Šta je novo?

јефтин штампач којем боја дуго траје и није скупа!

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
значи неки модел који мало кошта, мало троши, боја дуго траје, није битан квалитет, само ефикасност!

Takav ćeš teško naći.

Što se toga tiče, možeš uzeti bilo koji HP, Canon ili Lexmark štampač najniže klase.Malo koštaju definitivno, e sad, problem nastaje kod "malo troši" i "boje dugo traju".Svi oni zarađuju baš na bojama i shodno tome kertridži su malih kapaciteta a za te jeftine modele nije moguće ubaciti kertridže većeg kapaciteta.
Konkretan model ne mogu da ti preporučim, štampači su van moje sfere direktnog interesovanja.

значи неки модел који мало кошта, мало троши, боја дуго траје, није битан квалитет, само ефикасност!

Ако си под "боја" мислио само на црну, онда нађи неки јефтин ласерски штампач... Обично им тонер траје око 2000-3000 страна.

Са пљуцкавцима (инк-џет) се нећеш превише усрећити...

Epson i Cannon bih izbegavao, jer iako su najkvalitetniji, od skoro su pocheli da uvode chipove koji otkrivaju dopunu kertridza, te je neizvodljivo tako neshto, vec samo kupovina novog (cela DX serija Epson-a i veci broj Cannon-a)

a kako reche gore DariusIII, HP bi bilo odlichno reshenje.

moj savet - pozovi CompJet, beogradsku firmu za snabdevanje shtampachima i kertridzima (u pitanju je korektna firma koja daje ovakve savete korisnicima) i pitaj ih koji model bi imao sledece -

veliki volume kertridza

jeftinu izvodljivu dopunu istih.

eto, moj komshija se opako prevario, uzeo je Epson DX 7450 (multi) i kada mu se istroshio kertidz, dopunjen nije mogao da instalira nazad, a nov, koji se mega brzo troshi koshta 1200 dinara, i pritom, u njega ide 4 komada, a multi kertridz sa sve 4 boje nema u prodaji ...

Za Epson postoji rešenje, softver koji valjda blokira drajver ili tako nešto tako da kertridž uvek pokazuje da je pun i na taj način se prevari štampač.
@NikolaT
Ako ti već nije bitan kvalitet možda je najbolje da uzmeš neki najjeftiniji HP, litar crnog mastila možeš da uzmeš za 1400 dinara i samo udri. Ja sam pre par godina uzeo polovan HP3650 za 20eur i do sada ištampao 2000-3000 strana, a kada crkne baciću ga i uzeti drugi.

значи неки јефтини црно-бијели штампач е сада који? јел има неко препоруку конкрентог модела?

Poslednja izmena:
pogledaj i lasere samsungove crno bele
1640 i 2010

mada mislim da za ovo shto ti trazhish je najbolje reshenje naci nek ipolovni matrichni shtampach. mislim da od njih ekonomichnijih nema.

Kakav je ovaj Samsung 1640. Cena nije visoka (~70e), s tim sto je prvi toner za nekih 700 strana. Koliko kosta reciklaza tonera ?

Nazad
Vrh Dno