Šta je novo?

камкордер

Boemstari

Slavan
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poena
245
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Слабо се разумем у камкордере(одувек имао, никад био љубитељ
снимања, а кад хитно треба ту је мобилни .-) ), али сад треба купити
нови за кућу(породицу), па мала помоћ би била добродошла.
Који од ова два модела, или неки(сличан) трећи предлог...
http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-kamera-hmx-r10sp.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/practica-kamera-dvc-10-1-hdmi.html
Дане

Bash me zanima, sa psiholoshkog stanovishta, odakle ti ideja da odaberesh Prakticu i Samsung pored Panasonica ili Sonyja koje imash za iste pare u toj istoj prodavnici ?

Poslednja izmena:
Ако изузмемо, са психолошког становишта, беспотребно свађалачки начин на који започињеш комуникацију,што лепо не ставиш везу(link) ка тим хд камерицама за исте паре марки које си навео, пошто их ја нисам видео?

хд камерицама

Мислиш "снимачима високе одређености"? :D

Ne zameri driveru, on ponekad ne vidi šumu od drveta jer preobuhvatno sagledava situaciju :)

Sada verovatno formuliše odgovor koji će biti u stilu "na tim krš kamerama je HD lošiji nego SD na Panasonicu, a tek lowlight...."

Ima puno mobilnih telefona koji snimaju HD....

Poslednja izmena:
Ja sam coveku pomogao josh u drugom postu, a to je da bezi od Praktice i Samsunga, i vishe necu da se mesham, jer znam da ce na kraju da padne najgori izbor, gledam to svaki dan...

A taj komentar u vezi HV30 je tek smeh...

HD? Iste pare??

Bash me zanima, sa psiholoshkog stanovishta, odakle ti ideja da odaberesh Prakticu i Samsung pored Panasonica ili Sonyja koje imash za iste pare u toj istoj prodavnici ?

Шарао сам мало по тој Техноманији, али за исте паре не успех да нађем ни једног Сонија ни Панасоника у приближној категорији. Самсунг и Практика о којима говори ОП снимају у високој дефиницији. Да би се добила висока дефниниција од Сонија или Самсунга, треба да се пукне преко 40.000 (а онај Самсунг и Практика су испод 25.000).

Према томе, оригинално питање и даље остаје без одговора: ако не тај Самсунг или та Практика, шта друго, али за сличне паре (тј. испод 25.000)?

Техноманија нема онај Sanyo Xacti, који је преко баре врло популаран као јефтин, а ХД. Од овог што има, једино су тај Самсунг и Практика јефтини, а да снимају ХД.

Дакле?

Zasto ne pogledas Canon FS305. Nije HD ali... A i te za 40.000din HD kamere su sa stosta zameriti.

Vasiću, HD kamera da valja je mnogo skuplja nego što planiraš da daš. Ovo što razmatraš i što reklamiraju je HD samo po rezolulciji izlaznog file-a ali po svim ostalim kriterijumima je izuzetno inferiorno u odnosu na kamere koje ti preporučuju ovde. Pogotovo su inferiorne po kvalitetu slike.

Ok, ali ako nekom treba budget kamera sa 16:9 formatom snimanja šta preporučujete? Sve SD kamere su 4:3 ili grešim?

Skoro je cura uzela Samsung NV24HD

http://www.cameras.co.uk/reviews/samsung-nv24hd.cfm

Bio je na nekom popustu i platila ga je 12.000, a skoro kad sam isao da proverim da li je jos na popustu, video sam da je 17.000, tako da ako ga nadjes za 12.000, uzimaj jer se isplati za te pare.

Ima light HD - 1280x720 sa optickim zumom, snima u mp4, dakle kompresija, ali za amaterske kucne snimke je odlican, ne treba ti bolje, plus ti za obradu ne treba brza masina i razne peripetije.

Najbolje od svega je wide ugao od 24mm koji hvata apsolutno sve u sobi, a nema zakrivljenja na ivicama, vec aparat softverski ispravlja to i... ma videces. Neces se pokajati. Ja sam hteo cisto iz *******cije da uzmem jedan takav, ali nisam jer vec imam Canon IXUS 85 koji mi i dalje ok sluzi i plus imam HD kameru pa mi nije bila potrebna jos jedna.

Vrh Dno