Šta je novo?

Рекламација монитора због...

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Рекламација монитора због...

превеликог пробијања осветљења и преласка црне боје у плаво/љубичасту, да ли је неко пробао? Да ли је могуће вратити монитор због тако нечег? У питању је ViewSonic VX2255WMB.

Jako tesko pitanje. Sve zavisi od razumevanja ljudi kod kojih si kupio monitor. Probaj da ga vratis, nista te ne kosta

zato ne treba kupovati te lijeve marke. lg ili samsung i nema problema ;)

Ajoj leve marke :wall: ViewSonic leva marka qq :zgran:
Malo se informisi o ViewSonic monitorima ;)
Normalno sve zavisi od modela do modela i cene ali ViewSonic su odlicni monitori.

Poslednja izmena:
Нисам одговарао на ту опаску да не бих скретао с теме. Беше један корисник овде који је имао сличан проблем али се изгледа пријавио на форум да окачи слику. Не одговара на поруку :(.

Нисам одговарао на ту опаску да не бих скретао с теме. Беше један корисник овде који је имао сличан проблем али се изгледа пријавио на форум да окачи слику. Не одговара на поруку :(.

Sorry Skinner - nije bilo zle namere. Nisam bio u Srbiji a i poslovi me pritisli. Vidim da si mi poslao i poruku. Verujem da ce i druge zanimati pa ti zato odgovor postujem ovde.

Reklamacija je uvazena (vrlo komplikovano i uz velike peripetije). Na zalost nisam uspeo do kraja - nisam dobio zamenu za drugi model vec su mi vratili novac sto je ipak za postovanje.

Kako je to sve izgledalo napisacu kad budem imao vise vremena (nadam se ovih dana) jer mislim da ce biti od koristi ljudima da bi znali kako da se postave i sta sve mogu da ocekuju.

da ne ostanem duzan prodavcima

na skali od 0 do 5
Pakom - 0 (totalno odsustvo svesti da kupac ponekad moze da bude u pravu)
BC Group - 5 (ne zbog brige o kupcu vec zbog drasticno boljeg razumevanja situacije i pronalazenja adekvatnog resenja u odnosu na pakom)

Poslednja izmena:
ViewSonic daje garanciju na 1 mrtvi piksel, taj tvoj samsung i lg na tek 5... toliko o brendu...;)

Ja sam dobio na oba LG-a garanciju na 0 mrtvih piksela (znači i jedan da se pojavi mogu da zamenim) - i nemaju mrtvih piksela (pu, pu da ih ne ureknem) ;) ... toliko o generalizaciji...

Izvinite za offtopic ali to si dobio od prodavca garanciju na 0 mrtvih pixela, pogledaj od proizvodjaca u warranty knjizici za monitora na koliko mrtvix pixela daju garanciju, ja sam prosle nedelje uzeo ASUS WV222S i imao je jedan mrtav pixel, naredni dan sam ga zamenio za drugi novi bez problema!
Za moj ASUS garancija vazi:
a) ako ima vise od 3 svetle ili 5 tamne tackice
b) ukupan broj tackica (svetle + tamne) >5
Tako da i nisu morali da mi ga zamene, ali jesu.

Poslednja izmena:
Ja sam dobio na oba LG-a garanciju na 0 mrtvih piksela (znači i jedan da se pojavi mogu da zamenim) - i nemaju mrtvih piksela (pu, pu da ih ne ureknem) ;) ... toliko o generalizaciji...

Na odredjene modele postoji garancija na 0 mtrvih, to daje i asus (222u npr).... a i drugi proizvodjaci na neke modele...

Izvinite za offtopic ali to si dobio od prodavca garanciju na 0 mrtvih pixela, pogledaj od proizvodjaca u warranty knjizici za monitora na koliko mrtvix pixela daju garanciju, ja sam prosle nedelje uzeo ASUS WV222S i imao je jedan mrtav pixel, naredni dan sam ga zamenio za drugi novi bez problema!
Za moj ASUS garancija vazi:
a) ako ima vise od 3 svetle ili 5 tamne tackice
b) ukupan broj tackica (svetle + tamne) >5
Tako da i nisu morali da mi ga zamene, ali jesu.

Gde si kupio monitor? Da znaju svi ostali koja firma ima dobru politiku...

222s ima na 5 mrtvih, ali recimo kod mene u firmi (Gigatron) je dovoljno da bilo koji monitor sa kakvom god garancijom ima jedan mrtvi piksel prvog dana i mozete vratiti monitor (taj dan eventualno sutradan) i bice vam dat novi...;)

:wave:

Arko986 je napisao(la):
Gde si kupio monitor? Da znaju svi ostali koja firma ima dobru politiku...
Pa u Gigatronu ;) Tacnije uzeo sam monitor u petak zamenio ga u ponedeljak!

Poslednja izmena:
Vrh Dno