Ne mogu da se odlucim da li je tuzniji sam test ili kolicina ironije u ovoj temi, ali jos 1-2 strane i bice ocigledno... ljudi se smeju testovima koji sadrze zadatke iz 5-8. razreda osnovne, a pritom ne znaju padeze i red reci u recenici. Onda imamo tu i ljude koji su u stanju da procene drugu osobu preko interneta pogledavsi u njihov avatar i lokaciju, pogresno shvate ociglednu cinjenicu i ispljuju ceo tim moderatora i sistem funkcionisanja foruma, one koji tvrde da je ovo najosnovnije sto svi moraju znati, a 5 postova kasnije kazu da bi znali vecinu ali da su nesto i zaboravili. Onda su tu i Grand vs MTV genijalci, koji ne znaju za treci izvor muzike, nego se svadjaju preko cele strane da li je bolje gledati grand ili biebera, kao da ne postoji trece.
Poceli smo raspravu pre neki dan u temi YT linkova, koja je naravno obrisana, i koja se direktno odnosi na ovu situaciju. Ovi testovi predstavljaju kriterijum koji je odraz cele osnovne skole i koji se srozava samo zato sto je drustvo "juce" odlucilo da je normalno biti krete.n kojem su internet i facebook sinonim, izbor muzike mu se svodi na Grand ILI MTV (ili radio, kao eventualno treca opcija), moze da se ponasa kako on hoce na ulici i na televiziji, i sto je najvaznije zakonom je zasticen. A kako bi bilo da se puca u kolena svakome ko uspe da ima manje od 20 bodova na ovakvom testu. Zasto? Zato sto su ocigledno nesposobni za zivot i ovako bi se postarali da nikada ne dodju na mesto premijera, poslanika, ili nadleznih za konstrukciju pitanja, koji ce za 10 godina doci do zakljucka da je test (njima) tezak, i prepraviti ga u zadatke sabiranja i oduzimanja do 10, i tablice mnozenja do 100.
Sto je najgore od svega, roditelji i da hoce da spremaju decu za neko jace obrazovanje (ili bolje receno za zivot), mimo ove smejurije, to ne mogu da urade, zato sto je deci normalan kriterijum onaj koji je drzava odredila (a roditelji su jelte, ludi sto traze vise

). Ja barem znam da meni jeste, i da u osnovnoj nisam hteo da ucim vise od onoga iz knjige, ili jos gore, od onog dela koji mi treba za kontrolni/usmeno.