Šta je novo?

Укидам рут - како?

zokce

Cenjen
Učlanjen(a)
19.07.2015
Poena
145
Покушао сам да нађем одговор претрагом али нисам успео.
Рутовао сам мобилни пре неколико година јер тада није могло другачије да се инсталира кастом ром.
Сада то није неопходно а неке апликације које хоћу да инсталирам неће да раде на рутованим телефонима па хоћу да укинем путовање.
Ако неко хоће да помогне, објашњење или линк, бићу захвалан.

Da pokušaš da nađeš original image fajl za tvoj telefon i da njega instaliraš. Obično to ima sa sajta proizvođača telefona.
A pomoglo bi i da navedeš za koji telefon to hoćeš.

Moras napisati koji je model telefona, jesi li otljucavao bootloader ili nisi.
Najlakse bi bilo flesovati originalni rom.

Овако, у питању је Самсунгов Нот 3 из 2013.године.
Рутовао сам га и ставио неки кастом ром 2017.године. Тада кастом ром није могао да се стави без путовања, бар сам ја тако схватио. Том прилике м сам инсталирао и ТВРП.
Временом је све више апликација престајали да подржава верзије Андроида ниже од 6 а појавио се Лајниџ са Андроидом 11 и 12, ја сам користећи ТВРП инсталирао 11.
Сад ми треба да поништим рут јер ми ничему не служи а тиме бих могао да користим неке апликације које са рутованим телефоном не могу.
Скоро сам радио фабрички ресет и није ми се појављивао ТВРП, претпостављам да га је лајниџ маскирао.
Могао бих да покушам да вратим фабрички Андроид 5, имам бекап, да ли ће тиме да се поништи рут не знам.

Stock Rom će sigurno da poništi Rut

Ајде, још неко да потврди, одговарало би ми такво решење.

Fabricki ROM gazi bez problema to sto si okacio, samo isprati proceduru flesovanja i proveri koja verzija Odina (valjda bese, nisam skoro rutovao) se preporucuje za tvoj telefon.

Можда би ТВРП то елегантно одрадио?

Kao što reče Lanikor, flešuj fabrički sistem koristeći Odin i vratićeš sve u fabričko stanje. To ti je najlakša metoda, a i sigurno nećeš ostaviti nikakve "repove" na osnovu kojih bi aplikacije mogle da provere da li ti je telefon (bio) rootovan ili ne.

Значи, Один, имам га кад сам први пут то радио. Колико се сећам, треба прво драјвер за модем да се инсталира па онда РОМ.
Захваљујем свима на помоћи.

Najlaksw je da pomocu programa "Frija" skines ceo rom i odradis preko odina...Ali taj stok nece biti android 11, ne znam kolko ce te aplikacije koje su ti potrebne da rade opet .... mozes i na custom romu da ponistia rut, obicno oni stave da prilikom flesovanja u twrp izaberes da l oces magisk tj rut ili bez ruta...
Sad kad vratis stok, samsung aplikacije koje su vezane za knox nece raditi u poptunosti.

Сток ми није неопходан, само да 'убијем' рут, евентуално да прелистам 'нотес', ако ни то неће да ради већ сам се опростио од тога.
Видећу још, кад бекапујем ово што имам, могао бих онда и без сток рома, да флешујем опет овај андроид и да изаберем без магиска.

Poslednja izmena:
Pa ako si rootovao uz pomoc magisk onda bi uninstall magisk mogao da skine i root .. probaj prvo to, svakako je lakse od odina i sveg drugog

Давно је било, морам да погледам у лаптоп чиме сам радио. Мислим да није магиск него Супер СУ.

Још да питам, урадио сам бекап сток рома у тренутном стању тада.
Није да сам се залепио за ТВРП али хтео бих да будем сигуран пре него што почнем са флешовањем, може ли се тај имиџ флешовати са Одином?

Nazad
Vrh Dno