Šta je novo?

Hardver Препорука за модел 3060ТИ или 3070

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

slavenk

Cenjen
Učlanjen(a)
10.06.2013
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 13700k & Arctic Liquid 280
Matična ploča
ASUS PRIME Z790-P
RAM
Corsair Vengeance RGB 6000mhz DDR5
GPU
MSI GeForce RTX 3070 Ti Suprim X
Storage
KINGSTON A2000 SSD M.2 500GB, Toshiba P300 2TB
Zvuk
Micro Lab FC330
PSU
Fractal
Kućište
FRACTAL
Monitor
DELL Alienware AW2720HFA 240hz / DELL S2721HN 75hz
Miš & tastatura
Logitech G Pro 2 Superlight Wireless & Logitech G Pro X TKL Wireless
Mobilni telefon
Iphone 15 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT4 smartwatch, Xiaomi Mop 2 Pro, Mi Air Purifier 3h
Steam
https://steamcommunity.com/id/H47-SRB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Колико тренутно кеша треба да се издвоји да се узме нека rtx 3060Ti или 3070 графа? Нова наравно по овим ценама које су сад. И којег произвођача гањати, што би рекли, коју марку? :)
Гледао сам у Швајцарској где су цене повољније него код нас, па да пошаљем другара да купи.

Питам за неку оквирну цену, јер нисам испратио цене у последње време. Само видим да је разлика у ~100фр/е. (Због тога кажем да су повољнији него ми)

kako znaš da su jeVtinije (dole nato) nego ovde, ako ne znaš cenu ni ovde ni tamo ?

kako znaš da su jeVtinije (dole nato) nego ovde, ako ne znaš cenu ni ovde ni tamo ?

Не контам поенту овакве “помоћи” осим што покушаваш да испаднеш смешан или занимљив како би скупио неки лајк.

Ок, да ти објасним, јер видим да не знаш - уђем на купујем продајем, укуцам “ртх 3070” и видим цену 750€, онда уђем на Швајцарски сајт и укуцам исти модел, па видим цену 630/650€.

Онда од 750€ одузмем 650€ и добијем разлику. (750-650=100)

Ето тако. Ако те још шта занима пиши док сам добре воље.

Zašto pitaš za cene onda, ako ih već znaš ?

Прочитај мало боље први пост, па онда коментариши.

Уосталом, не видим нигде да си тагован, што значи ако не знаш одговор или ниси вољан да помогнеш, прескочиш тему и уживаш!

Но добро, сконтали смо поенту твојих коментара. Један лајк од мене…

znači pitaš koliko bi ti novca trebalo da uzmeš karticu po cenama koje su sad ?

Ovde na KP 3070 je 750€, dakle trebaće ti 750€.
U Švajcarskoj isti model je 630-650€, dakle trebaće ti 630-650€.
:cool:

Šalu na stranu, što se tiče proizvođača/modela, recimo ASUS ROX STRIX ili EVGA FTW3...?

Ne zameri Kokanu, on je nas stari laf, lajkovi mu ne trebaju a i u pravu je :)
Enivej, ako hoces najjeftinije, imas u Nemackoj 3070 za 570€.
Sve je to super, samo sta ces ako slucajno rikne grafa? Ima da proklinjes i sebe i 100€ ustede jer ce se oduziti mesecima dok ne resis preko reklamaciju...

Не замерам ја никоме, члан сам форума прилично дуго (и овог и још пар) али ако некоме не могу да помогнем, сигурно му нећу одмоћи нити му спамовати тему са неким коментарима који немају везе ни са чим. Но добро, нисмо сви исти…

Што се тиче гаранције, другар ми је у Лозани па бих њега послао и да купи, и ако се нешто не дај Боже деси он би решавао. Иста је прича и кад се купи преко Мађара, опет чекаш дуго на реализацију саме гаранције, притом многи купују од човека којег и не знају.
Све у свему, сазнао сам које моделе да тражим што ми је било битно, тако да може тема на закључавање/брисање.

Zasto da se zakljucava/brise?
Inace ja sam prvi pitao sta je tacno problem jer si ocigledno pogresno formulisao pitanje, napravili zezanje i sada problem... Nemoj da si na kraj srca...
Inace pogledaj i KFA2 (nekadasnje odlicne Galax karte, morali da menjaju ime u EU zbog prava na ime), Inno3D takodje odlicne, dok Zotac su imale neke probleme...

Не замерам ја никоме, члан сам форума прилично дуго (и овог и још пар) али ако некоме не могу да помогнем, сигурно му нећу одмоћи нити му спамовати тему са неким коментарима који немају везе ни са чим. Но добро, нисмо сви исти…

Што се тиче гаранције, другар ми је у Лозани па бих њега послао и да купи, и ако се нешто не дај Боже деси он би решавао. Иста је прича и кад се купи преко Мађара, опет чекаш дуго на реализацију саме гаранције, притом многи купују од човека којег и не знају.
Све у свему, сазнао сам које моделе да тражим што ми је било битно, тако да може тема на закључавање/брисање.
Razmisli i o ASUS TUF Gaming 6800XT OC modelu:

Ne spada u pomenute modele, ali trenutno je u Nemačkoj i Švici aktuelna promocija za ASUS AMD modele. Konkretno za ovaj model, ASUS vraća 155 CHF.

Pošto Steg electronics učestvuje u promociji, sa povraćajem je cena 655 CHF. To je znajčajno bolja kartica od pomenutih.

Mislim da je ovo best buy u tom rangu cena, ako ti iz nekog razloga nije bitno da bude NVIDIA.

@adder ово ми се свиђа. Нисам знао за ту акцију уопште, а графичке сам баш гледао у Стегу или Дигитеку.
Како функционише промоција, је л карту плаћаш идмах јефтиније или Асус рефундира накнадно?

ЕДИТ: управо сам прочитао, рефундирају. То морам да проверим са другаром да ли је расположен. Али све у свему добра акција :)

Jeste da je malo cimanje, ali sve se radi online tako da i ti možeš deo da odradiš. Piše da treba napraviti nalog na Asus sajtu i ostaviti podatke o kupovini (slika računa, serijski broj kartice i radnju u kojoj je obavljena kupovina), kao i podatke o kupcu (sve mora biti na tvog drugara sa njegovom adresom u Lozani) i broj njegovog računa za refundaciju.

@adder свеједно, мало се исцимати и уштедети, још ако буде расположен :)
Хвала ти још једном!

Nazad
Vrh Dno