Šta je novo?

Сигма у Србији? Где?

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Сигма у Србији? Где?

Како стоје ствари у Србији са набавком Сигма објектива? Где ви људи купујете?
Конкретно, највероватније ће ми ускоро затребати "Sigma 55-200 (110-400) 4.0-5.6".
Иначе, одабрао сам Olympus E-1 са 14-45 за свој први DLSR. Да ли је неко имао/има искуства са Е-1? На домаћим форумима нисам нашао доста корисних информација, али једна галерија ми је привукла пажњу: http://www.pastyr.info/index.php?album=vozikamo+se&offset=0

od iskustva sa E-1 imam drzanje u ruci i neka proba od 10 minuta.

`bezi` od tog matorog aparata ako imas mogucnost izbora.[drugo je da si ga npr. dobio]

ako ti weather seal nije prioritet, napravices gresku.

obzirom da za slicne pare ima D50, Rebel XT, `stari` d70 ne vidim razlog da kreces Olympusovim putem.

ja Sigmu kupujem kod zvanicnog distributera Dizajn Zone :D

Na Dizajn Zoni mozes naci autora galerije koju si postavio (Pastyr), pa pitaj njega, ili postavi post.
E1 ima svojih prednosti i mana, ali verujem da si ih dobro proucio jer si ga vec odabrao. Primeti da nema ugradjeni blic, pa ce ti verovatno trebati neki dodatni, makar za "fill flash".
Znam da su neki ljudi egzoticnije stvari nabavljali npr. iz Hrvatske.. Sigma za 4/3 definitivno spada u egzotiku.

Александре, а шта мислиш о цени од 900€ са 14-45 у радњи, све легално. Сећам се, прошле године се одушевих ценом од 999€, али са 14-54. Додуше, ако купим и сигму, 14-45 ће послужити јер колико сам видео по квалитету и резултатима не заостаје много ( преживећу мању светлосну јачину ), а осетно је лакши и за нијансу мањи.

Мајка, када сам питао да ли је неко имао искуство, нисам мислио на десетоминутно придржавање камере. NHF :wave:

Pa, bolje da pitas onda isto ovo i na Dizajn Zoni, makar zbog Pastyra.

Sto se cena tice.. Mogu samo da ti kazem da kod mene (Norveska), sada ta kombinacija (E1 + 14-45) kosta nesto manje (95% tacnije) od cene 20D bez objektiva, eto, da mozes da uporedis..

14-54 je svetliji, manja izoblicenja ima (ali je i 14-45 tu dobar) i zaptiven je, sto 14-45 nije, pa je nekako bolja celina uz E1, onda su zaptiveni i aparat i objektiv. Jasno, sve ima svoju cenu..

Za te pare imaš i Nikona D70 i Canona 350d. Sada će se pojaviti i D50. Nova na tržištu je i KM 5D pa će se uskoro pojaviti i kod nas. Mislim da je sve to bolji izbor. Za njih ima brdo polovnih i novih objektiva i bliceva po oglasima.

D50 se pojavio, maloprodajna kod Refota je preko 900 evra, dok je VP cena bez PDV-a 728.

mitrowsky je napisao(la):
Мајка, када сам питао да ли је неко имао искуство, нисам мислио на десетоминутно придржавање камере. NHF :wave:

Majstore, nema ljutnje, ti ces se ovde ocigledno z@jeb@ti, ne ja.

u casopisu refoto se reklamira zastupnik sigme za sicg

Nazad
Vrh Dno