Šta je novo?

Уградња новог процесора

Predrag 98

Poštovan
Učlanjen(a)
21.10.2015
Poena
54
Замена процесора

Већ извесно време планирам да заменим процесор, односно да набавим нови. Сада сам га напокон купио, али нисам баш сигуран око неких ствари, па бих желео да ме неко посаветује. Знам како се процесор мења што се хардвера тиче (искључити напајање, скинути хладњак итд.), али ме интересује да ли је потребно нови процесор подесити у BIOS-у. Мој тренутни процесор је AMD Athlon X2 340 (Dual Core), а планирам да га заменим са AMD A8 6600K (Quad Core). Такође, овај тренутни процесор користи 65W, а нови 100W. Напајање је 500W, па ме интересује да ли и оно мора да се промени. Конфигурација је следећа:
-AMD Athlon X2 340 (треба да буде замењен са AMD A8 6600K)
-MSI FM2-A55M-E33 (MS-7721)
-AMD Radeon HD 6570 v2 PowerColor 1GB Edition
-8GB RAM
-кућиште Rhino RH-C375I са напајањем од 500W

Сваки савет је добродошао :D

Taj APU je cetvorojezgras i sigurno ce bolje raditi od Athlon-a X2 340.
Gurace to napajanje od 500w,pretpostavljam da je i napajanje Rhino kao i kuciste.
Ako je tako,nije ti neko napajanje,ali mislim da ce gurati tu konfu.

Bolje ti je recimo Athlon X4 840-850-860,moze i sa K varijantom.
Imas grafu i to je to.

Ako znas da uturis bios,nadji na MSI sajtu tvoju plojku,proveri i reviziju ako je ima i spici bios.

Budi oprezan.

Pozz

Poslednja izmena:
Nije trebalo da uzimaš A8 kad već imaš grafičku kartu, mogao si ići na Athlon 740/750/760, uštedeo bi koji dinar.

Ploča bi trebalo odmah da prepozna novi procesor. Ako ne bude, moraćeš da staviš noviju verziju BIOS-a. Možeš i pre zamene proveriti verziju BIOS-a, pa uporediti sa informacijama na MSI sajtu
https://www.msi.com/Motherboard/support/FM2-A55M-E33.html#support_support

Usvakom slucaju odradi prvo update biosa sa starim procesorom.
Ubiosu podesi sve na default F5...

Хвала на одговорима. Нисам баш планирао да узмем овај процесор, али готово да је немогуће наћи било који бољи процесор за FM2 socket у Београду.

O da, moguće je.

taj

Знам да свугда пише на сајту, али када одете у радњу, немају ништа.

Kupi sa sajta onda.

Pozdrav, koji procesor mi savetujete na moju konfiguraciju? AMD bi uzimao, zanimam me jel bih mogao povecati fps u igrama zajedno sa grafickom koju imam?

Pozdrav, koji procesor mi savetujete na moju konfiguraciju? AMD bi uzimao, zanimam me jel bih mogao povecati fps u igrama zajedno sa grafickom koju imam?
Na tu ploču ništa više od FX 8320e ali teško da će mnogo pomoći za igre sa tom video kartom.

Poslednja izmena od urednika:
Prodas taj sad sto imas i doplatis za fx 6300.

Hvala ljudi :) I sa ovim procesorom sto imam rade odlicno igrice, sve novi naslovi Nego sam mislio ako mogu dobiti jos nesto veci fps ako zamenim procesor.

Poslednja izmena:
Iskoristicu ovu temu da ne bih otvarao novu kada i ova moze da posluzi za ono sto me zanima.

http://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Pro3/?cat=CPU

Imam ASRock P67 Pro3 i ovo su svi podrzani procesori za nju pa me zanima koji od njih bi bio bolji od mog trenutnog i5 2500k koji bih upario sa RX 480 kada izadje za koji dan ili koju nedelju dok dodje do nasih prodavaca.

Nije klokovan procesor ali moze posto imam Xigmatek Gaia kuler, e sada jel ima potrebe menjati procesor za nesto jace pa da se izvuce maksimum iz graficke ili ce biti ovaj procesor dovoljan za jos koju godinu igranja a u slucaju da se nesto promeni koji bi od svih ovih proceosra bio najbolja zamena za neki duzi period bez menjanja svega ostalo. Jos je u planu pored kupovine ove graficke da se doda jos 8 gb rama na 1866 ali ni tu ne znam sta da uzmem da uparim ovu memoriju Mushkin 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 Redline sa nekom od postojecih na trzistu a da ne dodje do nekog konflikta. Hvala

Samo neki i7,a za RX480 bice i taj i5 dovoljan.

Ma dovoljan je taj i5 2500k itekako nema potrebe da menjas. Samo blagi overklok na 4.2ghz I vozi...

mozda baci i 4,4ghz,moze taj kuler do 1,2v i po ovim vrucinama opusteno.bolje kupi 2400mhz cl11 ram,velike su sanse da ce raditi na cl9 na za sendi maksimalnih 2133mh i moguce da ces i jos koji sekundarni tajming moci da cacnes i tako utegnut 2500k je sasvim dobar za rx 480.

I ja smatram da nema potrebe za menjanjem i5, ali ako ti je bas do promene, i7.

Poslednja izmena:
pazi,sa sendi i7nece dobiti skoro ama bas nista,a 3770k ako ga i nadje,platice ga papreno a dobice u sustini bolji imc i mozda koji min fps sa ht,ali mnogo vise ako sve isprati dobrom memarom.tako da,po meni,utezanje memare je daleko najisplatljiviji a manje vise jedini logicni apgrejd.

Izgleda sam prevideo, mora i plocu da menja, u tom slucaju je i5 mnogo bolji izbor. Napajanje podhitno da menja, jer je unutra najgori kinez.

Vrh Dno