Šta je novo?

Самсунг оћоравио!

Učlanjen(a)
13.05.2004
Poena
665
Дакле, Samsung 203b је црк'о. Отишли су видео улази мојом грешком. Пребацивао сам с компјутера на компјутер брдо фајлова а имао сам само један монитор. Нисам имао стрпљења да палим-гасим оба компјутера него сам само гасио монитор на прекидач позади и мењао D-Sub и DVI све време. Све је то радило колико је радило, ја све регуларно и нормално угасим и одем на посао а кад се вратих монитор, видим, ради али не даје слику. Оде и у стенд бај... Пре је зујао док је имао слику а сад зуји кад га искључим на off тастер с предње стране. Неки познаник га је погледао на брзину и каже да је напајање у реду.
Можда би било довољно само да сам питао исплати ли се поправка видео улаза, али, реко', да кажем зашто питам.
До краја недеље купујем нов монитор и био бих :banana: кад би и овај прорадио.

:wave:

Najverovatnije je neki kondezator iscureo :)

Skoro pa sigurno je to u pitanju. Iscureli ili nabubreli kondenzatori u napojnom delu. Potrazi na YouTubu ima dosta materijala na tu temu. I moj je poceo da treperi (225BW) i menjacu ih koliko danas. Ako iole znas sa lemilicom, mozes ih sam zameniti, ako hoces da ustedis oko 50 evra koliko je nekome na forumu naplaceno.

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Cek ,cek ... znaci ako se cuje zujenje kad je monitor na standby onda neki kondezator rikava ?

Meni SM T220 kada je na stand by (iskljucen komp) , kako trepce ona crvena lampica na monitoru tako se i cuje zujanje, kad je upaljena cuje se da zuju a kad nije onda ne.

A i to sam primetio da ne stalno.

Isti simptomi su bili i kod mene. Dijagnoza, 3 naduvena kondenzatora. Cekam da mi stignu zamenski pa da ga skidam "sa kanala".

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Vrh Dno