Šta je novo?

064 GRPS - pocelo!

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Dakle MTS je poceo testiranje GPRS -a. Ko ima telefon sa podskom moze da vidi GPRS signal na ekranu.
Prvo ce biti omoguceno samo za postpaid, kao i kod konkurencije.

Imam siemens MT50, ali kod mene nema signala GPRS. Imam 064 karticu pripejd. E sad zasto nema signala kod mene ? Koja sve podesavanja u telefonu treba odraditi da bi se ukazao znak GPRS na displeju ?

Zna li neko shta treba na 6510 upisati kao GPRS access point?

Pa cekirano mi je vec GPRS, ali nista od signala. Da li je to mozda zato sto je pripejd kartica ili to nema veze ?

nekad_bio_SOKO je napisao(la):
Pa cekirano mi je vec GPRS, ali nista od signala. Da li je to mozda zato sto je pripejd kartica ili to nema veze ?
Pa jel napisao čovek da je samo za postpaid...

Bogami kod mene (T68i) se iznad indikatora signala pojavio simbol za "GPRS in Range" ali ne i za "GPRS in range and can be used"
Na pripejdu sam.

Artz je napisao(la):
Prvo ce biti omoguceno samo za postpaid, kao i kod konkurencije.

Eeee, wrong answer. Kod konkurenata i prepaid ima GPRS, samo treba da zoveš call centar da ti se uključi. Ja ukljujčio i probao na šefovom telefonu - radi. Još samo da kupim telefon koji ima GPRS i eto veselja.

Kako stoje stvari sa 3510i i GPRSom, da li da rizikujem? :mrgreen:

supernova je napisao(la):
...

Eeee, wrong answer. Kod konkurenata i prepaid ima GPRS, samo treba da zoveš call centar da ti se uključi. Ja ukljujčio i probao na šefovom telefonu - radi. Još samo da kupim telefon koji ima GPRS i eto veselja.

Cekaj, ko je konkurent?
Oni sto imaju u svojoj firmi 49% ili oni sto imaju u konkurentskoj firmi 51% i u svojoj 100%???:D :D :D
Napisi 63 ili 64.

3510i

Amon_Ra je napisao(la):
Kako stoje stvari sa 3510i i GPRSom, da li da rizikujem? :mrgreen:

Imam 3510i, i updateovao sam sw na 4.01 type; da bih mogao da visim na GPRS-u. Do pre 10-ak dana sam skucao oko 45 sati, ali... za sve to vreme mob mi se resetovao 2-3 puta, i 2-3 puta sam morao da ga iskljucim, i ukljucim da bih mogao opet na net. Koliko sam procitao na netu, to bi trebalo da su prvi simptomi da ce mob da vrisne :eye: , pa od tad vise ne idem na net.
Sve u svemu, ukoliko imas 3510i, koji je stariji od 6-7 meseci (moj je proizveden u februaru, i mnogo je boljeg kvaliteta od ovih novijih), ne bi trebalo da bude vecih problema, ali sto se mene tice, istekla mi je garancija pre 15-ak dana :rtfm: , i od tad necu da rizikujem :( . Necu da mi net, koji ce uskoro da se naplacuje, a i ovako nije ni za q, sjebe 180e koliko sam ga platio u martu. Inace, ovako radi savrseno dobro, tako da... cheers
Pozdrav! :happy:

Usluga u mrezi 064 jos nije operativna, ali ce uskoro biti!

Podesavanje 064 GPRS-a

Homepage: http://wap.mts064.telekom.yu
GPRS access point: internet ili gprswap
IP:172.017.085.131
Username:mts
Password:064

Ovo radi za post paid korisnike ako im je ukljucena opcija GPRS-a

A gde si ti to pronasao? Na Telekomovom sajtu nista ne kazu za GPRS?

> Subscribe to GPRS first

Ma verovatno treba da se cima 789 slicno kao kod 063

Meni se samo upalilo "GPRS" na C55...

Posle razgovora sa operaterom na 789 rezultat je sledeci:
sms NOKGPRS na 927 (ili NOK GPRS ja sam poslao oba)

Stigne SMS sa podesavanjima, parametri su isti kao sto je miljic napisao s tim sto je acsess point gprswap, i ip 172.17.085.131 (mijic je napisao 172.017.085.131 pretpostavljam da nema razlike ali reko aj za svaki slucaj da napisem) :)

Posle 10 minuta price i objasnjavanja da mi ne trebaju podesavanja za mobilni nego telefonski broj koji zovem iz dialup-a, nekako sam izvukao da je broj koji se okrece *99# . Ali, kao sto Ashley kaze, dobijam poruku Subscribe to GPRS first i nista od surfa

Kratko pitanje - podrzava li Nokia 5510 GPRS ?

Kratki odgovor: Ne. Prevod u sigu ti ne valja, nije "petogodisnja misija" vec recimo "neprekidna" ili "trajna" posto u originalu kaze "continuing mission".

Nego, pre pola sata je proradio GPRS na postpaidu, i to sa podesavanjima koja dobijes kad posaljes sms onako kako rece Nikolani. Ziveli :)

a.... koliko ce to zadovoljstvo da kosta?
ima li neke besplatni period kao kod ljute nam konkurencije?

i plus jedno pitanju: bio sam u mobtelu da priupitam kako da podesim da citam i saljem mail na Ericsson R380, tek ce mi ona ko iz puske: hmmm taj nema GPRS, ne moze...ne ne ne. Ja kazem a cemu sluzi ovaj mail klijent i POP3 i IMAP protokol na telefonu... a ona ce mi opet: ne moze...nicemu, mozes samo da dobijes obavestenje putem poruke da si dobio mail pa da ga pogledas na kompjuteru i mozes da saljes mail ali da preko IR povezes tel sa kompom
ma daj... nije valjda salterusa u pravu?

a jel radi na prepaid-u? Chudno mi je kako nema nishta na telekom.yu ?

Na pripejdu ne radi, ja danas zvao i javila se Sandra i rekla NE RADI NA PRIPEJDU!!! Jedva se setih da pitam kad ce da proradi i tu ali nije bila raspolozena za dijalog - kratko ne znam.

> saljem mail na Ericsson R380
Odgovor za SVE koje zanima da li im mobilni podrzava GPRS lezi na www.gsmarena.com . Ako nadjete GPRS u spisku servisa, onda PODRZAVA surf na mobilnom. Ako nadjete i INFRARED PORT onda ga mozete povezati sa laptopom (ili desktop racunarom pod uslovom da dokupite infrared port) i surfovati (doduse kilavo).

Kao sto je vec receno 064 je pustio GPRS samo za postpaid korisnike, i promotivni tj Dž period traje 4 meseca !!!!

Pitanje za Ashley-ja, da li si se povezao preko laptopa ili samo za wap prego mobilnog? Meni ovo prvo nece da prodje :(

Ashley je napisao(la):
Kratki odgovor: Ne. Prevod u sigu ti ne valja, nije "petogodisnja misija" vec recimo "neprekidna" ili "trajna" posto u originalu kaze "continuing mission".

Nego, pre pola sata je proradio GPRS na postpaidu, i to sa podesavanjima koja dobijes kad posaljes sms onako kako rece Nikolani. Ziveli :)

Prevod mu je dobar. U serijalu sa Spokom, Krkom i kompanijom je petogodisnja, a sa Pikarom, Datom... trajna.

Isto sto se tice tog prevoda. Zar nije, da hrabro (ili odvazno) ide... , a ne ponosno?

Uh bre ala ste zapeli za prevod :D

Kao prvo u pitanju je prevod iz Original Seriesa gde je u pitanju petogodisnja misija. To je u Next Generationu promenjeno u Continuing, ali Original series je Original series ;)

To boldly go...e sad moram da priznam - u pravu ste, logicnije zvuci a i ispravnije :mrgreen: sto je najbitnije.
Ispravicu.
Pozdrav

P.S. hvala za odgovor koji me medjutim nije obradovao :( u vezi Nokie 5510

Nazad
Vrh Dno