će stajati 10,8 dinara, a u plavoj tarifi 14,4 dinara. Korisnicima mobilne mreže "064" ponudiće se dva tipa paketa EASY CARD pripejd Sim kartica: od 1.250 dinara, od kojih 500 dinara predstavlja početni kredit, i od 1.800 dinara, gde početni kredit iznosi 1.000 dinara.

Za postpejd korisnike poskupeće razgovori u međunarodnom saobraćaju pa će ubuduće minut razgovora koštati: u prvoj zoni 36 dinara, u drugoj 40,8, u trećoj 48, u četvrtoj 87,6, u petoj 96, u šestoj 108, a u sedmoj grupi 132 dinara.

SMS poruke, koje su do sada koštale 2,4 dinara, od sada će stajati 2,88 dinara, a tarifa on-net za saobraćaj VPN50 iznosiće 2,28 dinara.

I posle najnovijih poskupljenja, cene usluga Mobilne telefonije Srbije i dalje su znatno niže od konkurencije

End of transmission.

Kul, meni i dalje ostaje 6.96 din/min :) Ko puno prica, postpaid je mnogo isplativiji. Meni retko kad stigne racun veci od 1000 din. (obicno 800-900), a zovem li zovem... Jos su u Novom Sadu postavili neke nove centrale, pa sad radi isto kao i 063.

A nekada je mobilna telefonija bila skupa :D

Skupa je i sada....kad se uporedi za cenama u DE ili UK....(jos ako se uzme u obzir njihov standard!)

Da li su to cene sa porezom ili bez?

To ni meni nije jasno jer ako je u plavoj minut 14.4 sa porezom +1.80=16.20 , na 063 prepaid 13.608+1.56=15.168 za minut.

Najverovatnije sa porezom, moja pretpostavka je sledeća:
Crvena tarifa: 9 + 20% = 10.80 din
Plava tarifa: 12 + 20% = 14.40 din (onda je jeftinija valjda 6 + 20% = 7.20 din)

Heinz je napisao(la):
SMS poruke, koje su do sada koštale 2,4 dinara, od sada će stajati 2,88 dinara, a tarifa on-net za saobraćaj VPN50 iznosiće 2,28 dinara.

2.4 je sa porezom tako da je i 2.88 sigurno sa porezom. Logicno? :)
A, da, u Blicu je i pisalo da je to SA porezom :D

Cekaj, a koliko nam je do sada bila jeftina t2arifa u plavoj? Nisam bas siguran da je bila duplo jeftinija....ili ?

BRUKA

Ma da. Sad i struja poskupljuje, samim tim ce i PTT da digne cenu telefonskog saobracaja, pa samim tim i internet poskupljuje!

ggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrr

Re: BRUKA

ZeeGerman je napisao(la):
Ma da. Sad i struja poskupljuje, samim tim ce i PTT da digne cenu telefonskog saobracaja, pa samim tim i internet poskupljuje!

ggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrr

kakve veze ima struja sa time? sasvim slucajno, ja se bavim necim sto ima veze sa energetikom i znam da ce struja u naredne dve godine morati da poskupi na oko 6-8 centi (sa ovim poskupljenjem, cena je oko 3 centa!). jednostavno, to ce *morati* da se desi!

Pa o tome ti pricham, sve mora da poskupi.
A i kad spominjemo struju, pa kod nas je struja skuplja nego u vecini zemalja na zapadu. Josh da nam je i standard takav...

Za plavu nizu tarifu je ostala ista cena od 6 dinara sa porezom
(subotom nedeljom i radnim danima od 22-08)
Po meni ova plava polako postaje zelena tarifa koju su ukinuli zimus, jer 14.40 din za minut preko dana je previse za ovako budjavu mrezu.

ZeeGerman je napisao(la):
Pa o tome ti pricham, sve mora da poskupi.
A i kad spominjemo struju, pa kod nas je struja skuplja nego u vecini zemalja na zapadu. Josh da nam je i standard takav...

TO NIJE tachno! Kod nas je struja mozda najjeftinija u celoj Evropi! Sa ovim poskupljenjem cena je oko 3 centa, a na Zapadu je oko 8-12 centa... E, sad, njihov standard je znatno visi od naseg, ali mi moramo da povecamo cenu struje ako hocemo da ostanemo u sitemu Evropske elektricne interkonekcije - bez toga, restrikcije su neminovne! Tuzno, ali to su cinjenice :(

Vrh Dno