Šta je novo?

064 MMS - Može, ne može

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
MMS na 064 prepaid nikako nije hteo da mi radi. Zvao danas 789, javila se neka devojka, kaže da ne može da ponovo pošalje podešavanja za MMS jer su već poslata jednom (???) i da tražim podešavanja SMS-om. Kad sam SMS-om tražio podešavanja stigao i pozdravni MMS.

Međutim, uvek connection error.

Zvao ponovo, javio se neki muškarac, restartovao servis (ovde sam na searchu pronašao da su nekome rekli da na prepaidu "ne može da se restartuje"), poslao ponovo podešavanja (kako on može da pošalje a ona cura ne može???) ali se ispostavilo da su nepotrebna, pošto i primanje i slanje MMS-a radi. Dakle, trebalo je samo restartovati servis kod njih.

Eto, čisto da znate šta može, a šta "ne može".

Znači, kad nešto 'ne može', zoveš ponovo CC i moliš boga da se javi neko ko zna šta radi...

;)

Ma ljudi pola njih tamo sto rede veze nemaju,zvao ih ja pre 2 meseca da ih pitam nesto vezano za opciju SIMplicate[back up imenika na MTS server,u slucaju kradje fona korisna opcija] NIKO,ali bukvalno niko nije znao da mi kaze nista vezano za tu opciju,dok je par njih reklo kako to ne postoji,i da sam se ja kao nesto istripovao..ROFL.Rekose oni meni [posto sam par puta zvao,tako da sam razgovarao sa vise njih]da je najbolje da odem do najblize poslovnice i da cje mi oni tamo dati sve potrebne informacije.Otisao ja tamo,sacekao onaj uzasni red,seo i pitam lika sto radi tamo "trebaju mi neke informacije vezano za vas servis SIMplicate,koliko se tarifira data transfer i tako to" on me gleda belo,kao SIMplicate ? Sta je to,u kojoj opciji ste ga nasli,ja mu pokazem na fonu[nalazi se u okviru MTS menu-ija] i lik ladno zbunjen uzme fon i pocne da seta od kolege do kolege zapitkivajucji ih da li znaju nesto o toj opciji,ja se zblanuo,i na kraju mi rece da je to novi servis, da je jos u pilot fazi ali da ne moze nista detaljnije da mi kaze posto ne zna.....I sta posle toga misliti o MTSu????UZASSSSSS

Poslednja izmena:
Znači, kad nešto 'ne može', zoveš ponovo CC i moliš boga da se javi neko ko zna šta radi...

;)

Tooki Nidzo, ja sam zvao nekoliko puta da mi posalju podesavanje i svaki put su mi rekli kao ne moze dva puta....

E sad, kada malo sagledas situaciju, meni je ta politika skroz cudna.
Znaci ovako, na postpaid-u sam, secam se cini mi se prosle godine, kada god sam ubacivao karticu u drugi fon u roku od dva minuta su mi stizala podesavanja za mms i gprs za taj model. Znaci izvadim iz SE i ubacim u Samsung, poruka stize, podesavanja. To je jedno.
Drugo, ranije, cesto sam prebacivao svoju karticu na kojoj 100% radi mms i gprs u neciji telefon da podesim [proverim da li je do fona ili njegove-njene kartice] i svaki put zovem za podesavanja i posalju mi.
Pre par meseci uzmem opet nov telefon, i zovem za podesavanja, dal su mi poslali ili ne ne secam se. Posle mesec dana padne flesh telefona, i ja zovem, kao ono ne moze. Nisu mi objasnili zasto. Neki kazu da nikada nije ni moglo dva puta :d Alo bre, pa nisam ja tele, klosari.
Posaljem all na onaj br i to je to... Nemam zivaca da se maltim sa njima, ali bih zaista voleo da mi neko objasni, pa makar to bilo i tipa "digla nam se patka pa necemo da saljemo". Bar bih znao zasto, ovako prave majmune od nas, satro ne moze. :S:

Ma do podešavanja može da se dođe na razne načine, to i nije toliko strašno. Zlo je kad, da bi radilo, treba da se restartuje servis, a oni kažu da ne može (kao što su nekome sa Bencha rekli). Ja kad sam zvao pa se javila ona cura nisam ni zvao da bih dobio podešavanja jer sam bio siguran da sam ja već dobro podesio, nego da proveri da li je kod njih sve aktivirano/startovano za taj broj. Ali avaj...

Ako vam trebaju podešavanja pošaljite SMS na broj 4777, a u telu poruke napišite ALL (verovatno postoji poruka i za pojedinačne servise, ali ja ne znam koja je, probajte GPRS, MMS itd).

Problam je i to ALL, jer kad se javio onaj muškarac bilo je:

- Da li vam radi 3G?

- Ne, jer moj telefon nema 3G mogućnosti.

- Ali vidim da ste dobili podešavanja za 3G.

- Jesam dobio ali sam ih obrisao, jer moj telefon ne podržava 3G.

Ima stvarno zbunjenih operatera koji nemaju pojma o poslu i koji ga rade samo da docekaju kraj radnog vremena, bas nekoga tamo boli cosak za tvoj mms ili 3g. Par puta sam zaista naleteo na iskusne i dobre operatere (uglavnom u sitne sate), ali uglavnom naletim na ove smotane :).

Nazad
Vrh Dno