Šta je novo?

064 NAŠA MREŽA pustila u opticaj nove TARIFNE pakete

vodnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2003
Poena
619
Juce su se pojavili novi tarifni paketi na 064(065) mreži i to za buduće post-paid korisnike. Tako npr. novi "BEL50" u sebi sadži 50 (40+10) besplatnih minuta i 50 besplatnih poruka a preplata je 300 dinara tj. sa porezom i taksom 560 uz ovaj tarifni paket se dobija i Siemens C60.

Jedina mana je to što mora da se potpiše ugovorna obaveza od dve godine za sve nove tar. pakete.

BTW Da je ugovorna obaveza manja, sigurno bi potukli konkurenciju, naravno očekujemo žestok odgovor Mobtela kao i obično - što je lepa konkurencija za nas obične korisnike :hump: .

ja bi bez razmisljanja presao na taj paket,nego deru jako sa tim porezom i taksom.
ja bas i toliko koristim mobilni za jedan mesec ~50sms i oko ~1h

a cekaj koliko jos trebas da doplatis na 1500din da bi dobio i telefon c60

I koliko je minimum(ako ne pricas IC) da ti stigne racun ?
I koliko treba da se plati da predjem sa prepaid na ovaj paket?

Neo_Matrix je napisao(la):
I koliko je minimum(ako ne pricas IC) da ti stigne racun ?
I koliko treba da se plati da predjem sa prepaid na ovaj paket?

2000 dinara je kompletna cifra sa porezom. Da predjes sa prepaida na postpaid treba ti ta suma i mozes da zadrzis prepaid broj.

Svakokme ko prica 20 minuta mesecno (10 ka 064 i 10 ka ostalima) i salje 250 poruka ovaj najjeftiniji paket se vec ispaltio. Posmatrano da je taj neko presao sa prepaid crvene tarife 064 (ovo je racunica sa zanemarivanjem onih 20 dinara za dopunu + onih 10% sto se placa na dopune 500=550 i sl)

Posle ovih 10+10 minuta i 250 poruka, ostaje gratis jos 30 minuta ka 064 niza cena poruke. Razgovor van 064 mreze ima istu cenu...

Za prelazak sa prepaid na post paid uz zadrzavanje istog broja placa se 1800 dindzi. I dobijes C60.

Ne znam za taj paket sa 250 besplatnih poruka, zvuci primamljivo. (D)

Cekajte, koji sve postoje paketi??? i koj je taj od 20min + 250 SMS?

Koko Bil je napisao(la):
Za prelazak sa prepaid na post paid uz zadrzavanje istog broja placa se 1800 dindzi. I dobijes C60.

Ne znam za taj paket sa 250 besplatnih poruka, zvuci primamljivo. (D)
Dobio sam sms od 064:

prelazak na postpaid (isti broj)+ Siemens C60 + data kabl + BEL tarifa = 1500din

Provereno: ako uzimash "nov" broj onda 2000 din (sa porezom),
ako hocesh da zadrzish stari "prepaid" broj onda 1800 din (sa porezom)

septimus je napisao(la):
Provereno: ako uzimash "nov" broj onda 2000 din (sa porezom),
ako hocesh da zadrzish stari "prepaid" broj onda 1800 din (sa porezom)

Mozda nisu uracunali porez 20%, ali po sms-u bi trebalo da je 1500din

Mada:
1500 + 20% = 1800 nije im dosta novca...

A sta ako imam 500din kredita?

septimus je napisao(la):
Cekajte, koji sve postoje paketi??? i koj je taj od 20min + 250 SMS?

Uh! To je racunica!!! Iz pretplate potrosis 50 poruka i 20 minuta razgovora i to te kosta 300 i nesto kinti, preostalu razliku nadoknadjujes slanjem jos oko 200 SMS po nizoj ceni (0.84 dinara po poruci...)

Dovoljno sam zakomplikova, ali bottom line je da ukoliko saljes 250 poruka mesecno i pricas 20 minuta u prepaid crvenoj tarifi bolje je da uzmes BEL 50. Sve preko toga (250SMS+20min) BEL ima ili istu cenu (razgovor van mreze) ili povoljnije (razgovor u mrezi i SMS), plus to imas jos preostalih 30 minuta u okviru 64/65 koji su ti preostali od pretplate.......

Eto...

Bio sam danas do Sava Centra (reklamozder :mrgreen: ) i vidim gomila nekih ljudi pred MTSovim standom kad oni potpisuju ugovore i uzimaju C60.....na siroko i na veliko :)

PJ je napisao(la):
...

oko 200 SMS po nizoj ceni (0.84 dinara po poruci...)

Gde si ovo video? Na telforu su delili info o paketima, cena sms-a je 1.70 bez poreza... :confused:

A i lazu na specifikaciji telefona... Pominju agendu i podrsku za pop3, a toga na c60 NEMA...

Na nekoj rececnziji (domaci sajt) sam procitao da ima i pop3 i agendu...

Sta mislite da li se naplacuje uspostavljanje veze - 1,80 din sa porezom u okviru novih tarifnih paketa :hump: tj. da li to ulazi u besplatnu mintuzu...

a ovo mi stvarno nije jasno
koliko dodje siemens c60 nemoguce da je i on u ceni od 1500din

Evo jutros predjoh na postpaid i postadoh ponosni vlasnik novog siemensa c60. Aparat nije los, pri tom, raznezilo me je podsecanje na moje prve telefone (siemense) ali necu ga zadrzati - ostajem pri svojoj nokiji 5100, koja je ipak bremenitija mogucnostima :mrgreen:

Paket za koji sam se opredelio daje besplatnih 40 min. price unutar 064 mreze, 10 min. price preko druge mreze i 50 smsova. Kad se to potrosi, minut u 064 mrezi je 9 din., u drugoj mrezi 10,80, i sms je 2,04. Uz mesecnu pretplatu 560 din. Ja sam do sada mesecno kupovao dopune za 500, svaki drugi - treci mesec za 1000 dinara, i racunam da sam s ovim paketom tu negde. Onda, roaming ce biti bez *201* marifetluka, itd.

Ah, da - cela operacija je kostala 1.800 din. Da sam uzeo novi broj bilo bi 2.000 din.

Za one kojima treba novi telefon ili broj sa telefonom, ovo je sjajna ponuda. Pravo je zadovoljstvo dobiti ganc nov telefon, sa sve data cableom i gomilom uputstava na jezicima naroda i narodnosti. Mada, sto neko rece, treba ocekivati brz odgovor mobtela. Videcemo kakav ce oni SE ponuditi i za koje novce.

Konacno da i nas ogreje borba za trziste cheers

Pozdrav!

Koko Bil je napisao(la):
Uz mesecnu pretplatu 560 din.

Preplata je samo PRIVIDNO toliko, ako imas 50 poziva a uspostavljanje veze se naplacuje 1.80 pa to puta pedeset to ti je oko 100 dinara tako da ti je preplata automatski oko 700 din.

:hump:

Pa cekaj koliko ce onda Koko Bill-u da stize racun? Ako je 500-700 dinara, onda je to super ponuda...

Neo_Matrix je napisao(la):
Pa cekaj koliko ce onda Koko Bill-u da stize racun? Ako je 500-700 dinara, onda je to super ponuda...
Moras da potpises ugovor na 2 godine sa ugovornom obavezom na 300din. [Paket Bel 50]
300 + porez= 560
24*560= 13440 sto i nije losa ponuda. Dakle svaki mesec besplatno 50sms + 50minuta. Ako si do sada mesecno trosio kredit od 500din (koji kosta 550+) onda prakticno ti poklanjaju telefon.
Cena C60 u romingu je 11900.
(po radnjama od 120€)

Dakle ili ti je dzaba telefon ili sms+minuti...

Koko Bil je napisao(la):
Paket za koji sam se opredelio daje besplatnih 40 min. price unutar 064 mreze, 10 min. price preko druge mreze i 50 smsova. Kad se to potrosi, minut u 064 mrezi je 9 din., u drugoj mrezi 10,80, i sms je 2,04. Uz mesecnu pretplatu 560 din. Ja sam do sada mesecno kupovao dopune za 500, svaki drugi - treci mesec za 1000 dinara, i racunam da sam s ovim paketom tu negde. Onda, roaming ce biti bez *201* marifetluka, itd.Konacno da i nas ogreje borba za trziste cheers

Pozdrav!
Posto je cena tog paketa sa porezmom 360 DIN, znaci da jeonaj "porez na luxuz" koji se placa za posdovanje mobilnog jos vek na snazi!!! :boom:
To je bruka za ovu drzavu koja se zalaze za brzu informatizaciju i unapreedjivanje komunikacione mreze! Pa po njima je Mobilni jos uvek LUKSUZ!??BRUKA!! i SRAMOTA!! :cuss:

Meni samo jedna stvar nije jasna, a bitno mi je posto bih kupio sestri taj paket (zbog telefona, pa bih karticu prebacio u svoj telefon, a njoj bih kupio PrePaid karticu).

Pretplata je 300 din. Nije mi jasno, kada potrosim onih njihovih gratis 40 minuta razgovora i platim ponovo pretplatu od 300 din, jel dobijam u tih 300 din ijedan besplatan minut razgovora ili cu to svakog meseca placati nezavisno od potrosnje (tj. placacu 300 din + potroseni minuti x cena)? Znaci da li pretplata obuhvata ista "besplatnih" minuta za razgovor ili ne? Tj. da li ta pretplata dodje kao da svakog meseca imam obavezu da kupim jednu dopunu od 300 dinara (sto je sasvim OK), ili kao da bacam po 300 din u Savu (+ porez) :) Logicno mi je da, ako je u pitanju pretplata, onda se pretplatim na izvestan broj impulsnih intevala i kada to potrosim placam preko toga po zvaninom cenovniku (kao kod fixnog), ali ovo je ipak Srbija :) Koliko sam video na sajtu Telekoma i koliko sam razumeo, pretplata ne obuhvata besplatne impulse, vec je ovih 40 minuta razgovora poklon uz Bel paket, i nema veze sa pretplatom...

Nedjo je napisao(la):
...

Posto je cena tog paketa sa porezmom 360 DIN, znaci da jeonaj "porez na luxuz" koji se placa za posdovanje mobilnog jos vek na snazi!!! :boom:
To je bruka za ovu drzavu koja se zalaze za brzu informatizaciju i unapreedjivanje komunikacione mreze! Pa po njima je Mobilni jos uvek LUKSUZ!??BRUKA!! i SRAMOTA!! :cuss:

Nedjo, mozda je porez na promet...polako :)

Eh da, dobro pitanje Delimire. Dakle, da li se svakog meseca dobijaju tih 50 minuta + 50sms-ova ili je to samo "poklon" pri kupovini dotichnog paketa?

I josh neshto, shta sve treba da bih se prebacio na taj novi paket?

Ako svakog meseca dobijem bar 60-70% besplatnih impulsa od vrednosti pretplate odmah bih uzeo taj paket...

Ovako mi deluje kao da svakog meseca bacam 300 din (+ silni porezi)

Steta samo sto nema bluetooth i IC

c60.jpg

Reviews
http://www.roaming.co.yu/info.php?id=273

http://www.gsmarena.com/phone.php3?idPhone=475

http://www.europeanmobiles.com/catalog/item.asp?id=1016

Opsirnije
http://uk.gsmbox.com/news/mobile_news/all/97700.gsmbox

96991.2.m.jpg

septimus je napisao(la):
...

Gde si ovo video? Na telforu su delili info o paketima, cena sms-a je 1.70 bez poreza... :confused:

UH, bas se zbunim kada procitam sve ove postove, pa onda svoj prethodni post :)

Poruka na 064 prepaid je 2.4dinara+20%porez=2.88dinara
Poruka na bel paketima je 1.7dinara+20%porez=2.04dinara

Razlika je 0.84 dinara ako se ne varam?!?!

Idemo dalje, uspostavljanje veze se placa 1.5+20%=1.8 i cena je ista i za prepaid i za postpaid. Jedini nacin da ukinu naplacivanja uspostavljanja veze jeste da uvedu tarifiranje na neke periode/zaokruzivanje (kao sto je kod Mobtela na postpaid).
Vodnik (da ne kazem vodniche ;)), racunaj da to uspostavljanje veze placas i na prepaid i na postpaid....

C3, da jeste i on u toj ceni (plus porez, naravno).

Smireni, racunica ti ne valja, jer za svaki zapoceti razgovor placas 1.8dinara i plus sto dosta ljudi ne moze da se kontrolise kada ima postpaid broj, pa bi dosta prebacivali pomenutu cifru od 560-700 dinara. Mada ponuda jeste dobra!

Nedjo, taj porez je naordski krsten kao "Shesheljev porez", u pocetku je prica bila da je to porez na luksuz, ali se od uvek zove taxa na mobilni telefon. Tih 200dinara (koji se ne oprezuju sa jos 20% iako je to u pocetku radjeno....porez na porez :rolleyes: ) je na prepaid "nadoknadjeno" uvodjenjem onih 10% na svaku karticu dopune....

Delimire, BELL paket je paket i funkcionise isto kao i MobiPro paketi. Kartica je POSTpaid i svakog meseca stize racun. Nema kupovanja dopuna i sl. Dakle pretplata je (kao sto dole covek napsia) 300+20%porez+200 taksa=560 dinara mesecno. Kada potrosis minute i poruke obuhvacene pretplatom, dalje ti se naplacjue po onoj donjoj tabeli sa sajta (za Bell 50 je to 7.5+porez u okviru 064 mreze, 9+porez van 064 mreze i 1.7+porez poruke)

Misha,a izgleda i svi ostali, poziv na broj 064/789 je besplatan i niko nece da vas ujede ako pozvete i pitate ;)

At the end of the day? Very good offer from MTS...

Misha je napisao(la):
Dakle, da li se svakog meseca dobijaju tih 50 minuta + 50sms-ova ili je to samo "poklon" pri kupovini dotichnog paketa?

I josh neshto, shta sve treba da bih se prebacio na taj novi paket?

http://www.mts064.telekom.yu/ekstra_ponuda.php

http://www.mts064.telekom.yu/postpaid_bel_profili.php

ctp;

Nazad
Vrh Dno