Šta je novo?

Тестирање исправности меморије

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Тестирање исправности меморије

У овој теми http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=163478 са описао проблем који имам и 99% сам убеђен да је до меморије. Занима ме чиме бих доказао да је 100% проблем у меморији.
Терао сам memtest86 2.10 око осам и по сати и прошао је без грешке. Да ли постоји неки други тест који би испољио грешку раније? Неки причају да је GoldMemory бољи од Memtesta86 што се тога тиче.
Меморија у питању је 2x2GB OCZ2G8002G i фабричким тактовима као и све остало.

Poslednja izmena:
GoldMemory, ORTHOS - stress RAM test i S&M - Memory Test... MemTest86 je tesko njesra, uvek bilo. To je test koji ti nakon 5 sati vrtenja kaze da mozes da stignes do Windows-a.

Poslednja izmena:
I sta koristiti za testiranje memorije.Treba da mi stignu dve polovne memirije i ja bih hteo da ih istestiram, sta da koristim.Nekada sam koristio Memtest86 ali neznam koliko je dovoljno vremena potrebno za test ili da koristim neki drugi program.

Kakav je program WINDIAG nekada je bio veoma hvaljen.

Poslednja izmena:
Vec je CAR napisao - Goldmemory. Iz Wina moze S&M. Neki koriste i SuperPi 32M test. :wave:

Meni je memtest86+ u nekoliko situacija pokazao greške kada su svi ostali programi prijavljivali da je sve OK. Činjenica da je komp pokazivao ozbiljne probleme i da su ti problemi nestali posle zamene memorije za mene je dovoljan dokaz da Memtest86+ nikako ne treba odbaciti.

Uvek treba koristiti nekoliko različitih testova, a testovi iz Windowsa nisu dobri jer relativno veliki deo memorije ostaje netestiran.

^^^Apsolutno tachno!
memtest86+ u kombinaciji sa Goldmemory.

"win" testovi, hm, nije "to to".

Poslednja izmena:
Cisto da se ispravim. Iz Wina sa S&M i SPi 32M testovima moze se proveriti stabilnost memorije. Za ispravnost definitivno vec napisano - memtest86+ u kombinaciji sa Goldmemory :type:

Goldmemory u free verziji je dosta ograničen, da li je free verzija dovoljna da se ustanovi ispravnost memorije?

Iz mog iskustva je dovoljna. Problem je samo sto mora da se saceka da istekne neki minut (ima neki tajmer pre nego sto moze da se pokrene). Ja sam ga pokretao sa Hirens cd i nema tajmera, ali je i dalje samo basic test i nije izneverio :wave:

Npr. imao sam neispravne module i na memtestu je padao na 55%, a sledeci put na 70%. Goldmemory je detektovao gresku posle 30ak sekundi. Ali opet testiram sa oba, prednost za Goldmemory.

Poslednja izmena:
Gold memory je broj 1 za stabilnost memorijskog sistema.

Moje skromno iskustvo:

1. GoldMemory
2/3. Prime/Orthos i S&M (ako testiraš iz Win-a)

Nepotrebno je više od toga cimati komp.

Inače memtest86+ odavno ne koristim jer mu se ponekad omakne da na rock stable mašini pokaže grešku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno