Šta je novo?

Проблем са екстерном оптиком и W7!!!

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Имам инсталиран W7 x64 и не могу на рачунар да прикључим екстерну оптику. На уређају пише MOBILE DISK EXTERNAL DATA STORAGE, интерфејс је АТА (то је све што знам). По укључењу систем пријављује да не може да препозна уређај. Када покушам да апдејтујем драјвере избаци да су најбољи драјвери за тај уређај већ инсталирани.
Мењао сам оптику и ситуација је иста.
На старој машини и ХР-у све ради како треба.

Свака помоћ добродошла!

zato sto je xp sa ata tj pata uredjajima sa driverima za njih da tako kazem.ovde ti treba da prebacis u ahci mode..a i kako mislis da prebacis externu ata tj pata optiku kad moras onda da je ubodes na pata prot na ploci.

Можда нисам добро објаснио: имам екстерни рек који има своје напајање и који се качи на УСБ, а у њега се ставља стандардни АТА оптички уређај...

Moguce da ne postoje drajveri za win7. Mozda da izbunaris rucno po guglu iste, pa da ih instaliras. Batali sta ti windows prica.

Грешка је до мене, изгледа... Синоћ ме мрзело да се завлачим и да рек прикључујем на задње усб портове. Прикључио сам га на фронт усб који је у саставу читача картица и ту га систем не препознаје иако тај исти усб порт са другим уређајима (флеш меморија и екстерни хард диск) не прави проблем. Сад га прикључих назад и ево га ради. Мислио сам да је сваки усб исти, али изгледа да није... Испадох глуп у друштву. Ех, колико сам се само синоћ нервирао...

Poznato je da front usb nije pouzdan. Najcesce zbog jadnog komada elektronike. Ja sam do sada na jako malo masina nasao bas dobar front. To se najbolje vidi kada probas da ubodes eksterni hard pa ga masina prijavi pod 1.1 standardom ili nemoze ni da ga prepozna ( tvoj slucaj ).

Bolje uvek direktno kaciti uredjaje ("vece" potrosace) na plocu (USB), nego preko front konektora. Usb je osetljiv na duzinu kabla, a i sto rece noga, uvek neka krs elektronika na front panelu.

Nazad
Vrh Dno