Šta je novo?

даљински за тв

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
имам јвц (jvc Av-g14t) стар 10-15 год. пропао ми даљински. отишао купио један од стандардних даљинских. и не раде. одох код тв мајстора и каже да треба да му донесем приручник за кориснике да би видео на којој је фреквенцији радио оригинал па да подеси овај. је л' има смисла ово што је реко мајстор или у ствари нови даљински не ради

Univerzalci moraju da se kodiraju na odredjeni kod, ne na frekvenciju, ali kontam da ti jo objasnio da malo lakse razumes.
To je kao kada sam liku rekao da mu je u pojacalu crkao standby trafo, a on posle po gradu trazio "predtrafo", sta god mu to znacilo, naravno nije ga nasao :)
Znaci imas na 36kHz, 38kHz i 42 kHz cini mi se ili 40, ali se slabije koristi, recimo soni ga koristi najvise, ei nis je koristio, da ne duzim, frekvencija bi trebalo da je 36kHz, to je standard, univerzalci se uglavnom prave na 36kHz, a tebi treba da se "nasteluje" kodni raspored...
Znaci one sifre na uputstvu kada kupis daljinac, imas za tvoj tv, a ako nemas, onda probaj nesto slicno iz knjizice pa dok ne ubodes...
Eto, jel jasnije?

јасније је! хвала ти на објашњењу. е сад, где ја могу да нађем кодни распоред за мој даљински? и да ли је могуће то наћи на нету (не знам које речи да користим за ту претрагу)?

Poslednja izmena:
зар нема никог да зна како се намештају универзални даљински управљачи?

Pa uz univerzalni daljinski dobijes knjizicu sa uputstvom i kodovima za sve brendove
Ja sam dobio uz sva 3 univerzalna daljinska sto sam kupio

Tacno, moras dobiti knjizicu jer se postupak i kodovi obicno razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca...
Ako nisi dobio kjizicu, onda ne znas ni postupak kodiranja, pa i da imas kod, ne vredi ti jer ne znas kako da ga uneses... Kontas, ba?

Idi na buvljak i kupi za 100 dinara supertel pilot daljinac.Ovakav daljinac može da upravlja sa 7 uređaja i lako se podešava.

moje najbolje iskustvo je sa Japan Electronics radnjama...saopstis im tacan model televizora i oni ti ponude Pilot model koji 100% odgovara tvom originalnom daljincu (sve funkcije su identicne, sve radi...)

па и имам тај пилот супертел, ал немам књижицу (или је била књижица а неко је бацио од мојих). ако неко зна кодове за пилот супертел урц2002-п. тв је јвц ав-г14т.

Kodovi u knjižici ovog daljinca za jvc su:

tv/txt
077,119,178,179
vcr
270,273,292,318,319,320,321,328

Ovo su svi mogući kodovi za jvc u knižici.Znači svaki kod je trocifren.Probaj ih sve za tv i jedan će proraditi.
Kodovi se unose tako sto se pritisne i drži set dugme i pritisne se ono za koje hoćemo da unesemo kod.Naprimer set+tv1.Tada će se upaliti led lampica i onda može da se puste dugmići.Onda unesi jednu trocifrenu šifru za tv i ako je ona tačna (postojeća) led će se sama ugasiti.Ako nepostoji nastaviće da svetli.Ako ne uneseš šifru za 10 sekundi odkako si ušao u taj setup daljinac će sam izaći iz setup-a
Ako trocifrena šifra koju si uneo neradi ili delimično radi probaj sledeću od ovih 4 gore.
Dobro bi bilo da kasnije nalepiš nalepnicu sa unutrašnje strane poklopca za baterije.Na toj nalepnici upiši šifru za tvoj tv i vcr tako ih znaš kad menjaš baterije .

значи краљу!!! одма прва шифра 077 је прорадила!!! хвала ти ко брату!

Eto, sta reci, kad imas knjizicu, nemas problem :)

Nekoliko modela univerzalnih daljinaca koje sam probao (par NSE modela i jedan Philips) su imali opciju trazenja tako da kodovi nisu neophodni.

I ovaj traži sam kada se stisne set+power i drži 3 sekunde.Onda daljinac traži unapred šifru,a sa set dugmetom može da se okrene na unazad.Bilo koje drugo dugme je za prestanak traženja.
Da bi saznao koja je šifra od tri broja stisneš set i 1,2 ili 3.Za nulu ne blinka ,a za ostale brojeve u trocifrenoj šifri blinka .

Edit:
Još i ako se traži za vcr mora biti kaseta ubačena.Ovaj daljinac je za tv,vcr,sat i slično ali hoće da se desi da radi i na nekim uređajima kao stereo i td. i to sa nekom od šifri proizvođača tog uređaja.Meni naprimer delimično radi stereo sa šifrom za drugi uređaj od istog proizvođača.Tako isto ako je opet neki cd - dvd player verujem da treba da ima medijum.

Jes i još sam zaboravio da kažem da sam ovakav daljinac koristio na kompu.Baš je super jer ima opcije za 7 uređaja i 4 dugmeta u boji koje sam koristio za modove.
Meni ga prodao neki lik sa neta sa diodicom za com1 a vido sam ih i na buvljaku i koštaju nešto malo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno