Šta je novo?

не детектује тв...

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
не детектује тв...

радило је ок, док нисам морао да вратим кабл другу. купио сам нов, стандардан с-видео са 4 пина. када покушам да га убацим у графичку, ништа се не дешава, као да га нисам прикопчао. када одем у контрол панел, тамо имам само опцију за single view, а до сада сам увек имао понуђене опције за клон, дуал... покушао сан да повежем преко кратког кабла што сам добио уз графичку, тај кабл има 7 малих пинова које убацим у графичку, а други крај има 4 завршетка, зелени, плави, црвени, и с видео. па сам у њега боцно нови кабл кад сам купио, и тако креирана конекција је створила неку слику без боје на тв која је треперила и била очај живи. и што је најгоре, препознао је као да имам ХДТВ... пробао сам и да мењам драјвере, на старију верзију... гуглао али не знам ни како да дефинишем свој проблем.
е да, графичка је 7950гт.
има ли неко идеје?

Jesi li i pre koristio s video kabl? Vrlo je moguce da tv ne mere da prikaze s video signal, pa ga pushta kao crno beli. Probaj sa opcijom "force tv detection" i naravno, PAL B

можеш ли мало подробније да објасниш где да наместим то за пал :)
а што се тиче тога да тв не може да прикаже тв сигнал, па не верујем да је тако, јер је тв купљен пре пола године, а и досад је радило како треба.

Bem li ga, ne znam za nvidia, ali imash negde po opcijama "force tv detection"...Meni nikad nije graficka detektovala tv...nemoj koristiti taj konvertor koji si dobio uz grafichku.

Imam 7600GT i koristim pomenuti adapter koji je stigao uz grafičku: činč kabl (na slici je dvostruki činč, za TVout treba samo jedna grana) sam ubo u PLAVU granu adaptera i TV out sasvim lepo radi.

Prilozi

• 336482.jpg
    336482.jpg
    1.8 KB · Pregleda: 197
  • hdtv_vo_cable.jpg
    hdtv_vo_cable.jpg
    3.1 KB · Pregleda: 195
Poslednja izmena:
ехм, сад сам стигао кући, па да одговорим. шта да тачно тражим у радњи? овај други кабл, хдтв видео-оут кабл имам, и преко њега сам покушао да се повежем па ми је препознао као да имам хдтв. а овај први, чинч кабл кажем и то је то? било би лепо да ради јер сам први платио 450 динара...

Ništa nisi rekao o priključcima koje imaš na TV-u. Ja imam činč ulaze za sliku i zvuk. U tom slučaju navedena kombinacija kablova radi.
U prvom pokušaju sam činč kabl povezao sa zelenim priključkom na adapteru i dobio sam vrlo lošu crno-belu sliku. Nikakva podešavanja nisu pomagala. Kada sam činč prebacio na plavi priključak - sve je proradilo iz prve.

па овако, на тв имам од улаза, нећу да лупим пошто не знам како се зове, али сликовито да кажем, три рупице, 2 за звук и 1 за тај с-видео.
а имам и улаз у који може да стане "чешаљ", по народски, или претпострављам да је то скарт.
значи, тв је оно, фул, нов је, има шта треба...

Te rupice se zovu RCA ... narodski recheno, chinch. crvena/bela (nekad je umesto bele crna) su za zvuk (levi/desni kanal), zuta je za video. S video ti je crni okrugli, kao ps2 za tastaturu.

Skart ima toliko pinova jer u sebi objedinjuje sve osim digitalnog signala, i ulaz i izlaz slike/zvuka, sliku komponentno, kompozitno, i josh nekoliko kontrolnih pinova, za "saradnju" izmedju dva uredjaja.

Moja iskustva sa tv-out na nvidia datiraju od pre 3-4 godine pa se ne secam, ali to detektovanje kao hdtv mi debelo smrdi! ipak ti savetujem da probash da bocnesh s video direktno, pa da malo petljash po opcijama, ali opet smrdi da je sa jednim kablom htelo da radi, sa drugim ne...Ako si blizu vuka/karaburme, imam ja jedan s video od 1-1.5m , pa ti ga mogu pozajmiti, chisto da probash da li je do kabla ili necheg drugog....

хвала на понуди за кабл :)
али ипак нисам из београда, а и раздаљина међ тв и компом је већа од метар ипо а због каблова за струју компликовано ми је померати апарате :)
за сада имам опције да пробам други кабл, ако се икако докопам оног старог или да купим нови, а нешто ми се не баца пара опет. конектовао сам их директно али без успеха, са скартом и без. једноставно као да не постоји. уствари, деси се извесна промена на телевизору кад их спојим, дође до неког контакта, и онај високофренквенти "пиштећи" звук који производи тв се промени, али на компу ништа.
а друга опција је да купим овај други кабл, значи комбинација: онај хдтв кабл са друге слике што је душкоо поставио, па у његов плави кабл иде unknown прикључак (чинч?), а на другу страну с-видео...?

a da..sliku morash dobiti na tv-u prilikom ucitavanja win-a i detektovanja hardvera pri paljenju kompa! ali tad je crno bela...90% sam siguran da je tako i kod nvidia!

Inache, svideo 5m ti je 200 din :)

оно што ме је највише чудило је што немам слику кад се пали комп, тј био сам уверен да то мора да се прикаже јер не учитава никакве драјвере тад, ал реко да ћутим да не лупетам :)

Mislim da to zavisi od podešavanja. Meni je trenutno samo TV priključen na komp i sliku dobijam od trenutka kada ga upalim: znači od BIOS POST-a, pa WinXP logo, Welcome screen, sve po JUSu. Ako TV nije podešen da bude primarni displej, verovatno neće prikazivati sliku dok se ne učitaju drajveri.
Još jedna stvar: uopšte nije redak slučaj da TVout deo kartice pregori (ovo više pogađa ATI kartice), zato povezivanje treba raditi kada su oba uređaja ugašena.

Kod mene tv je povezan s-video vezom i slika se ne pojavljuje pre starta windowsa, inace sve radi besprekorno.

успео сам да покренем слику на телевизору, међутим црно бела је, и опет ми се јавља проблем, тв ми је препознат као хдтв?! претпостављам да негде треба да подесим да је сигнал пал, али немам нигде јер ми је погрешно детектовао тв...

после заиста доста гуглања и свакаквих комбинација које сам уносио за претрагу, дошао сам до каквог таквог решења.
наиме, на неком ко зна ком форуму сам нашао да се лик пребацио на стари нвидијин контрол панел, и да је одатле подесио. постоје 2 фајла која мењају регистри, зову се disableoldNV_CP.reg и enableoldNV_CP.reg, значи подесио сам шта треба у старом контрол панелу, и одједном ето ми свих подешавања и у новом... у старом сам наместио да ми је конектор типа с-видео, а сигнал х/пал или б/пал, сад нисам више ни сигуран...
углавном, слика је ту, боја је ту, филм може да се гледа нормално, једини је пробем што је слика обичног десктопа на тву превелика, па не видим бар трећину слике, али на тај проблем ипак наспаван и свеже главе. надам се да ће некоме помоћи :)

Pal B i treba da odaberes :)

Ako smanjish rezoluciju desktopa, na 800x600/1024x768 (zavisno koju salje na desktop), bice ti preko celog ekrana. Ne moz` da salje dve razlichite rezolucije, jednu na tv, drugu na monitor. Ne znam postoji li na nvidia opcija, al` na ati postoji "theatre mode". Samo video signal baca na TV. Npr, pustis film, uradish minimize, i nastavish da radish na kompu pri svojoj rezoluciji, dok na tv pichi full screen film :)

постоји нешто слично, значи пустим филм, минимизујем га и на тв се он показује као фул скрин без обзира шта ја даље прчкам на компу. само се не зове theatre mode :)

Nazad
Vrh Dno